Rapea pinta ja mehukas sisältä? Testissä Philips Airfryer

*Sisältää mainoslinkkejä

Terveellisemmän ruoan valmistaminen on tuonut kauppojen hyllyille niin uusia elintarvikkeita kuin tuotteita joilla valmiistaa niitä. Uusi Philips HD9641/90 Airfryer on uusi pienikokoinen kiertoilmauuni jolla voit friteerata ruokaa terveellisesti ilman paistoöljyjä. Sain tuotteen testiin Verkkokaupasta ja mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan miten tää tuote sitten itseasiassa toimii? Kyseessä on kiertoilmauuni pienoiskoossa!

Pienikokoinen Philips HD9641/90 Airfryer mahtuu hyvin pöytätasolle ja tarvittaessa kaappiin piiloon. Tuote saatu blogin kautta

Philips HD9641/90 Airfryer uunissa on pieni esiin vedettävä paistokori, jonka osat voi helposti pestä astianpesukoneessa, osat on myös pinnoitettu tarttumattomaksi. Uunin sisällä paistotilanteessa kuumaa paistoilmaa kierrättää tasaisesti TurboStart-tekniikka, jonka ansiosta paistotulos on tasainen joka puolelta. Korissa olevia paistettavia ruokia ei tarvitse myöskään erikseen käännellä vaan ne friteerautuvat tasaisesti joka puolelta.

Philips HD9641/90 Airfryerin paistokori avautuu kätevästi kannesta vetämällä.
Paistokori paistaa ruoka-aineet tasaisesti joka puolelta, ilman että niitä tarvitsee käännellä välillä.

Laitteen käyttöääni on hiljainen ja laitteen mukana tuli käytännöllinen paisto-opas erilaisille ruoka-aineille. Korissahan paistuvat helposti esimerkiksi itsetehdyt peruna- tai bataattiranskalaiset, kala, kana ja lihat. Jos kaipaat erityisesti reseptivinkkejä niin siihen on sovelluskaupasta ladattavissa oma ilmainen appi, josta löytyy laitteelle omat reseptivinkit. Uunissahan voi paistaa esimerkiksi bagelit, muffinsit kuin browniet. Pienestä koosta huolimatta koriin mahtuu esimerkiksi 800 grammaa bataatiranskalaisia.

Philips HD9641/90 Airfryer on kokonsa puolesta näppärin pieni ja se sujahtaa tarvittaessa pöytätasoilta kaappiin piiloon. Plussaa helppokäyttöisyydestä sekä valmiista paisto-ohjelmista sekä oppaasta josta on nopea tarkastaa suositellut paistoajat. Airfryeriin on saatavilla lisävarusteena myös erillinen grillipannu.

Paistoajat myös tällaisille pienemmille määrille ovat todella nopeat, Philips HD9641/90 Airfryer uuni on heti valmis joten siihen on helppo ohjelmoida haluttu paistolämpötila, sekä paistoaika. Halusin testata miten lohimedaljonki onnistuu Airfryerissä ja onnistui todella hyvin! Mä tykkään että kala jää hieman rapsakaksi pinnalta ja on kuitenkin mehukasta sisältä. Mikäänhän ei estä laittamasta koriin eri ruoka-aineita jos paistolämpötila (ja ajat ovat kutakuinkin samat) kylkeen pilkoin vielä bataattia. Bataattiranut ja lohimedaljonki valmistuivat kerralla 200 asteessa noin 15 minuutissa. NAM

Philips HD9641/90 Airfryer Verkkokaupasta

Salaatissa baby-pinaattia, kurkkua, avokadoa sekä violettia porkkanaa ja kurpitsansiemeniä

 

Bataattiranskalaiset salaattipedillä

20150516_124826Nyt kun on esittellyt pidetty niin sirrytään suoraan asiaan – eli ruokaan. Bataatista on tullut hehkutettua ennenkin. Käytän bataattia usein perunan sijaan, Bataatti kypsyy nopeammin kuin peruna, on maultaan hieman makeampi. Vaikka peruna ja bataatti muistuttavat paljon toisiaan, ei bataatti ole kuitenkaan sukua perunalle.

Medical News today on listannut bataatin terveysvaikutteita: Bataatti sisältää runsaasti muun muassa A-vitamiinia, kuitua ja kaliumia. Yksi keskikokoinen bataatti sisältää keskimäärin 162 kilokaloria energiaa ja se sisältää silmille tärkeää A-vitamiinia yli 100 prosenttia päivän tarpeesta. Lisäksi bataatissa on runsaasti C- ja B-6 -vitamiineja sekä kaliumia ja mangaania.

Bataatit ovat hyvä antioksidantti beetakaroteenin lähde ja bataatin sisältämästä kuidusta on hyötyä vatsalle. Bataatin sisältämät C-vitamiini ja beetakaroteeni voivat puolestaan myös tehostaa kehon puolustusjärjestelmää. Bataatilla saattaa olla myös tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Korkeasta verenpaineesta kärsivien kannattaa ottaa bataatti osaksi ruokavaliota. (Suolan vähentäminen on ensiarvoisen tärkeää verenpaineen alentamiseksi, mutta tutkimusten mukaan myös riittävästä kaliuminsaannista saattaa olla merkittävää hyötyä verenpaineelle.)

Bataatteja voi myös paahtaa uunissa. Kun olet kuorinut ja lohkonut bataatin sitä kannattaa huuhdella lämpimässä vedessä jotta tarkkelys irtoaa ja bataatista tulee hieman rapsakampi uunissa (tahtoo usein silti jäädä aavistuksen verran pehmeämmäksi perunaan verrattuna). Tilkka öljyä siveltynä lohkojen pintaan ja uuniin n. 225 asteeseen, lohkojen koosta riippuen 15-20min. Lohkoja kannattaa myös käännellä välillä, jotta ne paistuvat tasaisemmin. Niin ja suolaa pintaan!

Bataattiranskalaiset salaattipedillä annoksessa on lisäksi salaattia, paprikaa, tomaattia, sipulia ja mustia oliiveja. Syö sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen kanafileiden kanssa!