Raakavalkosuklaa-appelsiini mousse (vegaani, ilman valkoista sokeria)

20160923_140903

Miten menee? Edes sateinen lokakuun perjantaiaamu ei saa mun tunnelmaa latistettua sillä onhan edessä perjantai ja viikonloppu vailla mitään sen kummempia suunnitelmia, ihan parasta! Oon ehtinyt hävettävän vähän kehittelemään uusia reseptejä, mutta tänä viikonloppuna ois tarkoitus sotkea keittiö taas ihan huolella, eli toisinsanoen kaivella mitä kaapeista löytyy ja antaa inspiraation viedä mukanaan!

Jokatapauksessa mä suosin nopeita terveellisempiä vaihtoehtoja ja tässä yksi esimerkki sulle lisää miten valkosuklaa appelsiinimousse onnistuu terveellisemmin?! Tähän jälkiruokaan ei sotketa sitä kaupan valmista valkoista suklaata (jollä ei juurikaan ole edes tekemistä suklaan kanssa), vaan kokonaisuus valmistetaan kaakaovoista. Oikea kaakaovoi on oikeista kaakaopavuista uutettua öljyä jonka maku on hyvin mieto ja pehmeä, valkosuklaamainen. Kaakaovoi valmistetaan kylmäpuristusmenetelmällä jolloin sen arvokkaita ravintoaineita ei myöskään menetetä. Kaakaovoi jähmettyy kylmetessään ja sillä nimenomaan esimerkiksi raakasuklaa saadaan pysymään ”koossa”, vastaavasti sitä voi käyttää esimerkiksi raakakakkujen täytteiden seassa auttamaan hyytymistä. Kaakaovoita voi käyttää myös ulkoisesti ihonhoitoon.

Tähän appelsiinimousseen olen vatkannut soijakermaa joka vispautuu erinomaisesti ja toimii siis täysin kermavaahdon tapaan, tämän voi hyvin korvata myös esimerkiksi kookoskermalla.

20160923_14085920160923_140919

Raaka valkosuklaa-appelsiinimousse

  • 2dl vispautuvaa soijakermaa
  • 1dl kaakaovoita sulatettuna
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl kookossokeria (tai muuta makeutusta, esim. koivusokeria, erytritolia, hunajaa tms.)
  • 1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
  • n. 1-1,5 dl appelsiinin mehua

 

Vaahdota soijakerma, lisää sekaan vaniljajauhe ja makeutus, sekä appelsiinin kuori ja mehu. Sulata kaakaovoi hennossa vesihauteessa sulaksi (varo ettei lämpötila nouse yli 42 asteiseksi). Kaada kaakavoi ohuena nauhana osissa koko ajan sekottaen appelsiinivaahtoon. Nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Pinnalla raakasuklaata, appelsiinia ja mansikoita

20160927_115128

Rentouttavaa viikonloppua sulle <3

 

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta