Punajuuribataatti-, lanttu- ja porkkanalaatikko (gl, vegaani)

Hei Rakkaat! Joulu on enää kolmen(!) yön päässä ja monella varmasti jouluvalmistelut ovat kovasti päällä! Viime vuonna tuli joulua vietettyä kotona isolla porukalla, tänä vuonna on sen sijaan tarkoitus matkustaa hieman pohjoisemmaksi ja istua sukulaisten kanssa valmiiseen pöytään. Koska siis omat jouluvalmisteluni menevät tänä vuonna hieman rauhallisimmissa(?) merkeissä laitankin viime vuotiset todella onnistuneet laatikkoreseptit uudestaan jakoon.

Omaan joulupöytääni kuuluvat ehdottamasti laatikot, nuorempana en niistä juuri perustanut, mutta viime vuosina on alkaneet muutkin kuin oma lempparini lanttulaatikko maistua.  Itse tein o tulevaa joulua varten laatikot siihen pisteeseen valmiiksi, että ne menivät ensin pakkaseen ja jostan nostin ne sulamaan päivää ennen joulua, uunissa paistoin ne vasta aattona.  Nämä laatikot tehty täysin vegaanisti ja gluteenittomasti.

20151219_183124

20151219_182941

Punajuuri-bataattilaatikko

  • 2 kg punajuuria
  • n. 700g bataaattia
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • pinnalla kaurajauhoja

Kuori ja paloittele punajuuri ja bataatti (keitä ne erillisissä kattiloissa, sillä bataatti kypsyy huomattavasti nopeammin). Soseuta punajuuri ja bataatti ja lisää sekaan mausteet ja kaurakerma. Kaada sose voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalel kaurajauhoja. Halutessasi voit pakastaa laatikot puolivalmiina ennen uunissa paistamista, paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

20151219_182945

Porkkanalaatikko

  • 2 kg porkkanoita
  • 3 dl riisiä (kuivamitta)
  • 1 dl kookossiirappia (agave-/vaahterasiirappia)
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 tl neilikkaa
  •  1 tl suolaa
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • pinnalla kaurajauhoja

Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kypsäksi. Keitä myös riisi erillisessä kattilassa. Soseuta porkkana ja lisää soseen sekaan mausteet, keitetty riisi ja kaurakerma. Kaada sose voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalel kaurajauhoja. Halutessasi voit pakastaa laatikot puolivalmiina ennen uunissa paistamista, paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

20151219_182949

Lanttulaatikko

  • 2 kg lanttua
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 0,5 dl kookossiirappia (agave-/ vaahterasiirappia)
  • 1 tl suolaa

Kuori ja paloittele lantut ja keitä kypsäksi. Soseuta lantut ja lisää soseen sekaan mausteet ja kaurakerma. Kaada sose voideltuun vuokaan ja ripottele pinnallle kaurajauhoja. Halutessasi voit pakastaa laatikot puolivalmiina ennen uunissa paistamista, paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

20151219_183053

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Punajuuribataatti-, lanttu- ja porkkanalaatikko (gl, vegaani)”

  1. kiitos! juuri äidin kanssa metsästimme lanttu ja porkkanalaatikkoreseptiä kiitos. kvinoaa tulee tosin riisin tilalle ja mustapippuria lisäksi. kaurajauho pelasti korppujauho ongelmamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta