Hasselpähkinä-tahiniraakasuklaavanukas (vegaani)

20161119_13091420161119_130857

Hyvää sunnuntaita, se on ensimmäinen adventtisunnuntai ja joulun odotus voidaan kai sanoa virallisesti alkaneeksi. Tänään meinasin viritellä ikkunoihin parit joulutähdet ja jouluvaloja tuomaan valoa pimeneviin iltoihin (ja päiviin). Jos jokin raaka-aine pitäisi nimetä jouluisaksi niin kukaan tuskin voi kieltää etteikö suklaa olisi ehdottomasti yksi ehdoton ennakkosuosikki tähän sarjaan?! Lupaankin laittaa jakoon tästä eteenpäin paljon jouluisia terveellisiä herkkuja joilla voi helposti virittäytyä jo tulevan joulun tunnelmiin.

Onko teillä muuten vielä joulukalenteria? Sain omani Lakrids by Johan Bülowilta ja se on ehkä tyylikkäin joulukalenteri ever!

Tämänpäiväinen suklaavanukas sopii todella hyvin vaikka näin sunnuntain kunniaksi hyvän lounaan jälkeiseksi jälkiruoaksi, miksei myös vaikka jouluaterian päättäväksi makeaksi suupalaksi. Tää oli ainakin lapsen suuri suosikki ja tämä kertoo sitä että ankarinkin raadin jäsen on voitettu puolelle ainakin tämän reseptin suhteen! Vispautuva kaurakerma oli itsellä jäänyt jostain syystä testaamatta ja tämä olikin ehdottomasti sellainen raaka-aine jota tulee varmasti käytettyä jatkossakin resepteissä joissa tarvitaan vispattua kermaa, toimi erittäin hyvin ja maku oli hyvä. Tämä oheinen resepti toimii muuten erinomaisesti myös kakkujen ja kääretorttujen täytteenä!

Hassel-tahini-raakasuklaavanukas

  • 1 prk GoGreen vispautuvaa kaurakermaa
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kookossokeria (tai muuta makeutusta, esim. hunaja, vaahterasiirappi, raaka agave, taatelit, erytrotoli tms)
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl keitettyä kahvia
  • 1-2 rkl tahinia
  • n. 1 dl hasselpähkinöitä

Vispaa kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sekaan makeutus, kaakao, vaniljajauhe kahvi sekä tahini ja vispaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää sekaan lopuksi hasselpähkinät. Laita vanukas valmiiksi annosmaljoihin ja nosta se hetkeksi jääkaappiin jotta maut ehtivät tasaantua.

20161119_130949

20161120_104201
Joulukanteri saatu blogin kautta Johan Bülowilta.

 

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Hasselpähkinä-tahiniraakasuklaavanukas (vegaani)”

    • juu se tuo kyllä kivaa pähkinäistä makua suklaaseen, toimii yllättävän hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta