Maailman parhaat pannukakut (GL) inkivääri-omenahillolla

20160904_18402420160904_18385520160904_183909

Vuosi sitten syntyi tämä resepti maailman parhaisiin pannukakkuihin ja en tiedä oliko kyseessä pimenevät illat vai mikä kun sama himotuksen kohde yltyi niin voimakkaaksi että piti kaivaa oma resepti esiin ja tehdä pino pannukakkuja. Maku on niin hyvä, että voin suositella näitä niin suolaisten kuin makeiden lisukkeiden kera! Suolaisena versiona pannukakkujen lisukkeena voisi toimia erinomaisesti esimerkiksi sipuli-kylmäsavulohi-tilli yhdistelmä tai paistetut kanttarellit sipulin kera ripauksella kaurakermaa tai luonnonjogurttia. Koska itsellä oli omenoita enemmän kuin reilusti tein inkivääristä ja omenoista lisukkeeksi herkullisen hillon.

Inkivääriä tulee nykyisin syötyä lähes päivittäin. Arkipäivinä juon aamuisin töissä yhden matchalaten terästettynä tuoreella inkiväärillä ja lisäksi inkivääriä tulee käytettyä aasialaisten ruokien maustamiseen wokeissa sekä mm. smoothien seassa. Tässä ohje mun lempparismoothie-reseptiin.

Inkivääristä on apua ruoansulatukselle, sillä se stimuloi ruoansulatuksessa tarvittavia entsyymejä sekä auttaa osana pitämään ruoansulatuskanavan bakteeritasapainoa. Siitä on myös apua flunssan oireisiin kuten nuhaan ja nivelkipuihin. Inkivääri sisältää beta-karoteenia, kurkumiinia, kapsaisiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoa jotka vähentävät kipua ja tulehdusta. Itämaisen lääketiede on jo vuosisatoja käyttänyt inkivääriä tulehduskipulääkkeenä, apuna pahoinvointiin, ruoansulatuskanavan ongelmiin ja jopa libidon virkistämiseen.

Maailman parhaat pannukakut Pannukakut n. 7 kpl

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 muna
  • 2 dl raejuustoa
  • ripaus vaniljajauhetta ja laadukasta suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Paista pannukakut paistinpannulla kookos- tai oliiviöljyssä – keskilämmöllä! Seos on melko paksua, mutta nostelemalla lusikalla taikinaa pannulle (ja hieman painelemalla seosta) onnistuivat omat pannukakkuni ainakin hyvin. Varo polttamasta pannukakkuja, paista niitä ennemmin miedolla kuin keskilämmöllä. Pannukakut voit kääntää kun niihin muodostuu pieniä ”reikiä”.

Inkivääri-omenahillo

  • n. 1 l kotimaisia omenoita pieneksi pilkottuna
  • n.  1 tl tuoretta inkivääriä pieneksi raastettuna
  • n. 2 dl vettä
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • (tarvittaessa 2-3 rkl kookospalmusokeria tai muuta makeutusta, kuten esim. hunajaa)
  • suurustamiseen:
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoja

Pese ja pilko kotimaiset omenat pieniksi lohkoiksi, poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita omenalohkot ja inkivääri kattilaan vesitilkan kera ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes omenalohkot ovat pehmenneet. Riippuen omenoiden makeudesta lisää tarvittaessa sekaan tilkka makeutusta esim. hunajaa.

Sekoita perunajauhot tilkkaat vettä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta

20160904_184330
Omenoista tuli keitettyä myös pari 10 litran kattilallista sosetta. Sose maistuu puuron, rahkan tai luonnonjogurtin kera tai vaikka smoothien seassa.

20160904_18384420160904_183914

Tallenna

Terveelliset Herkut

6 vastausta artikkeliin “Maailman parhaat pannukakut (GL) inkivääri-omenahillolla”

  1. Nuo letut ovat todellakin maailman parhaita, yksinkertainen, terveellinen ja helppo herkku jota olen syönyt monen eri lisukkeen kanssa. kiitos! Inkivääri on munkin suosikki=)

    • Mahtavaa, inkivääri on kyllä tosi hyvää!

  2. Ihan mielettömän näköinen annos – tätä täytyy kokeilla! Tuo hillo kuulostaa juuri siltä, että kolahtaisi meidän aamiaispöydässä täydellisesti. Nappaan reseptin talteen! 🙂

  3. Oi vitsi, nyt on hyviä pannareita! Kerrankin ei tarvitse laittaa banaania!
    Ja inkivääriä piti tottakai heti kokeilla omenasurvoksen sekaan. Toimii. 🙂 Mä suurustin oman survokseni chia-siemenillä. Nams.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta