Aamupalat x9

Aamupala, tuo päivän tärkein ateria? Muistelen että oon aina syönyt kunnon aamupalan, tämä tapa on tullut kyllä ihan sieltä lapsuudesta asti. Mun ymmärrykseen ei vain mene ne ihmiset jotka ei pysty syömään aamulla mitään, kun itse suorastaan kiipeilisin seinällä ilman ruokaa. Mun päivä tai kroppa ei vain käynnisty ilman ravitsevaa aamiaista ja koko päivän ateriarytmi lähtee siitä ikäänkuin käyntiin. Lounaaseen mennessä on jo nälkä, mutta voin kuvitella mitä se olisi ilman aamiaista, tuskin kovin järkeviä valintoja? Viikolla mun aamiainen menee aika kiireessä, mutta silti se tulee syötyä. Viikonloppuisin pöytään tulee sitten katettua monipuolisemmin muutakin syötävää ja nää on ihan parhaita hetkiä, hyvin nukutun yön jälkeen aamiainen pitkän kaavan mukaan ilman mitään kiirettä.

Vaikka viikolla aamiainen menee aika vauhdilla pyrin aina koostamaan sen siten, että heti tunnin päästä aamiaisesta ei olisi jo kiljuva nälkä.

Ennen mitään ruokailuja juon aina lähes litran vettä, tää starttaa aineenvaihdunnan. Aamiaiseksi tulee syötyä useimmiten puuroa, rahkaa, smoothie, tuorepuuroa, kauraleipää, joskus jopa munakas lisukkeilla ja kylkeen aina kupillinen kahvia ja vitamiinit päälle.

Tässä hieman kuvakoostetta mun perus aamiaisesta. Ja näitä kuvia kun katsoo niin vois varmaan luulla, että mun suonissakin virtaa jo mangosose?! 😀 Ja onneks kauppoihin on tulleet jo ensimmäiset (ulkomaiset tosin) mansikat, koska tää mansikkahullu on ihan onnessaan kun saa syödä tuoreita mansikoita! Kuvien perusteella voi myös todeta, että myös minä kuulun siihen enemmistöön suomalaisia jotka tykkää syödä paljon puuroa. Ihan pelkkä puuro ei kuitenkaan pidä mulla nälkää, vaan se vaatii myös jotain muuta.

Mikä on sun lemppari aamiainen?

Tässä mun aamiainen kun olin kylässä äidin luona; jättilautasellinen puuroa, jossa seassa chiansiemeniä. Pinnalla mansikoita, raejuustoa sekä mangososetta.
Sama kuin edellinen, mutta päällä lakkoja ja raejuustoa 🙂
Rahkaa, mangososetta, pakastemustikoita ja itsetehtyä mysliä
kauraleipää jossa päällä kalkkunaleiketteä,avokadoa, raejuustoa, kurkkua ja tomaattia, sekä smoothie
Puuroa lisukkeilla (puuron sekaan laitan usein jotain siemeniä), sekä smoothie

 

Lusikoitava smoothie jossa seassa mm. hamppua ja kookoslastuja
Puuroa ja marjoja, puuron sekaan vatkattu kananmuna sekä kookosöljyä
Lusikoitava smoothie, jossa pinnalla kvinoamuroja, tämän lisäksi meni kahvia ja kauraleipää
Rahkaa, marjoja, mangososetta, itsetehtyä mysliä sekä kauraleipää

Hemmottele äitiä herkullisella aamiaisella!

Kiireettömät aamut ja herkullinen, värikäs ja ravitseva aamiainen ilman kiirettä. Ehkä paras tapa aloittaa päivä?! Mun lemppareita on ehdottomasti hitaat sunnuntaiaamut jolloin voi tehdä kiireettömän aamiaisen ja syödä rauhassa. Tulevaa äitienpäivää ajatellen kokosin vinkkejä herkullisen aamiaisen aineksista. Olen varma, että ihan jokainen äiti on otettu juurikin hänelle valmistetusta aamiaisesta!

 

Aamiaisella voisi tarjota osana esimerkiksi maistuvaa smoothieta. Täällä TOP 6 smoothie-ohjeet.

Aamupuuron päällä maistuvat tuoreet marjat, maustamaton jogurtti/rahka ja hedelmäsose. Lisää puurovinkkejä täällä.

Leipää, niin leivän päälle voi laittaa myös muuta kuin voita ja kinkkua. Tässä Lidlin paistopisteeltä löytyvässä kotimaisesta luomu kaurapalan päällä on tuoretta avokadoa, mangon palasia, tomaattia, basillikaa ja ripaus mustapippuria ja suolaa myllystä.

Itsetehtyä mysliä ja green goddess smoothiekulho

Maailman parhaita pannukakkuja

Smoothien voi tehdä myös lusikoitavaan muotoon ja laittaa kulhon pinnalle marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä jne

Munakkaan voi täyttää myös makeilla täytteillä.

Spelttiletut marjoilla ja kookoskermalla

Paistettua omena-kaurahyvettä jogurtin ja marjojen kera

Tarjolle voi laittaa myös runsaasti herkullisia hedelmiä, tai puristaa niistä mehua.

 

Tallenna

Tallenna