Kesälomalla – herkku kaurakeksit (gl, vegaani) jogurtilla ja marjoilla

Aaaaa viimenen lomaviikko alkaa olla jo puolivälissä. Viimeset kolme viikkoa on menneet vähän liiankin nopeasti ja tuntuu että vasta tällä viikolla mieli ja kroppa on oikeastaan päässyt vähän lomatunnelmiin ja olisi niin kivaa kun loma jatkuisi vielä tästä ainakin viikolla! Mun loma on mennyt suurimmaksi osaksi muuttopuuhissa, pakkaillessa ja purkaessa taas tavaroita uudessa osoiteessa. Toki sinne väliin on mahtunut myös aivan huippukivat Suomipopit täällä kotimaisemissa Jyväskylässä, onneks keli oli suotuisa ja seura aivan mahtavaa! Kiitos osalliset <3

Kivaa sinänsä että pääsee laittamaan omaa kotia ihan rauhassa, mutta toki purkamattomat laatikot nurkissa hieman ahdistavat joten kotona ollessa sitä hieman väkisellä huomaa olevansa taas kotitöiden parissa sen sijaan että osaisi vain heittää vapaalle ja ottaa vain rennosti. Onneksi suurin osa tavaroista on nyt purettu ja ne vähemmän tärkeät saavat odottaa varastossa sitten syksyynvvaikka vähän huonompia kelejä.

Tavarat alkavat pikku hiljaa löytää paikoilleen..

Siksipä irtiotto vast ikään ihan toisiin maisemiin tuli enemmän kuin tarpeeseen. En edes muista koska olisi tullut uitua, saunottua, pelattua korttia, grillailtua ja vain oltua rauhassa, aivan huippua miten pieni hetki rauhaa voi ladata akkuja niin totaalisesti! Ihan uskomatonta kuinka lämmintä vettä on nyt järvessä, että jopa minä oon tarennut uimaan useita kertoja, ihanaa! Nää loppupäivät on tarkoitus rentoilla ja nautiskella olosta, ehkä pyörähtää retki metsään katselemaan josko mustikat olisi valmiita poimittaviksi?

Pala rauhaa
Kerrankin järvivesi on niin lämmintä, että jopa minä oon uskaltautunut uimaan!

Niinpä reissusta palattua oli virtaa kokeilla jo hieman uuden kodin uunia ja paistella siellä tosi herkut kaurakeksit (jotka tein muffinssivuoaksi normaalia paksuimmiksi, jotta sain niistä hyvän rakenteen näihin keksipohjiksi)

Muffinssivuoakssa paistettaessa kaurakeksit pysyvät muodossaan ja niistä saa tehtyä hieman paksummat keksit.

Kaurakeksit n. 15 kpl

  • 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1,5 dl kookosöljyä
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 3 rkl kookossokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset ja painele keksit muffinssivuoan pohjalle, saat niistä täten tasaisen kokoisia ja paksuisia. Paista 200 asteisessa uunissa n. 5-7 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä. Nosta uunista ja jäähdytä. Huom. keksit ovat pehmeitä kun nostat ne uunista, jäähtyessään ne kovettuvat. Voit nostaa halutessasi keksit jäähdyttyä vielä hetkeksi jääkaappiin jolloin ne pysyvät paremmin kasassa (kookosöljy jähmettyy kunnolla).

Pinnalle

  • turkkilaista jogurttia (vinkki: kokeile myös maustettua rahkaa, valitse vähäsokerinen vaihtoehto, jossa ei ole käytetty aspartaamia makeuttajana)
    tuoreita marjoja (pensasmustikoita, vadelmia, punaherukoita)
nfd
Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta