Uunissa paistettavat terveelliset juustokakut (gl)

Uunissa paistettavat juustokakut ovat siitä herkullisia, että ne voi valmistaa usein jo päivää paria ennen tarjoilua ja niissä harvemmin voi mennä pieleen. Tässä kaksi herkullista gluteenitonta juustokakkureseptiä, joissa toisessa on makuna mango ja toisessa kirpeän maukkaat omenat.

Omenajuustokakku

Ainekset:

  • Pohja:
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulana)
  • 1 dl kookospalmusokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl Gluteenitonta jauhoseosta

 

Täyte

  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • 400g rahkaa
  • 2 munaa
  • 1 dl koivusokeria (tai erytritolia, steviaa, hunajaa,kookospalmusokeria)
  • 3 dl pieneksi pilkottuja omenalohkoja
  • 1 rkl ceylonkanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja

Sekoita pohjan ainekset. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteen. Vinkki: jos taikina tuntuu liian löysältä käsiteltäväksi suosittelen nostamaan taikinan hetkeksi jääkaappiin/pakastimeen, jotta sitä on helpompi käsitellä hieman jähmeänä.

Sekoita jogurtti. rahka, kananmunat, makeutus, omenalohkot sekä perunajauhot. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 35 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ainakin tunti ennen kuin irrotat kakun irtopohjavuoasta.

 

Uunissa paistettu New York style Mango Cheesecake

Ainekset:

  • Pohja:
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl kookospalmusokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl Speltti-jauhoja (halutessasi gluteenittoman pohjan, korvaa spelttijauhot esim 1/2 riisijauhoja ja 1/2 maissijauhoja)

 

Täyte

  • 300g rasvatonta raejuustoa
  • 400g rahkaa
  • 2 munaa
  • 1 dl koivusokeria
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl Bonne mangososetta

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimella. Vuoraa 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja öljyä reunat kookosöljyllä. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita raejuusto tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi, lisää rahka, kananmunat, makeutus, mango sekä perunajauhot. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 35 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ainakin tunti ennen kuin irrotat kakun irtopohjavuoasta. Tarjoile mangososeeen kera.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta