Kesäkurpitsabrownie (Gl, vegaani) ja se on loma ny!!!

jeeeeeee! Mulla alkaa loma! Ja myönnän olevani täysin sen tarpeessa. Kesälomalla aion… no ainakin olla stressaamatta mistään! Eka viikolle on luvassa suhteellisen paljon ohjelmaa, mutta kaikki tosi mielekästi joten jes oon kyllä ihan fiiliksissä kaikista niistä. Koska mun kesäloma on kokonaiset kolme viikkoa pari viikkoa mennään aivan täysin kalenteri auki fiiliksen mukaan mitä sitä sitten sattuukin keksimään. No lupaan varmasti käydä päivittämässä ainakin kuulumisia täällä blogin puolella koska takataskussa on ainakin parit herkut kesäreseptit ja ties vaikka niitä tulee lomalla paljon lisää!

Mutta nyt ois jäljellä enää vain out of office -automaattivastauksen teko työsähköpostiin ja se on niiiiiin lomalle lomps! (kuin moni vihaa tota lomps sanaa?!!) 😀 😀

PS: Kesäkurpitsaa saa nyt todella edullisesti hevi-osastolta, miten ois suklaabrowniet kesäkurpitsasta??? (vegaanit, gluteenittomat)

 

Suklaabrowniet kesäkurpitsasta (gl, vegaani, sokeriton)

Aika nostaa yks arkistojen huippuresepteistä jälleen framille. Oon aikalailla itse unohtanut tämän reseptin olemassaolon ja se muistui tässä vasta ihan vast ikään mieleen kun äidin luona kyläillessä. Äiti oli tehnyt brownieta ja oli pakastanut joitakin paloja pakkaaseen ja piti erityisesti siitä kuinka mehevän kosteana nämä browniet pysyvät. Helppo siis sulattaa muutama palanen aina silloin tällöin vaikka kahvin seuraksi ja niinhän se tosiaan on, kesäkurpitsa tekee näistä browniesta nimenomaan kosteita ja maukkaita. Ei siis kannata säikähtää kuinka nämä nyt sopivat makeaan leivonnaiseen, sillä voin kertoa ettei kesäkurpitsan mieto maku maistu leivonnaisessa.

Ainekset

  • 2 dl kesäkurpitsaa raasteena (poista kuori)
  • 1 dl sokeritonta omenasosettta (esim. Bonne)
  • 4 dl vettä
  • ripaus vaniljaa
  • 0,5 dl pellavasiemenrouhetta
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 3 dl kookosjauhoja
  • 2,5 dl makeutusta (esim. kookospalmusokeria, hunajaa, vaahterasiirappia, agavesiirappia tms.)
  • (valinnainen) 1 dl kaakaonibsejä

Sekoita kuivat ja märät ainekset erillään ja yhdistä vasta sitten. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Käytin 21×21 kokoista vuokaa). Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja jäähdytä hyvin. Leikkaa varoen veitsellä annospaloiksi. Voit nostaa brownien myös yöksi jääkaappiin ja leikata vasta seuraavana päivänä jolloin browniet ovat parhaimmillaan!

20150119_121246

Katso myös sokerittomat vegaani browniet resepti

20150126_132751

sekä sokerittomat vegaani mokkapalat raakasuklaa kuorrutteella!

Tallenna