Burger – terveellisemmin (vegaani)

 

Lihaton lokakuu pyörähtää kohta loppupuolelle, mutta vielä ei ole liian myöhäistä kokeilla jotain ehkäpä uutta tai vanhaa kasvisruokareseptiä vaikkapa lounaaksi tai päivälliseksi. Itse olen kiireiden keskellä yrittänyt ottaa aina kasvisruokavaihtoehtoja mukaan arki lounaiden ja päivällisten keskelle. En sillä että kokisin että minun pitää tai on pakko vaan ihan vain sillä että keho jopa välillä tuntuu suorastaan pyytävän jotain puhdasta kasvisruokaa. Ja tänä päivänähän meillä on enemmän kuin koskaan vaihtoehtoja millä täydentää ja korvata aterioiden liha-kala-tai kanapuolta.

 

Nyhtikset, härkikset ovat taineet tulla jäädäkseen ja uusia vaihtoehtoja tuntuu syntyvän jatkuvasti. Nämä kuvissa näkyvät Hoviruoka-merkin käsintehdyt laktoosittomat ja vegaanit mustapapupihvit ovat ilmestyneet kauppojen hyllylle jo ennen kesää? En muista tarkkaan koska olisin niitä ensimmäisiä kertoja nähnyt kaupoissa, mutta ajattelin kokeilla niitä ”pikaruokana” kiireessä. Pihvit ovat hyvänmakuisia, hyvin pitkälle maulta ja koostumukseltaan kuin jauhelihaa (ehkä vain parempaa) ja paistoin ne nopeasti paistinpannulla (toki lämmitys mikrossa riittää), mutta näin pihveistä tuli ainakin maukkaita. Pihveissä on tosin käytetty mustapapujen ja kikherneiden lisäksi sidosaineina ohrasuurimoita ja korppu- ja vehnäjauhoja, joten nämä sisältävät gluteenia. Pakkauksessa on 4 pihviä ja hinta taisi olla jossain kahden ja puolen euron pintaan joten ihan ok vaihtoehto silloin tällöin kiireessä eikä hinnalla pilattuja. Vinkki: kokeile myös puolukkahillon kera!

Näissä burgereissa sisällä kasviksia; salaattia, tomaattia, kurkkua, paistettua sipulia

Kokeeksi ostin myös noita paljon mainostettuja Fazerin siemenleipiä (kaura) ja ne olivat ihan mukavan kuohkeita ja toimivat hampparissa hyvin paahdettuina. Leivissä on 23g kauraa ja jauhoista kolmasosa on korvattu siemenillä ja jyvillä (Nämä kauraleivät eivät sovi gluteenia välttäville sillä ne sisältävät mm. täysjyväspelttijauhoja, pointsit tosin siitä että leipään ei ole tungettu vehnäjauhoja kuten useimpiin ns. kauraleipinä myytäviin versioihin.

Terveelliset Herkut

Yksi vastaus artikkeliin “Burger – terveellisemmin (vegaani)”

  1. mustapapupihvit bongasin kesällä ja ilahduin kunnes selvisi tuo ohra…samoin härkistä olisi kiva maistaa mutta sipuli ja ohra rajoittaa(ärtyvä suoli)ei uskalla kokeilla. onneksi mustapapuja saa tölkissä valmiina ja siten voi itse tehdä kätevästi; tehosekoittimella sileäksi mukaan soijajauhoja/proteiinijauhetta mausteita ja maapähkinävoita. tämä kombo toimii ja on superhyvää! kaikenlaisia uutuuksia tulee nykyään niin tiuhaan tahtiin ettei pysy perässä. esim bataattiranskalaiset, valmis kukkakaalimuru(kukkakaalipizzaan)lehtikaalijogurtti… vihiksestäkin sain tietää vasta syksyllä. oletko muita ns eineksiä kokeilut? bataatti inkiväärilaatikkoa on kehuttu. vegaaniriisipuuro onko tuttu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta