Mansikkaleipä (gluteeniton, sokeriton)

20160814_13162020160814_131921

Pala mansikkaleipää? Yksi tietty trendi tuntuu nousevan aikaajoin pinnalle ruoka- ja hyvinvointiblogeissa; raakakakut, smoothiet, puurot, smoothiebowlit ovat tulleet varmasti monelle ruokatrendeistä kiinnostuneelle lukijalle tutuksi. Vuoden ajan ruokablogeissa näiden reseptien ohella on vilahdellut banaanileipäreseptejä ja kyseinen leipä on toiminut insipiraationa tälle maukkaalle mansikkaleivälle. Mansikkaleipä on varsin yksinkertainen valmistaa leipävuoassa, jonka marjat voit halutessasi vaihtaa esimerkiksi mustikoihin tai puolukoihin. Pinnalle ripottelin paahdettuja kookoslastuja jotka voi myös korvata mantelilastuilla.

  • 1 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl kookossokeria (tai muuta makeutusta)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper tai Urtekram)
  • 5 dl mansikoita pieneksi pilkottuna
  • 2 kananmunaa
  • (pinnalle n. 1 dl kuivattuja kookoslastuja tai mantelilastuja)

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy. Sekoita kuivat einekset toisessa astiassa ja kaada ne tämän jälkeen kananmuna öljyseokseen. Lisää lopuksi taikinan sekaan varovasti käännellen pilkotut mansikat. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1,2L), tasoita ja ripottele pinnalle halutessasi paahdetut kookoslastut tai mantelilastut. Paista mansikkaleipää n. 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia (kiertoilma). Kokeile hammastikulla, että leipä on kypsää eikä tikkuun tartu tahmeaa taikinaa. Nosta uunista ja anna leivän olla vuoassa kunnes täysin jäähtynyt.

 

20160814_13185520160814_131929

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Mansikkaleipä (gluteeniton, sokeriton)”

  1. Olipas meillä tänään samat ajatukset, makeat gluteenittomat ja sokerittomat leivät pyöräytettiin! 😀 Ihanalta näyttää tämäkin, slurps!

    -Sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta