Salaatti uusista perunoista

Heip! Vielä viikko töitä ennen lomaa ja se tietysti tarkoittaa melko kiireistä sellaista että saa kaikki työt sille mallille, että saa hetken hengähtää. Tuttu juttu aika monelle varmaan?! Tein juhannuksena tällaista superherkullista perunasalaattia uusista perunoista ja tässä ohje myös sinulle. Salaatin sekaan paistoin graavilohta pannulla ja ai että siitä tuli ihanan rapsakkaa ja suolaista tuonne sekaan! Mulla tuleekin toisinaan paistettua niin kylmäsavulohta tai graavilohta pannulla, jos tarvittavat määrät ovat suht pieniä. Valmiiksi graavaantunut lohi/kylmäsavulohi maistuu todella hyvällä paistettuna, varsinkin kun se on ohuen ohueksi siivutettu – Toimii niin sellaisenaan, salaateissa kuin vaikkapa kasvissosekeiton päällä.

Tää salaatti meni lounaaksi sellaisenaan eikä kyllä kaivannut kylkeen enää muuta!

Juhannus muuten meni rauhallisesti kaupungissa lepäillen, loikoillen, lenkkeillen ja väliin mahtui myös pari pidempää pyörelenkkiä vesisadekuurojen välissä. Muutama kylmä lasillinen juhannuksen kunniaksi tuli nautittua, varsin varsin rauhallista siis nuoruusajan juhannuksiin verrattuna! Järvivesi on tällaiselle vilukissalle vielä niiiin kylmää, mutta väsyneitä jalkoja oli kiva käydä lepuuttamassa meidän takapihalla olevassa altaassa, jonne lapsi haluaisi mennä aivan taukoamatta ja sopiihan se mammalle kun vesi on sopivat 34 asteista 🙂

Tulevan kesäloman lisäksi yksi hehkutuksen aihe on ehdottomasti pionikausi! Onks täällä muita jotka rakastaa pioneja? ai että se on mun lempikukka ja onneks pihamaalla on 4 komeaa pionipuskaa josta voi leikellä pioneja maljakkoon, ne on niiiiiin ihania! Harmi kun niitä ei saa ympäri vuoden, täytynee ottaa siis kaikki irti tästä sitäkin lyhyemmästä pioniajasta.

Ja itse salaattiin tuli:

Salaatti uusista perunoista

  • ~puolisen kiloa uusia perunoita
  • frisee salaattia 1 ruukku
  • 3-4 dl vesimelonia pieneksi kuutioituna
  • 5-6 reilun kokoista retiisia pieneksi viipaloituna
  • 4-5 kpl kevätsipulia varsineen
  • 3-4 rkl ruohosipulia pieneksi pilkottuna
  • n. 1 dl fetajuustoa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • n. 150-200 g graavilohta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Pese ja keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja pilko ne sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Paista graavilohisiivut paistinpannulla. Pese ja pilko salaatin ainekset ja lisää sekaan lopuksi perunat ja kala. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta