Gluteeniton suklainen kääretorttu (ilman valkoista sokeria)

Aurinkoista sunnuntaita! Toivottavasti sun viikonloppu on mennyt leppoisissa merkeissä. Itse olen yrittänyt ottaa mahdollisimman iisisti sillä huomaan että alkuvuosi on tullut mentyä aika vauhdilla ja stressiä meinaa pukata väkiselläkin, viikonloppukin menee aina liian nopeasti, että mieli ja kroppa kaipaisi hieman pidempää paussia. Viikon päästä on onneksi edessä hiihtoloma ja sitten meinaan kyllä laittaa koneen nurkkaan ja irrottautua työstä ja lomailla. Niin huomaan turvautuvani jälleen tähän ajatukseen vaikka ihan aidon oikeasti sitä lepoa ja rauhaa pitäisi löydä sieltä arjen keskeltäkin eikä vasta sitten kun.  Olen aiemmin kirjoitellut täällä stressin vaikutuksesta hormonitoimintaan ja sitäkin suuremmalla syyllä nostaa aiheen pöydälle tähän sunnuntaihin, otatko haasteen vastaan ja relaat tämän päivän mun kanssa?

Mulle mielenrauhaa ja hyvää mieltä tuo muuten ihan oikeasti muun muassa sellaiset asiat kuin leipominen. Siksipä, nostan tähän yhden helpon kivan terveellisen ohjeen josko tekaisisi kahvin kera nautittavaksi maukkaan terveellisemmän gluteenittoman suklaisen kääretortun? Alkuperäinen ohjeeni täällä:

 

Suklainen vadelmakääretorttu, gluteeniton

  • 3 munaa
  • 0,5 dl Hermesetas Stevia sweet crystalia / makeutusta esim. erytritrolia, koivusokeria, kookospalmusokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl gluteenitonta jauhosesta (tai 1/2 kaurajauhoja ja 1/2 riisijauhoja)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa, säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
  • 1,5 rkl Hermesetas Stevia Sweet Crystalia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • n. 2 dl vadelmia (tai muita marjoja)

Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja jauhot siivilän läpi ja kääntele seos varoen lusikalla vaahdon sekaan. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 6-7 minuuttia. Jäähdytä ja valmista täyte. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri napakalle rullalle. Koristele vielä vadelmilla ja ripottele pinnalle makeutusta esim. steviaa, erytritrolia, koivusokeria, kookospalmusokeria.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta