Proteiinipitoinen vadelmarahkapiirakka (gl)

20170109_201404

20170109_201337

20170109_201408

Perrjantai!!! Mietin kivaa raikasta resepti-ideaa ja katselin taas pitkästä aikaa tuota omaa luetuimpien reseptien luetteloa ja siellä kovin sinnikkäästi roikkuu mukana tämä proteiinipitoinen mustikka-rahkapiirakan ohje. Ohje on hyvä joten miksipä sitä lähteä pyörää kokonaan uudestaan keksimään! Tuunailin ohjetta hieman, joten kurkkaahan se jos kaipaat vaihtelua.

Tällä kertaa täytteen suhteen halusin kokeilla mautamattoman rahkan sijaan kaupan valmiita ”maustettuja” rahkoja. Itse valitsin mahdollisimman vähän sokeria sisältävän vaihtoehdon, jos haluat sokerittoman mutta makeutusaineilla makeutetun rahkan sen sijaan niin valintahan on yksin sinun 🙂 Täällä paljon luettu testini kaupan valmiista maustetuista rahkoista.

Mustikoiden sijaan rahkan sekaan lisäilin puutarhavadelmia, joita onneksi pakkasesta löytyy syksyn säilömisen jälkeen useampi rasia. Nää on kyllä niin mahtavia ja ihanan makeita ettei mielestäni täyte tarvitse enää muita makeuttajia, mutta jos mielesi kaipaa lisää makeutta niin laita sekaan pari lusikallista esim. hunajaa tai kookossokeria, ertyrtritolia tai koivusokeria.

Sain muuten koristelun suhteen apua ihan parhaalta pikkuapurilta, pyrin ottamaan aina oman Jooa pojan mukaan leivontaan ja ruoanlaittoon kun se vain on mahdollista. Tämä piirakka on siis yksissä tuumin leivottu ja pikku kätösin tarkkaan marjat aseteltu. Siinä ohessa poika päätti maistaa myös miltä kaurajauhot ja leseet maistuvat ihan siltään ja mikäpäs siinä, hieman kuivia taisivat olla mutta tuleepahan raaka-aineet tutuiksi 🙂

Pohja

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 dl kauraleseitä
  • 1 rkl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, koivusokeri, ertytritoli, vaahterasiirappi, agave)
  • 2 munaa

Täyte

  • 4 dl maitorahkaa (maustettu, esim. Arla vadelma-sitruunamelissa)
  • 2 munaa
  • n 2 dl puutarhavadelmia
  • (2 rkl makeutusta)

Sekoita pohjan aineen taikinaksi ja painele takina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (n. 22cm halkaisija). Valmista täyte sekoittamalla ainekset sekaisin ja kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 20 minuuttia.

 

20170109_201345

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Proteiinipitoinen vadelmarahkapiirakka (gl)”

  1. Käytetäänkö ohjeissa puhdas kauraa tai ns. gluteenitonta kauraa? Keliakiasuvusta lähtöisin tiedän, että kaikki eivät ymmärrä sitä, että joillekin on todella tarkkaa ettei raaka-aineet ole päässyt kosketuksiin minkään muun viljan kanssa. Toivoisin, että tästä asiasta mainittaisiin, kun käytetään kauraa reseptissä, jonka mainitaan olevan gluteeniton. Testiin menee tämä, hyvältä vaikuttaa!

    • Hyvä huomio kiitos palautteesta. Käytän itse pääsääntöisesti gluteenitonta kauraa ja yritän muistaa mainita aina reseptin yhteydessä tästä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta