Raakasuklaaleivokset suolapähkinöillä

Nyt mä haluan jakaa yhden omasta mielestäni parhaimmista suklaaresepteistä sitten snickersin! Makumaailma näissä on hyvin samantyylinen mutta toteutustapa hieman eri. Tykkään aivan älyttömästi paahdettujen pähkinöiden ja raakasuklaan yhdistelmästä. Tämä vaatii hieman väkerrystä mutta on sen väärti. Lähdin toteuttamaan pohjasta ”kupit” jonka sisällä on suklaata, toki tästä voisi lähteä tekemään yhtenäisen kakkupohjankin mutta mielestäni tälla tavalla nämä ovat kivoja suupaloja kuin suuria konvehteja, kyseessä on kuitenkin suht raskas herkku eikä näitä kertakaikkisesti pysty syömään kerralla paljoa.

Mutta jos nyt satut tekemäänkin tämän kakkupohjana suosittelen tekemään annoksen ainakin kolmin/nelinkertaisena ja leikkaamaan palat ohuiksi siivuiksi valmiiksi tarjolle.

Raakasuklaaleivokset 7 kpl

pohja:

  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä rouhittuna pieneksi
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 5 taatelia (poista kivet)
  • 1 rkl raakakaakaota
  • 1 rkl kookosöljyä

praliini

  • 1 dl kookoskermaa (tai maitoa, säilytä jääkaapissa ja käytä vain kunnolla jähmettynyt osa)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl makeutusta (esim. hunaja, raaka agave, koivusokeri, vaahterasiirappi, kookossiirappi tai kookossokeri)
  • 1 rkl maapähkinävoita (sokeriton, ilman lisäaineita, esim. urtekram)

pinnalla

  • 1 rkl kookoskermaa
  • 0,5 tl maapähkinävoita
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • 0,5 tl makeutusta (esim. hunaja, raaka agave, koivusokeri, vaahterasiirappi, kookossiirappi tai kookossokeri)
  • Pinnalla vielä Foodinin palmusokerioitua kaakaomassaa, voit käyttää tähän myös itse tehtyä raakasuklaata tai sulattaa varoen vesihöyryssä valmista raakasuklaata muutaman palan.

Paahda maapähkinät kuivalla pannulla koko ajan käännellen jotta pähkinät eivät pääse palamaan. Pähkinöistä irtoaa paahtamisen yhteydessä hieman rasvaa, ripottele niiden pinnalle heti lämpimänä suolaa jotta se tarttuu pähkinöiden pintaan. (itse tykkään paahtaa kerralla aina isomman määrän, mutta tähän ohjeeseen tarvitset vain 1 dl paahdettuja maapähkinöitä). Laita pohjan ainekset tehosekoittimeen ja valmiista siitä massa, itse jätin pohjan suht rouheiseksi, enkä tehnyt siitä kovin sileää. Jos taikina tuntuu kovin löysältä lisää joukkoon hieman kaurahiutaleita. Pohjaa voi käyttää myös hetken kylmässä jotta se on tarpeeksi jähmeää. Kupit voit valmistaa painelemalla ne lusikan avulla kädessä tai hyödyntää tässä esimerkiksi muffinssivuokaa tai vastaavaa. Kun olet saanut kupit valmiiksi nosta ne kylmään.

Valmista täyte; käytä kookoskermasta tai maidosta vai sitä todella jähmettynyttä osaa (säilytä kermaa aina jääkaapissa), lisää sekaan raakakaaojauhe, maapähkinävoita (sokeritonta, ja lisäaineetonta esim. Urtekramilta) sekä lisää makeutusta. Maista ja lisää tarvittaessa kaakaota tai makeutusta. Lusikoi täyte kuppeihin ja nosta taas kylmään.

Valmita pinnalle tuleva kanelikerma sekoittamalla ainekset ja lusikoimalla täyte kuppien pinnalle, vaikka tätä tulee todella vähän kuppeihin tuo se mukavasti kanelin makua lopputulokseen. Pinnalle sulatin hennossa vesihauteessa vielä Foodinin valmiiksi palmusokeroitua raakakaakaomassaa.

 

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta