Tahmeat proteiinikeksit (GL, vegaani)

20160819_15355020160819_153556Laitetaanpa raikkaan sunnuntaiaamun kunniaksi jakoon uudestaan näiden tahmeiden proteiinikeksien ohje jota en lakkaa ylistämästä vieläkään! Nämä todellakin toimivat!

Terveelliset tahmeat suklaakeksit, vieläpä proteiinilla terästettynä, kiitos tänne! Näiden kanssa kävi niin hassusti että pari kuvaa ehdin kekseistä napsaista kun ne oli jo syöty, pidä varasi siis jos innostut tekemään – nämä ovat niin hyviä että pellillinen on syöty hetkessä! Liotetut chiansiemenet tuovat koostumukseen kivaa tahmeutta sekä proteiineja ravintoarvoihin. Chiansiemenet sisältävät kuituja, kalsiumia ja magnesiumia. Ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin mikään muu ruoka (21% siemenen kokonaispainosta). Proteiinia chiansiemenissä on yli 20g/100g. En voi hehkuttaa tarpeeksi, näitä on vain kokeiltava, nimittäin toimii!

  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 dl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram, Semper)
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,7 dl kookosöljyä sulana
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 dl kaakaonibsejä, pieneksi pilkottua kaakaomassaa, raakasuklaapaloja tms.)

Liota chiansiemeniä vedessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy sekä turvotetut chiansiemenet. Sekoita ainekset lusikalla ja lisää sekaan lopuksi halutessasi raakasuklaapalaset). Muotoile keksit lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle, yht. n 7 kpl. Jätä keksit suht paksuiksi, ne säilyttävät muotonsa uunissa paistamisen ajan. Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 12-13 minuuttia.

20160819_153713

 

Tallenna

Terveelliset Herkut

7 vastausta artikkeliin “Tahmeat proteiinikeksit (GL, vegaani)”

  1. Nytpäs näyttää hyvältä! Chiansiemenet on kyllä käteviä 🙂
    Tahmeat keksit on juuri parhautta, varsinkin kun ne on kunnollisen kokoisia eikä mitään minejä 😉
    Kookossokeri tuo kyllä ihanan maun kaikkiin herkkuihin!

  2. Hei, onko ”taikinan” tarkoituskin olla sellaista kuivahkoa ja murustuvaa? Sellaista tuli minulla, vaikka jo lisäsinkin vähän öljymäärää. Sain käsin puristeltua jotensakin keksimäiseen muotoon… ovat nyt uunissa, saa nähdä mitä tulee ☺

    • Kyllä taikina oli minulla aika löysää, ei kovinkaan kuivaa, lusikalla nostelin siitä pellille ja painelin haarukalla kevyesti keksien muotoon. Keksit kannattaa tosin jättää hieman paksuiksi, jotta ne jäävät sisältä tahmeiksi! Paistettaessa keksien ulkomuoto ei enää muutu!

    • Okei, minun kekseistä tuli vähän tuhteja, mutta hyvältä ne maistuvat. Teen toistekin, jospa sitten on koostumuskin vähemmän tuhti 🙂

    • Minullekin kävi niin, että tuli aika kuivakoita ja hajoavaisia. Kuitenkin oikein hyviä! En tosin laittanut mitään suklaajuttuja sekaan, vaan tilalle vähän gojimarjoja ja rusinoita 🙂

    • No voi ei, jauhojen määrää (tai vastaavasti chian-vesiseoksen määrää voisi hieman sitten nostaa seuraavaan kertaan). Myöskin paistoaikaa uunissa voi hieman lyhentää (keksien koolla ja paksuudella myös vaikutusta tähän lopputulokseen)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta