Uunissa paistettu omena”juustokakku” (GL) ja tunnelmia Halti Outdoor wknd vaellukselta!

Peeeeeerjantai ja viikonloppu edessä! Mitäs sulla on suunnitelmissa? Mun viime viikonloput on menneet vähän niin kuin reissun päällä ja tänä viikonloppuna on tarkoitus ottaa iisisti, olla kotona, siivota kunnolla, poltella kynttilöitä ja katsella telkkaria viltin alla. Keleistä riippuen ehkä hieman ulkoilua ja liikuntaa. Muutamat resepti-ideat polttelee myös mielessä niin niitä ois tarkoitus kokeilla viikonloppuna.

Olin viime viikonloppuna ystävien kanssa Vuokatissa jossa me käytiin kolmatta kertaa 20 kilsan vaellus, tänä vuonna järjestelyistä vastasi Halti Outdoor weekend. Tänä vuonna vaellus järjestettiin hieman aiemmin kuin edellisinä vuosina, kelit onneksi suosi meitä sillä koko lauantaipäivän oli tosi aurinkoista. Edellispäivän rankkasateet ja myrskyt ei onneksi vaikuttaneet, vaikkakin maastossa oli tooooodella märkää ja omat kengät olivat jo heti ensimmäisen kilometrin jälkeen litimärät. Kalliot, juurakot ja soiden ylitykset olivat todella märkiä ja liukkaita ja meidän sakki säästyi onneksi pahemmitta loukkaatumisitta muutamia pyllähdyksiä lukuunottamatta.

Vaellusreittejä on kolme; 5, 12 ja 20 km. Pisimmät 12 ja 20 kilometrin matka kuljetaan UKK reittiä ja näissä on järjestäjän toimesta bussikuljetus lähtöpaikalle, josta vaellus kulkee merkittyä reittiä pitkin kohti Vuokatin urheiluopistoa.  20 kilometrin vaellusreitti kulkee jylhissä ja niin kauniissa Vuokatin maisemissa ja matkalle osuu jopa 13 vaaran ylitystä. Maasto ei ole millään tapaa helppo, ylä- ja alamäkiä jotka paikoitellen ovat todella jyrkkiä.  Matkalla on 4 juotto- ja syöttöpistettä sekä järjestäjiä toki avustamassa tarpeen tullen. Tunnelma vaelluksella on ollut joka kerta niin hieno, että tähän on jäänyt vähän kuin koukkuun ja oonpa aika varma että ensi vuonna mikäli esteitä ei tule ollaan taas mukana vaeltamassa.

 

Tulomatkalla kävin vielä äidin luona hakemassa kassillisen omenoita, jostain syystä meidän omassa pihassa oleva omenapuu ei halunnut tuottaa satoa kuin muutaman hassun omenan verran.

Omenat inspiroi mua tekemään terveellisemmän uunissa paistettavan juustokakun johon resepti tulee tässä!

Ainekset:

  • Pohja:
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulana)
  • 1 dl kookospalmusokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl Gluteenitonta jauhoseosta

 

Täyte

  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • 400g rahkaa
  • 2 munaa
  • 1 dl koivusokeria (tai erytritolia, steviaa, hunajaa,kookospalmusokeria)
  • 3 dl pieneksi pilkottuja omenalohkoja
  • 1 rkl ceylonkanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja

Sekoita pohjan ainekset. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteen. Vinkki: jos taikina tuntuu liian löysältä käsiteltäväksi suosittelen nostamaan taikinan hetkeksi jääkaappiin/pakastimeen, jotta sitä on helpompi käsitellä hieman jähmeänä.

Sekoita jogurtti. rahka, kananmunat, makeutus, omenalohkot sekä perunajauhot. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 35 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ainakin tunti ennen kuin irrotat kakun irtopohjavuoasta.

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta