Vegelounaita

Kirpeän raikasta pakkaspäivää! Ihanaa että päivät pitenevät ja aurinko on näyttäytynyt useampana päivänä, mutta noi kovat pakkaset alkais jo riittämään! Halusin koostaa sulle tähän hetkeen lounasvinkkejä, vegesti. Itse olen sekasyöjä, mutta tykkään kyllä välillä pitää kasvispäiviä tai ainakin syödä lounaan tai päivällisen vegesti. Salaatit on toki hyvä idea, mutta kannattaa hyödyntää kotimaiset juurekset ja tehdä myös ihania patoja ja keittoja jotka sopivat kyllä hyvin kylmiin talvipäiviin.

Täytetyt paprikat

Käytin suippopaprikoita, koska ne ovat mielestäni makeampia kuin tavalliset.

Täytteeseen:

  • Suippopaprikoita
  • Kikherneitä
  • parsakaalinippuja
  • sipulia
  • juustoraastetta (vegejuustoa)

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Pilko ainekset ja täytä paprikat ja lisää pinnalle juustoraatetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Ripottele paprikoiden pinnalle pestoa, tarjoa salaatin kera.

Vege-wokki

Nyhtis-kanttarellipiirakka

Maa-artisokka bataattikeitto

Itsetehdyt maissitortillat kasvistäytteillä

20160221_141527_s

Nyhtökaurakastike

Kanttarellibruchetat

Mustapapu-vegeburger

Nyhtöhernesalaatti

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta