Bataatti”letut”

Bataatti on tosi mielenkiintoinen raaka-aine koska se taipuu niin moneen! Se toimii niin salaateissa, perunan korvikkeena, ranskalaisina, uunivuoissa mutta myös monessa makeassa leivonnaisessa! Myös aika yllättäen bataatti-suklaamousse t0imii myös erinomaisena esimerkkinä bataatin monikäyttöisyydestä. Mutta mutta, testailin bataattia myös ”lettuina” eli kuorin ja leikkasin bataatista kiekkoja, sivelin ne oliiviöljyllä ja paahdoin kiertoilmauunissa n 200 asteessa parisenkymmentä minuuttia. Ennen uuniin laittoa bataattien pintaan ripottelin vielä kookospalmusokeria ja paahdettuja kookoslastuja. Olisivat varmaan jo toimineet näinkin, mutta lisäksi paistoin pannulla kookosöljyssä banaaniviipaleita (pintaan kookospalmusokeria ja kanelia) omg, kuten kiinalaisten ravintoloiden uppopaistetut rasvaiset banaanit! Pinnalle vielä luonnonjogurttia ja hedelmiä  ja marjoja niin täydellinen jälkkari koko perheelle!

 

Tallenna

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Bataatti”letut””

  1. Kuulostaa superhyvältä! Ootko testannut kypsentää bataatteja leivänpaahtimessa? Saa muutaman kerran painaa uudestaan alas kypsymään, mutta oon saanut ihan suht rapsakoita! 😀

    xx

    http://rosanna-m.blogspot.fi

    • En oo koskaan kokeillut!! Kiitos vinkistä, menee ehdottomasti testiin 😊😊😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta