Gluteenittomat kevyet pizzakiekot

20161119_12435720161119_124335

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kuten viime vuonna pohdiskelin itsenäisyyspäiväämme ja mitä se minulle merkitsee ei ajatukset sen suhteen ole muuttuneet tänäkään vuonna. Luvassa ei ole erikoisempia perinteitä päivän viettämiseen, muuta kuin linnanjuhlat, jotka pitää toki katsoa! Ulkona paukkuu pakkaset, mutta se ei estä pientä happihyppelyä, ehkäpä suuntaan pulkkamäkeen, keli on ainakin sen verran liukas että hyvät vauhdit lienee luvassa?!

Tämän päiväinen resepti ei sinällään ole rakennettu itsenäisyyspäivä mielessä, vaan se on passeli ihan mihin tahansa päivään. Miksei nämä toki sovi vaikka linnanjuhlien valvojaisiin! Mutta kokeileppas näitä vaikkapa herkullisen kasvissosekeiton kaverina! Täytteiden suhteen kannattaa mennä omien mieltymysten mukaan. Omissa täytteissäni tällä kertaa kylmäsavulohta, punasipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja, nam!

Ja suosittelen kokeilemaan gluteenittomien jauhojen sijaan myös spelttijauhoja, jotka toimivat tässä reseptissä myös oikein hyvin!

Gluteenittomat pizzakiekot

  • 11 g kuivahiivaa
  • 2,5 dl lämmintä vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram) tai puolikarkeita spelttijauhoja
  • 0,5 dl gluteenittomia kauraleseitä

 

täyte

  • n. 1,5 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuna
  • n. 100g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
  • 1/2 punasipuli pieneksi pilkottuna
  • 1,5 dl juustoraastetta/raejuustoa/vege juustoa

 

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen ja lisää jauhot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kaulitse taikina jauhojen kera n. 30×30 levyiseksi. Gluteeniton taikina ei muodosta samanlaista sitkoa kuin vehnäjauhoista tehty, joten se murtuu helpommin. Levitä taikinalevylle tomaattimurska, täytteet ja juustoraaste ja pyöritä taikina rullalle. Leikkaa siitä veitsellä vino viilloin kiekkoja (kuten korvapuusteja leikataan) ja nosta ne leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin ja paina kiekkoa kevyesti keskeltä tasaiseksi. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

20161119_12441820161104_14301920161119_124338

Tallenna

Terveelliset Herkut

Yksi vastaus artikkeliin “Gluteenittomat kevyet pizzakiekot”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta