Paluu arkeen

*Sisältää mainoslinkkejä

Huhhei, joulun pyhät ovat ohi ja aika palata takaisin arkeen. Tai no ainakin hetkeksi, uuden vuoden maissa jokunen päivä lomaa joten ei tämä vielä varsinaisesti ihan perus arkea ole. Onneksi joulukuun alussa jyllännyt kova tauti alkaa olla ohi! Olen ottanut tarkoituksella aika rauhallisesti ja jättänyt liikunnatkin rauhallisiin kävelylenkkeihin, etteivät vaan jälkitaudit pääsisi yllättämään. Kunto on varmaan romahtanut eikä tämä muutenkaan ihan helppoa ole kun mieli tekisi kovasti jo päästä hikoilemaan kunnolla, mutta asiat tärkeysjärjestykseen.

Tauti ja vähäinen liikkuminen on vaikuttanut oleellisest myös ruokahaluun ja olen vähän saanut sinnitellä myös syömisten suhteen. Tämä näkyy myös vähäisenä reseptien testailuna. Tämä joulukuu onkin jäänyt omalta kohdalta todella huonolle tolalle postausten suhteen, mutta eiköhän tästä tahti taas kiihdy kun päästään aloittamaan uusi vuosi.

Olen viime aikoina tykännyt starta päivät ihan kupillisella kahvia sekä luonnonjogurtilla. Päälle marjoja, itsehtehtyä mysliä ja mahdollisesti myös jotain hedelmiä. Taudin takia sain aika runsaasti sekä suonensisäisiä, että suun kautta syötäviä antibiootteja ja nyt yritän parhain keinoin saada hyvät bakteerit taas kehossa koholle. Hyvien bakteerien riittävä määrä suolistossa on tärkeää, jotta ravintoaineet imeytyisivät hyvin elimistöömme ja edistäen täten terveyttä.

Hyvien bakteerien määrää suolistossa voi lisätä syömällä sopivassa suhteessa proteiinia ja hyviä rasvoja. Ennen kaikkea kannattaa kiinnittää huomiota vesiliukoisiin kuidun lähteisiin sillä ne ovat hyvien suolistobakteerien ruokaa. Bakteerit hajottavat näitä kuituja tai hapattavat näitä kuituja, mikä kasvattaa bakteerien määrää ja saa ne näin erittämään entistä enemmän terveyttä edistäviä aineita.

Vesiliukoisen kuidun lähteitä:

Marjat, pavut, chiasiemenet, vihanneket, hedelmät, kauraryynit, linssit, pellavansiemenet, sipuli, juurekset, psylliuminsiemenet, herneet.

Daniel Wellingtonin kello saatu blogin kautta

Oon ilokseni päässyt tekemään Daniel Wellingtonin kanssa jo pidempään yhteistyötä. Kaikki DW kellot ovat laadukkaita, hyvin kestäviä ja modernin yksinkertaisia ja valikoimista löytyvät kellot niin miehille kuin naisille. Kuvissa Daniel Wellingtonin Classic Bristol 40 mm superohuella näytöllä (6mm) sekä hopeisilla yksityikohdilla. Näissä Daniel Wellingtonin kelloissa on kivasti huomioitu myös vaihtelunhaluiset käyttäjät, sillä kellon hihnaa voi helposti vaihtaa myös itse. Verkkokaupasta voitkin tilata halutessasi myös muita hihnoja ja päivittää helposti tyyliä tilanteen mukaan. Hihna on laadukasta nahkaa. Koodilla TERVE saat verkkokaupassa -15% alennusta kaikista tuotteista.

Proteiinia puuroon! Katso herkulliset vinkit!

20161120_095339

20161120_095332

Palaan taas tähän yhteen lempiaiheeseeni, eli puuroon! Siitä on vain niin moneksi, usko pois! Kuten muutenkin ruoka-aineissa myös puuron suhteen omat mieltymykset muuttuvat tämän tästä. Saatan jumittaa yhdessä hyväksi havaitussa vaihtoehdossa niin kauan että ehdin kyllästyä siihen ja sitten onkin aika siirtyä seuraavaan. No niin on käynyt tämänkin vaihtoehdon kanssa, tosin tämän jumi on kestänyt jo hämmästyttävän pitkään! Tähän ei vain kyllästy sitten millään. Puuroa saatan syödä joko aamu- tai iltapalaksi!

20161120_095326

Puuro ei sellaisenaan kyllä itsellä riitä pitämään nälkää kovin kauaa, ellei mukaan saa jotain hyvin proteiineja. Tässä sellaisia vaihtoehtoja mitä tykkään nauttia puuron kera päivästä ja mielialasta riippuen joko yksittäin tai hieman sekoitellen. Ohessa myös tietoja näiden ravintoarvoista.

Kananmuna (1 muna painaa noin 55g, ravintoarvot 100 g : energiaa 143 kcal, valkuaisaineita 12,5 g, hh 0,3 g, proteiinia 12,5 g, rasvaa 10,3 g, lisäksi A- ja D-vitamiinia, folaattia, B12-vitamiinia, seleeniä)

Chiansiemenet 1 rkl n. 15 g (ravintoarvot 100 grammalle: energiaa 443 kcal, rasvaa 32 g -> josta tyydyttyneitä 3,2g, omega 3-rasvahappoja 18,6 g, omega 6-rasvahappoja 6,8 g, hh 42 g, kuituja 39 g, proteiinia 20 g). Suositeltua 15 g:n päiväannosta ei tulisi ylittää.

Raejuusto (rasvaton) 100 g: energiaa 70 kcal, rasvaa 0,2 g, hh 1,7 g, proteiinia 15 g

Rahka (rasvaton, maustamaton) 100 g: energiaa 60-70 kcal (riippuen valmistajasta), rasvaa 0,2 g, hh 4 g, proteiinia 12 g

Niin tämä puuro mitä tykkään tässä hetkessä erityisesti nauttia pitää sisällään kaurahiutaleita, kauraleseitä (mahdollisesti sekaan myös jotain siemeniä, esim. aurigonkukansiemeniä, chiansiemeniä), ripaus suolaa, sekaan saatan lorauttaa ruokalusikallisen mct- tai kookosöljyä mikäli puurossa ei ole muita rasvoja kuten chiansiemeniä, pinnalle paaaaaaljon marjoja (esim. puolukoita ja mustikoita), n. 100g rahkaa seka ripaus Bonnen mangososetta. NAM!!!!

 

Vinkkejä muista herkullisista puurovaihtoehdoista?

Kuohkea vatkattu kaurapuuro?

20150719_090044

Uunissa paistettu herkkupuuro

20150504_183038

 

 

Tallenna

Tallenna