Täyteläinen suklaakakku (jauhoton, sokeriton)

Se on jo maaliskuu! Haluan nostaa jälleen yhden helmen mun reseptiarkistoista, nimittäin tämän viiden ainesosan suklaakakun joka on paitsi jauhoton myös ilman valkoista sokeria. Kakku toimii erinomaisesti (erityisesti lämpimänä) sellaisenaan, mutta suosittelen laittamaan reseptin talteen sillä tämä toimii hyvin myös täytekakun pohjana! Voilá:

Saisiko olla pala täyteläistä suklaakakkua?

20150523_152933

20150523_153120

Tämä kakku on täysin jauhoton, mutta täyteläisestä mausta sitä ei huomaa! Valkoinen sokeri on myös korvattu kookospalmusokerilla ja suklaanmakua tuo raakakaakaojauhe. Ainesosaluettelo on erittäin lyhyt: vain 5 ainetta! Vaikka kakussa on 6 munaa ei kakku maistu munalta, tai hötöltä niin kuin monet paljon munaa sisältävät reseptit tahtovat tehdä.

Valkoisen sokerin sijaan suosin muita makeuttajia, tässä tapauksessa kookospalmusokeria. Kookospalmusokeri on tehty kookospalmun kukinnon nektarista. Kookospalmusokerin glykeeminen indeksi on matala (35) joka tekee sitä hyvän vaihtoehdon myös diabeetikoille (Tavallisella sokerilla gl arvo on 70). Sokeria voi käyttää tavallisen sokerin tapaan. Väri on rusehtava ja maku karamellimainen.

Ota resepti talteen, tätä kakkua voi syödä palan jos toisenkin! 🙂

20150523_152956

 • 6 munaa
 • 2,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 1 dl kookosöljyä
 • 2 dl kookossokeria
 • 0,5 tl leivinjauhetta

Lämmitä kookosöljy nestemäiseksi ja lisää sekaan raakakaakaojauhe.  Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja puolet kookossokerista, eli 1 dl keltuaisten joukkoon. Vaahdota valkuaiset kunnet niistä muodostuu huippuja, lisää varoen vähän kerrallaan sekaan puolet kookossokerista, eli 1 dl ja leivinjauhe.

Sekoita kookosöljy/raakakaakaomassa keltuismassan sekaan varovasti käännellen. Sekoita tämä sen jälkeen varoen vähän kerrallaan lisätän valkuaismassaan. Kaada massa irtopohjavuokaan (käytä pohjalla ja reunoilla leivinpaperia). Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla n. 35 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota irtopohjavuoasta. Kakku on hyvää sellaisenaan, eikä mielestäni tarvitse muuta. Koristelu on tehty pehmeällä sokerittomalla maapähkinävoilla.

Nauti, erittäin hyvää myös lämpimänä!

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

17 vastausta artikkeliin “Täyteläinen suklaakakku (jauhoton, sokeriton)”

 1. Hei, voiko kookosöljyn korvata tavallisella kookosöljylöä (valmiiksi juoksevaa)? Tai sitten sulatetulla raakakaakaovoilla?

  • Kyllä luultavasti molemmat sopivat tilalle. Tai voisi kokeilla myös puolet ja puolet

 2. Oi miten herkulliselta vaikuttava kakku! Oletko muuten käyttänyt minkä kokoista vuokaa?

  • Hyvä kysymys! Käytin 18cm irtopohjavuokaa. Voi tehdä tietysti isompaankin, mutta kakusta ei siinä tapauksessa tulee niin paksu ja paistoaika voi myös olla hitusen lyhyempi

 3. Kookossokerista löytyy tosi huonosti ravintosisältötietoa, mutta joskus luin paketin kyljestä (Punnitse & säästän myymää tavaraa), että se on 94% sakkaroosia. Tavallinen sokerihan on siis 98% sakkaroosia. Sinänsä olen pohtinut tuota glykeemistä indeksiä, ja sokerittomaksihan sitä ei voi sanoa jos ravintosisältö on lähes sama kuin perussokerin.

  • Aivan, sokeriton tässä yhteydessä on väärä sana, pitäisi sanoa ilman valkoista sokeria. Kookossokeri on mielestäni kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto valkoiselle sokerille, sillä Kookospalmun kukinnoista valmistettava kookossokeri on makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi erinomainen makeuttaja. Kookospalmusokerin glykeeminen indeksi on erittäin alhainen (GI 35) ja vaikutus verensokeriin on siis vähäisempi ja tasaisempi kuin esimerkiksi tavallisen sokerin (GI 65).
   Kookossokeri koostuu pääasiassa sakkaroosista, mutta se sisältää jonkin verran myös vitamiineja, sinkkiä ja kalsiumia.

  • Kyllä voi, hunaja on hieman makeampaa joten käyttäisin sitä n. 1,5 dl, voi olla että hunajan käyttö vaikuttaa hieman myös paistoaikaan.

 4. Kokeilin tätä nyt itsenäisyyspäivänä, kun tuli vieraita kylään ja kakku oli ihan hitti! Kaikki rakastivat, eivätkä todellakaan tienneet edes syövänsä käytännössä vain kananmunia sisältävää kakkua! 😀

 5. Voiko tämän tehdä tummaan sokerittomaan kaakaojauheeseen(luomu)? Jos ei halua ”tuhlata” raakakaakaojauhetta uuniin meneviin levoksiin. 🙂

 6. Leivoin tänään tätä. Kakussa on meidän makuun vähän liikaa kaakaojauhetta eli ensi kerralla laitan sitä vähemmän 🙂 Muuten resepti vaikuttaa hyvältä.

  • kiitos, kiva kuulla että muuten maistui! 🙂

 7. Onko kukaan kokeillut pienemmällä sokeri tai kookossokeri määrällä. Kerrankun tein laitoin vähemmän kaakaojauhetta ja osan karob jauheena, kun muuten minun makuun liian kaakaoinen, mutta muutoin ihana ohje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 17
Tykkää jutusta