Korvapuustipäivä! Raakavalkosuklaat kanelitäytteellä

Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää ja sen kunniaksi nostan viime vuotisen raakavalkosuklaareseptin, jossa raakasuklaan seasta löytyy varsin herkullinen kanelitäyte. Vinkkinä että kanelitäyte toimii erinomaisesti myös vaikka puuron, hedelmien tai luonnonjogurtin päällä!

20161003_12173020161003_121737

 

Raakavalkosuklaa

  • 1,5 dl Kaakaovoita
  • 1 rkl kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • (1 rkl tocoa)

Sulata kaakaovoi hennossa vesihauteessa, varo kuumentamasta sitä yli 42 asteiseksi, jotta raakakaakaovoin arvokkaat ravinteet eivät tuhoudu. Lisää sekaan makeutus ja ripaus vaniljajauhetta. Voit lisätä sekaan halutessasi myös tocoa, joka on riisinlesejauhetta ja tekee raakasuklaasta kermaisemman. Nostele sulaa massaa silikonimuotteihin tai käytä laakeaa leivinpaperilla päällystettyä leivontavuokaa. Jäähdytä pakkasessa kunnes suklaa on jähmettynyt. Valkosuklaata on helppo tuunailla mielensä mukaan myös esimerkiksi pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla.

Kanelitäyte

  • 0,5 dl Kookosmannaa
  • 1-2 tl ceylonkanelia
  • 0,5 tl ripaus suolaa
  • 1-2tl kookossokeria

Kookosmanna eli kookossose on kookoksenlihasta jauhettua pehmeän kermaista sosetta joka on taivaallisen hyvää sellaisenaan, erittäin hyvää kookosmannaa löytyy esimerkiksi Foodinilta, jota ei ole myöskään kuumennettu joten sen ravintoaineet ovat tallella. Kookosmannaa voi käyttää ruoanlaitossa esimerkiksi maustamassa kastikkeita ja keittoja, smoothien tai raakasuklaan seassa. Se myös sulaa herkullisesti vaikka aamupuuron tai pannukakkujen päällä 🙂

Sulata kookosmanna pehmeäksi hennossa vesihauteessa, lisää sekaan runsaasti kanelia, ripaus suolaa ja kookossokeria. Lusikoi raakavalkosuklaan sekaan tai käytä kanelitäytettä esimerkiksi puuron päällä!

20161003_12172120161003_121725

 

Terveelliset Herkut

Yksi vastaus artikkeliin “Korvapuustipäivä! Raakavalkosuklaat kanelitäytteellä”

  1. Ihana ohje! Maidoton valkosuklaa on haastavaa tehdä, mutta kun siinä onnistuu on se erityisen hyvää. Kanelitäyte kuulostaa todella hyvältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta