Maailman parhaat piparit (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

20161120_15110320161120_151207

No niin rakkaat jauhopeukalot aka. lukijat, on aika kaivaa viimevuotinen huippu resepti naftaliinista, eli mikäpäs muu näin pikkujoulujen kynnyksellä kuin maailman parhaat piparit, gluteenittomana ja vegaanina. Näitähän piti leipoa jo vaikka jouluun on vielä tovi aikaa, mutta ehtiihän tuota tehdä vielä toisen jos kolmannenkin kerran.

Onko siellä muita jouluintoilijoita kuin minä?

 

Piparit, n. 1,5 pellillistä

  • 0,5 dl kookossokeria
  • 0,5 dl kookossiirappia
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1,5 tl piparimaustetta TAI 0,5 tl pomeranssinkuorta, 0,5 tl inkivääriä, 0,5 tl neilikkaa
  • 1 tl ceylonkanelia
  • 2 dl riisijauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • (2 rkl psyliumkuitujauhoja)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • leipomiseen; riisijauhoja

Keitä kattilassa kookossokeri, siirappi, kookosöljy sekä mausteet. Jäähdytä seosta hieman ennen jauhoihin sekoittamista. Sekoita jauhot ja lisää siirappiseos, sekoita taikina hyvin ja nosta se hetkeksi kylmään jähmettymään.

Käytä leipomiseen riisijauhoja, kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä kuvioita piparimuotilla. Käytä taikinaa tarvittaessa aina hetki kylmässä jos se pehmenee liikaa ja on hankala käsitellä. Huom. taikina on hieman pehmeämpää ja mureampaa kuin ns. tavallinen piparitaikina, joten käsittele sitä hieman varovaissemmin. Älä lisää liikaa jauhoja leipomisen yhteydessä, jotta taikinasta ja pipareista ei tule liian kovaa.

Paista piparit n. 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 6-7minuuttia. Piparit ovat pehmeitä vielä kun otat ne uunista, mutta ne kovettuvat kun annat niiden jäähtyä kunnolla.

20161120_150956

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta