Itsetehdyt flap-jackit! (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

Löytyykö täältä muita jotka on heikkona flap-jackeihin? Itse olen löytänyt ainakin Punnitse&Säästä-kaupoista herkkuja flap-jack patukoita, mutta koska ainesosat on varsin simppelit täytyihän tätä testata myös itse kuinka onnistuu. Kyseessä on siis varsin terveellinen ”välipala” patukka, joka on tehty kaurahiutaleista ja lopputuloksen on tarkoitus olla pehmeä ja hieman sitkas. Tein oheisen reseptin 1,2 litran leipävuokaan josta se oli varsin helppo irroittaa ja leikata valmiiksi patukoiksi. Flap-jackejä voi tuunailla oman mielen mukaan, itse laitoin sekaan rusinoita, mutta ne voi hyvin jättää pois tai laittaa tilalle kuivattuja marjoja/hedelmiä, erilaisia siemeniä

Gluteenittomat flap-jackit

  • 2,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 2 munaa
  • 0,75 dl paahdettuja kookoslastuja
  • 0,5 dl kookosöljyä (sulana)
  • 0.25 dl rusinoita
  • (pinnalle ripaus hunajaa)

Valmista taikina sekoittamalla ainekset sekaisin kulhossa. Kaada taikina 1,2 litraiseen leipävuokaan tai muuhun uunivuokaan (käytä pohjalla leivinpaperia). Paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 15 minuuttia. Anna taikinan jäähtyä, kaada pinnalle halutessasi ripaus hunajaa ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi.

 

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta