Helppoja terveellisiä arkiruokareseptejä

Hyvää uutta vuotta! Kun lehdet pursuilevat laihdutusdieettejä ja kalliitta valmennusmainoksia ajattelinkin nostaa näine vuoden ekaksi postaukseksi monipuolisia ja herkullisia arkiruokareseptejä joilla voit helposti lisätä kasvisten kulutustasi ja syödä helppoa terveellistä (ja täyttävää) kotiruokaa. Vaikka allaolevat reseptit ovat liha- ja kalapainotteisia muistutan, että niitä voi helposti tuunailla kasvisversioiksi korvaamalla lihan esimerkiksi nyhtökauralla tai härkiksellä. Yksi merkittävimmistä tavoista parantaa ruokailutottumuksia on kuitenkin lisätä lautaselle runsaasti kasviksia!

Näin talvella oon erityisesti mieltynyt pataruokiin, koska ne valmistuvat varsin pienellä vaivalla ja hautuvat ihanan herkullisiksi kunhan vain malttaa pitää niitä uunissa riittävän kauan. Ihan alkuun niinkin perinteinen ohje kuin karjalanpaisti!

20161227_122832 20161227_122828

Käytä vähä rasvaista naudan ja porsaanlihaa (kaupoista löytyy usein myös valmiita karjalanpaistilihoja). Paista pinnat nopeasti kiinni paistinpainnulla ja laita lihat tämän jälkeen uunipataan. Lisää sekaan sipulia, porkkanaa, kokonaisia maustepippureita, suolaa, laakerinlehtiä ja vettä riittävästi jotta lihat peittyvät. Laita tämän jälkeen karjanlanpaisti n.150 asteiseen uuniin 2,5 tunniksi (tarkista välillä että padassa on riittävästi vettä, jotta lihat eivät pääse kuivumaan). Nauti keitetyn bataatin, parsakaalin, salaatin sekä puolukoiden kera (puolukoihin laitoin sekaan hieman koivusokeria tuomaan makeutta). Lisänä itsetehtyä siemennäkkäriä.

Toinen herkullinen uunilaatikko on tämä lihavuoka, jossa perunamuussin olen korvannut bataatti-linssimuussilla ja on muuten hyvää!

20160210_115747_2

Tämä on myös nopea lounasvinkki: pikapaistettu kaali-jauhelihapaistos

20160715_174042

Myös tämä kevyt lohi-kasvisvuoka valmistuu uunissa kuin itsestään.

20160102_130228

Yksi mun ehdottomia lemppareita on moussaka!

WP_20151012_011

Lihapullat ja muussin voi myös tuunata nextille levelille.

20150227_105127

Nopeita ravitsevia lounaita ovat myös erilaiset munakkaat joihin voi lisäillä helposti kasviksia mielensä mukaan. Ohessa pesto-kasvismunakas.

20151115_120557

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta