Maapähkinävoi-suklaa proteiinikeksit! (gl)

9

Otapas tästä talteen yks parhaista keksiresepteistä! Nämä on äärimmäisen helppo pyöräyttää eikä tässä juuri voi vikaan mennä. Keksit hävisivät paiston jälkeen alta aikayksikön parempiin suihin, joten se kertonee niiden olleen hyviä! Näihin voi kehittää pienoisen himon, itsellä on aikeissa jo tehdä uusi pellillinen 😀 Tein kekseistä oikein reiluja, kämmenen kokoisia, jos päädyt pienempään kokoon huomioi tämä lyhyemmässä paistoajassa!

Proteiinia kekseihin tuo heraproteiinijauho sekä chiansiemenet

Maapähkinävoi-suklaa proteiinikeksit (7 kpl)

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl kookosöljyä/oliiviöljyä
  • 1 dl herajauhetta (suklaanmakuista, jos käytät maustamatonta tai esim vaniljanmakuista lisää reseptiin 1 rkl raakakaakaojauhetta)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 rkl kookossokeria mikäli käytät makeuttamatonta herajauhetta)

Sekoita ainekset kulhossa ota taikinaa n. golf-pallon verran ja muotoile tästä käsin painelemalla n, puolen sentin vahvuiset keksit leivinpaperille päällystetylle uunipellille. Jätä keksien väliin hieman tilaa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

 

Katso myös superherkullinen vegaani keksiresepti: Tahmeat proteiinikeksit (gluteeniton, vegaani)

20160819_153713

Tallenna

Tallenna

Kuin vispipuuroa – vadelma-herukka chiapuuroa!

Sammakonkutua! Se ehkä tulee liotetuista chiansiemenistä ensimmäisenä mieleen, ulkonäkö ja koostumus näyttävät hyvin pitkälle edellä mainitulta! Kannattaa kuitenkin antaa chialle vielä uusi mahdollisuus jos se on kohdallasi tökännyt ensimmäisiin kokeiluihin. Chiansiemenet ovat todellista superruokaa! Oheinen chia”vispipuuro” on tehty liotetuista chiansiemenistä, kyllä niistä voi saada aikaiseksi ihanan pehmyttä ja kuohkeaa puuroa!

Laita siemenet vain likoomaan yön yli nesteeseen ja sekoita seuraavana joukkoon lempimarjojasi tai tässä tapauksessa tuoreita herukoita ja villivadelmia. Lisäsin joukkoon vielä kookoskermaa (ei välttämätöntä) mutta toihan se lopputulokseen ihanaa pehmeyttä.

Chiansiemenet kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota. Niiden suositeltu päiväannos on 1,5 rkl. Chiansiemenet sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, proteiinia, kuituja, kalsiumia ja antioksidantteja. Chiansiemenet sisältävät enemmän omega-3-rasvahappoja kuin lohi. Vaikka chiansiemenet sisältävät hiilihydraatteja n. 38 g /100 grammaa kohden, josta lähes 90% on kuitua joten ne auttavat pitämään verensokerin tasaisena. Chiansiemeniä voi hyydyttää nesteeseen ja lisätä osaksi esimerkiksi smoothieta. Itse laitan chiasiemeniä usein myös kaurapuuron joukkoon.

Vadelma-herukka chiapuuro

  • 1,5 rkl chiansiemeniä ja 2 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa) liotettuna yön yli
  • 1 dl vadelmia
  • 1 dl punaherukoita
  • 1 dl kookoskermaa/maitoa (säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
  • ripaus vaniljajauhetta

Sekoita ainekset tehosekoittimella ja nauti.

Tallenna

Tallenna