Gluteenittomat lohiriisi pasteijat

20160925_16053020160925_160647

  • 2,5 dl lämmintä vettä
  • 11g kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • n. 1 dl maissijauhoja
  • n 1,5-2 dl riisijauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 rkl psylliumkuitujauhoja
  • 2 rkl ksantaania
  • 2 rkl öljyä
  • 1 muna pasteijoiden voiteluun
  • ripottele pinnalle unikonsiemeniä

täyte

  • n. 2 dl keitettyä riisiä
  • n. 2 dl savulohta pieneksi pilkottuna
  • 1 sipuli
  • ripaus valkopippuria ja suolaa
  • 1 tl kuivattua tilliä

Sekoita kuivahiiva n. 40 asteiseen veteen , lisää sekaan jauhot, öljy ja suola. Anna taikina turvota n. 15 minuuttia. Kaulitse taikina n. 0,5 ohuiseksi levyksi ja käytä jauhoja tarvittaessa, jotta taikina ei tartu alustaan. Leikkaa taikinaleikkurilla n. 10×10 cm kokoisia neliöitä. Lisää täytettä n. 1 rkl /neliö ja sulje neliö painelemalla tiiviisti reunat kiinni kolmion muotoisiksi pasteijoiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Huom. taikina on sitkoltaan tavallista ”vehnäjauhotaikinaa” heikompi, joten kaulitse ja käsittele sitä varoen sillä taikina repeää herkemmin.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 15 minuuttia.

Vinkki: Käytä lohen sijaan täytteessä esimerkiksi hienonnettuja sieniä, kasviksia tai jauhelihaa.

20160925_16055620160925_160519

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta