Gluteenittomat laskiaispullat ilman valkoista sokeria

Oon ollut tähän asti hieman skeptinen gluteenittomien pullataikinoiden suhteen sillä gluteenittomaan pullataikinaan on aika vaikea saada kunnon sitkoa, törmäsin kuitenkin Arlan gluteenittomaan laskiaispullareseptiin ja pullat näyttivät niin herkullisilta että halusin lähteä kokeilemaan reseptiä. Reseptissä olevan valkoisen sokerin vaihdoin huomattavasti terveellisempään vaihtoehtoon eli kookospalmusokeriin. Ja tavallisen voin korvasin gheellä (kirkastettua voita). Oi nam!! Näistä tuli kyllä niin hyviä!! Väliin laitoin vielä soijavispiä sekä soseutettua vadelmaa.. aaaahhhhhh. Laskiaispullat on mun heikkous (korvapuustien jälkeen) ja onneks laskiainen on vaan kerran vuodessa. Anyway pullista tuli niin hyviä, että kelpasi meidän pullapojallekin (ilman kermavaahtoa ja hilloa). Semmoinen ainoa miinus täytyy vain sanoa että nämä pullat täytyy syödä ehdottomasti samana päivänä kun ne teet, sillä ne todellakin kuivuvat ja kovettuvat jääkaapissa, jopa yhdessä päivässä. Itse tein puolikkaan taikinan, mutta tässä kokonaisuudessaan Arlan oikea resepti korvattuna siis ennenmainituilla.

Ainekset

  • 75 g gheetä
  • 2½ dl kauramaitoa
  • 25 g hiivaa
  • ¾ dl kookospalmusokeria
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • ½ rkl psylliumkuitujauhetta
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 vatkattu kananmuna voiteluun

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat, psylliumkuitu-jauhe ja 6 dl jauhoja. Noudata jauhoseoksen pakkauksessa olevia ohjeita. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C:een. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä 12 pyöreää pullaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

7 vastausta artikkeliin “Gluteenittomat laskiaispullat ilman valkoista sokeria”

  1. ovat kyllä todella onnistuneen näköisiä varsinkin gluteenittomaksi, hyvin sait nousemaan. Kunpa olisit vähän aikaisemmin postannut ohjeen, nyt tulisi kiire tehdä. kardemummaa laitan kyllä enemmän jos teen se on niin hyvää ja munan jätän pois jotta saan vegaanisen version. se kuulemma ei ole pullassa välttämätön. hillo vai mantelimassa?(ikuisuuskysymys!)

    • Pahoittelut, tämä jäi tosiaan vähän viime tinkaan, mutta pullaresepti kannattaa ottaa talteen ja laittaa testiin ehdottomasti. Jos multa kysyt niin hillolla ehdottomasti! 😀 mut nämä on niin mielipideasioita!

  2. Hei mitä jauhoseosta suosittelet? Vilja-allergian vuoksi voin käyttää vain luontaisesti gluteenitonta, ja valmiissa seoksissa on usein sokeria, mitä pyrin myös välttämään. Mietin että jos jauhoseoksen yrittäisi tehdä itse, mutta millä jauhoilla ja missä suhteessa? Olen melko uusi näiden leivontajuttujen parissa, enkä tiedä yhtään miten gluteenittomat jauhot käyttäytyvät.

    • Maria, mä oon tykännyt Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta jauhoseoksesta! Uutuutena näyttää olevan ihan pullajauhoseoskin. Sivuilta löytyy myös valmiita reseptejä 🙂 Näitä on meillä ihan S-marketissa.

      http://www.viljatuote.net

    • tämä on mulle ihan uus tuttavuus, mutta kiitos linkistä! Täytyypä katsoa seuraavalla kauppareissulla josko löytyisi hyllystä!

    • Jos valmista jauhoseosta etsin niin mm. Urtekramilta löytyy todella hyviä (sokerittomia) jauhoseoksia niin makeiden kuin suolaisten leipomusten tekoon. Käytän välillä valmiita ja toisinaan sekoittelen itse. Käytettäessä gluteenittomia jauhoja esim pulla- tai sämpylätaikinoihin taikinaa ei vaivata kuten perinteisesti, vaan seos sekoitetaan nopeasti ja kohotetaan esimerkiksi hiivan avulla. Sitkoa ja kuohkeutta ei ihan samaan tapaa saa taikinaan ja tässä apuna käytetään mm. psylliumia tai ksantaania. Kannattaa testailla vaikka ensin noita valmiita seoksia!

  3. Moikka,
    Mikä ainesosa on hiivan jälkeen? On vain mitta ja kirjain h… Ajattelin viikonloppuna kokeilla reseptiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta