Paras jäätelö ever!! (vegaani)

No niin rakkaat, ottakaas hyvä asento ja valmistautukaan ehkä parhaaseen jäde-reseptiin ever! Pohjana tässä herkussa toimii kaurakerma ja hyvin toimiikin, lopputulos on kuin pehmeän kermaista pehmistä! Makuina vanilja, suklaa ja sitruuna! Tein kokonaisuuden jäätelökoneella koko setistä siis ensin vaniljajäätelöä, josta aivan loppuvaiheessa jaon jäätelön kolmeen osaan ja sekoittelin makuseokset. Suklaajäätelöä varten lisäsin vaniljajäätelön sekaan vain raakakaakaojauhetta ja sitruunaversiossa puristettua sitruunanmehua ja raastettua sitruunan kuorta. Kaikki toimi yhdessä ja erikseen, lapsen mielestä ykkönen oli suklaa ja vanilja mutta mun mielestä ehdottomasti sitruuna!

Jos et satu omistamaan jäätelökonetta seoksenhan voi pakastaa astiassa, tosin sitä kannattaa käydä n. 15-30 minuutin välein aina hämmentämässä, jotta lopputuloksesta tulisi ilmavaa eikä kovaa könttiä.

  • 2, 5 dl kaurakermaa
  • 1,5 dl kookoskermaa
  • 1,5 tl vaniljajauhetta
  • 3-4 rkl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, erytritoli, koivusokeri)
  • suklaajäätelöön: 2,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • sitruunajäätelöön: 1/2 sitruunan mehu ja 1,5 tl sitruunan kuorta raastettuna pieneksi

Tämä määrä on siis yhteensä kolmelle eri jäätelölle, jonka olen jakanut kolmeen osaan. Vaniljajäätelöksi; suklaajäätelöksi sekä sitruunajäätelöksi. Pinnalla vielä lakritsakastiketta: lakritsijauhetta, riisisiirappia ja vettä suhteessa 1:1:1.

 

Tallenna

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Paras jäätelö ever!! (vegaani)”

  1. Moi! Kuulostaa houkuttelevalta reseptiltä ja sen vuoksi kysynkin, kun mulle jäi muutama kohta epäselväksi. 🙂 Eli siis mullahan ei ole jäätelökonetta, niin:
    1.) Pitääkö nuo ainekset vatkata sähkövatkaimella vai riittääkö jos käsin sekoittaa?
    2.) Kuinka kauan suunnilleen jäätelön pitää olla pakastimessa, että se on valmista, ja tarvitseeko sitä enää lopuksi vatkata? Tein joskus jotain valmispehmistä pakastimessa ja se piti vatkata lopuksi, siksi mietin:D
    3.) Tarkoitatko kaurakermalla sitä makeaan leivontaan tarkoitettua kermaa (joka taitaa olla kovana klönttiä ainakin joillakin merkeillä)? Mulla nimittäin tuli heti ekaksi mieleen kaurakermasta ruokakerma.. 🙂
    Kiitos jo etukäteen, eiköhän sitten kohta uskalla kokeilla.. 😉

    • Hyviä kysymyksiä eeli! 🙂 Jos säilytät kookoskermaa varsinkin jääkaapissa suosittelen sekoittamaan ainekset vatkaimella, muuten menevät sekaisin lusikallakin. Jäätelön kovettumiseen pakkasessa vaikuttaa aika oleellisesti astia (kovin laakea/syvä) joten ihan tarkkaa aikaa on vaikea sanoa, mutta varmasti ainakin muutama tunti jäätymiseen menee. Ja Kaurakermana käytin ihan ruoanlaittoon soveltuvaa kaurakermaa (toki voisi käyttää myös niitä jälkiruokiin tarkoitettuja, suurin osa niistä vain tahtoo sisältää aika paljon sokeria)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 15
Tykkää jutusta