Chili-kurkuma bataattiranskalaiset sinappisella dipillä, sekä yrttihaudutettu kuhafile

20160912_175900

Lähdin mukaan Urtekramin maustehaasteeseen, jossa ruoka- ja leivontabloggaajia haastettiin käyttämään heidän uusia mausteitaan uusilla innostavilla tavoilla. Olen pikkuhiljaa entisten mausteiden loppuessa siirtynyt lähes täysin käyttämään Urtekramin mausteita sillä ne ovat luomua ja todella maukkaita ja tämän huomaa jo siinä että mausteita ei tarvitse käyttää läheskään niin paljoa oikean maun saamiseksi, vaan pieni hyppysellinen riittää. Ohessa oma reseptini kisaan; chili-kurkuma bataattiranskalaiset sinappisella yrittidipillä sekä yrittihaudutettu kuhafile. Muita reseptejä voit käydä lueskelemassa täältä.

Käy äänestämässä suosikkiasi, sillä osallistujien kesken arvotaan 99 euron arvoinen tuotepaketti.!

unnamed2

Chili-kurkuma bataattiranskalaiset sinappisella dipillä, sekä yrttihaudutettu kuhafile

  • Chili-kurkuma bataattiranskalaiset
    n. 300-400 g bataattia
    2 rkl oliiviöljyä
    1 tl Urtekram chili-hiutaleita
    1 tl Urtekram kurkumaa
    ripaus suolaa

Kuori ja pilko bataatti ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele bataattisuikaleita kädenlämpöisen veden alla kunnes vesi on kirkasta ja ylimääräinen tärkkelys on huuhtoutunut lohkojen pinnasta pois, näin bataattiranskalaisista tulee hieman rapeampia. Laita suikaleet kulhoon ja lisää öljy, suola ja mausteet ja hölskyttele lohkoja kulhossa jotta mausteet tarttuvat niihin tasaisesti. Asettele lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 20 minuuttia ps. kypsennä kala samanaikaisesti bataattilohkojen kera

20160912_175818

  • Sinappinen dippi
    1,5 dl turkkilaista jogurttia / kaurafraichea tms.
    0,5 tl hunajaa
    1 tl Urtekram provencen yritit sekoitusta
    1,5 tl Urtekram sinappijauhetta
    1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
    0,5-1tl suolaa
    2 rkl limen mehua

Sekoita ainekset kulhossa ja anna marinoitua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua

20160912_175822

  • Yrttihaudutettu kuhafile
    2×200 kuhafile
    2 tomaattia
    1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
    1-2 valkosipulinkynttä
    2 rkl öljyä
    1 rkl Urtekram provencen yritit sekoitusta
    ripaus suolaa

Asettele kuhafileet folion päälle (nahkapuoli alaspäin), ripottele pinnalle suolaa. Pilko tomaatit ja persilja pieneksi, samoin valkosipuli, sekoita nämä kulhossa ja lisää sekaan öljy ja provencen yritit maustesekoitus. Nostele seos kalojen päälle ja sulje folio tiiviisti. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.

20160912_180017

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta