Makeat toastit vappubrunssille

Vielä vappuun toinenkin kiva idea jos kaipaat helppoa ja yksinkertaista ideaa vappubrunssille! Makeat toastit on helppo ja nopea valmistaa, ne voi tehdä valmiiksi tai laittaa pöytään erilaisia tahnoja, hilloja, marjoja ja hedelmiä jotta jokainen voi koostaa niistä omanlaisensa makean toastin. Leipänä voi tietysti käyttää niitä omia suosikkeja, mulla tässä Fazerin vatsaystävällinen 100% kauraleipä. Leivät voi paahtaa juuri ennen tarjoilua (tai sitä mukaa) paahtimessa tai vaihtoehtoisesti pannulla tilkassa kookosöljyä tai gheetä. Lisää makua leipiin saa lisäämällä öljyn sekaan ripauksen tuoretta ceylonkanelia (ja kookossokeria), lääh ja tästä tulee myös aivan vastustamaton tuoksu keittiöön!

Mulla näissä hieman varioitu päälliset, osassa on sokeroimatonta ja lisäaineetonta maapähkinävoita, sellaista crunchy versiota, jossa on vielä kivasti pähkinänpaloja hieman isompana rouheena tuomassa vähän purutuntumaa. Toisissa leivissä käytin kookosjogurttia (The coconut collaborativen maustamatonta) joka on sopivan kermaista ja paksua, ettei se lähde hetkessä valumaan leivän päältä ja lopuissa sitten ihan suklaanmakuista proteiinivanukasta. Päälliset on sitten banaania, viinirypäleitä, mustikoita, kanelia, kookossiirappia, raakasuklaata, persikoita ja vadelmia. Lisäähän voi keksiä mielin määrin oman maun mukaan! Tosi helppo ja yksinkertainen valmistaa ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä.

Tähän brunssille kuohuviinin sijaan tarjoasin hyvin kuvissa näkyvän Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg viinin, joka on muuten kultamitalin voittanut viini 2018 sarjassa valkoviinit Eurooppa. Tätä on kuvailtu tuoksultaan lempeän kukkaiseksi, josta voi löytää kypsän omenan, sitrushedelmien ja hunajan aromeja. Sen lisäksi voi aistia siitä Rieslingille tyypillisen petrolin aromin, juuri sopivasti, ei yhtään liikaa. Tuoksun lisäksi myös maku on moniulotteinen, ja maku seuraa tuoksua uskollisesti. Maku on hunajaisen samettinen, omenainen ja sitruksisen raikas. Saatavilla Alkosta (Alkon numero 511427. Hinta 16,99€ / 0,75l.)

THE banana bread herkkuleipä isälle (sokeriton, maidoton, vegaani)

Tulevana sunnuntaina juhlistetaan kaikki isiä. Oma rakas isäni kuoli seitsemän vuotta sitten ja saan juhlistaa häntä vain sytytytämällä kynttilän hänen muistolleen. Juhlimme kyllä omaa miestäni, onhan hänkin isä rakkaalle lapsellemme <3

Koska aamiainen on mielestäni ehkä päivän yksi tärkeimmistä aterioista ajattelin panostaa eritoten aamiaiseen yhdessä, koska viikolla emme syö koskaan yhteistä aamiaista. Arkisin oma aamiaiseni on yleensä kiireessä väsätty smoothie tai jotain nopeasti valmistuvaa ja syötävää, lapsi syö hoitopaikassa ja mies jo kukonlaulun aikaan kun me vetelemme vielä sikeitä peiton alla.

Tämä leipä on varsin tuhti ja maukas ja pitää nälkää! Kuka sanoi, että leivän täytyisi aina olla suolaisilla täytteillä? 🙂 Tällä voi korvata jopa sen kakkupalan.

20151105_131947

20151105_132254

20151105_132428

THE BANANA BREAD

  • 1-2 viipaletta paahtoleipää (valitse mahdollisimman kuitupitoista, kauraleipä sopii monelle gluteeniherkälle)
  • 1-2 tl kookosöljyä
  • banaani
  • ceylonkanelia
  • kookospalmusokeria
  • kaakaonibsejä
  • cashewtahnaa (Foodin)- tai maapähkinävoita (käytä sokeritonta)
  • (itsetehty sokeriton nutella sopii hyvin myös leivän päälle levitteeksi, ohje täällä )

Paista paahtoleipä pannulla tilkassa kookosöljyä. Kuori ja halkaise banaani, ripottele päälle ceylonkanelia ja kookospalmusokeria ja paista banaanit myös tilkassa kookosöljyä. Kokoa leipä asettelemalla banaanit paahtoleivän päälle, valuta nauhana banaanien päälle cashew- tai maapähkinävoita, kaakaonibsejä (vaahtera- tai agavesiirappia) ja nauti välittömästi leivän ollessa vielä lämmin! Kylkeen meni vielä muutama raakasuklaalla kuorrutettu cashew-pähkinä (näitä löysin Punnitse & Säästä kaupan valikoimista – vähän liian hyviä!!)

WP_20151017_006

Täältä voit lukea myös vinkkejä aamiaiseen; itsetehtyyn mysliin, pannukakkuihin ja tuorepuristettuun mehuun.

Oikein lämpimiä ajatuksia kaikille isille, muistakaa nauttia päivästä.