Terveellisiä karkinkorvikkeita viikonloppuun!

Se ois perjantai ja viikonloppu edessä! Koska tässä reilun parin vuoden aikana on käynyt ilmeiseksi, että kaikki karkkiin ja suklaaseen liittyvät postaukset ovat aina suosittuja ja lukijoita kiinnostavia niin lienee ihan oikea hetki näin perjantain kunniaksi nostaa yksi karkki-/suklaapostaus viime vuodelta jälleen framille.

Rankan viikon jälkeen sitä tuntee olevansa usein etuoikeutetussa asemassa karkkihyllyn edessä ja olisipa hauska joskus kuulla sinne päänsisään minkälaisia selityksiä sitä itse kukin kertoo itselleen mistä hyvästä tämäkin puolen kilon karkkipussi nyt ostetaan ja vetäistään nassuun. Enkä minäkään mikään ehdoton terveysnatsi ole, kyllä välillä on hyvä herkutella, mutta löytyisikö niille sokeri-väriaine-lisä- ja säilöntäainemössöille nyt jotain muitakin vaihtoehtoja?

Jos rankan viikon jälkeen riittää vielä hetkisen paukkuja väkerrellä jotain helppoa hyvää keittiössä niin tässä pesee! Kokosin sulle terveellisempiä karkinkorvikkeita, joiden jälkeen ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa ja olokin on parempi kuin hetkellisen sokeripiikkihumalan jälkeen.

Bounty raakasuklaa-kookospatukat, ohje täällä

20150225_134244

Riisisuklaa, maidoton, gluteeniton, vegaani, ohje täällä

20151102_142931My all time favorite! Snickers (gluteeniton, vegaani), ohje täällä

2014-06-11-18-49-541

Appelsiini-raakasuklaa maapähkinävoikupit (vegaani, gluteeniton), ohje täällä

20150917_184756

Jos helppo snickers ohje tuntui työläältä, tässä vielä nopeampi: nopeat snickersit, vegaani, gluteeniton, ohje täällä

20160526_154927

Raakasuklaa hedelmävartaat, ohje täällä

20160414_091625

Kookos-mintturaakasuklaa karkit vadelmasydämellä, ohje täällä

20160414_092331

Helppo ja nopea proteiinipitoinen suklaavanukas, vegaani, gluteeniton, ohje täällä

20160304_090304

Vegaanit marmeladit ilman valkoista sokeria, ohje täällä

WP_20151015_010

Cookie dough pallerot, vegaani, gluteeniton, ohje täällä

20150706_172249

Proteiinipitoiset rahkadonitsit mikrossa! ohje täällä

20150523_134211

Herkkuja viikonloppuun – Raakasuklaa omenat!

Asiat kannattaa pitää yksinkertaisina, myös ruoanlaitossa on mun ykkösajatuksia. Koska hyvillä raaka-aineilla ei yksinkertaisesti voi mennä paljoa pieleen. Tämä simppeleistä simppelein idea on muhinut mun päässä jo pitkään. Olen varmaan jossain leffoissa ja amerikkalaisten ruokakuvissa nähnyt niiin superherkullisen näköisiä karamelliomenoita et oon pitkään päässä pohdiskellut miltä ne mahtavat a. maistua, b. kuinka ne loppupeleissä tehdään. Ja daa, ethän sä tarvitse kuin pelkkiä omenoita ja raakasuklaata johon dipata niitä! 🙂

Aika moni on kehunut tänä vuonna saaneensa mahtavia omenasatoja (tätä mieltä ei tosin ollut meidän pihan omenapuu, kun satoa lähti tänä vuonna tekemään!) Onneksi äidiltä tuodut omenat kestivät todella pitkään hyvänä ihan terassilla kulhossa. Valitsin tarkoituksella hieman pienempiä omenoita karkkiomenoiksi koska ajattelin että nämä varmasti maistuvat itseni lisäksi myös pojalle ja eipä se omena tässäkään tapauksessa kauas tippunut puusta 🙂

Nämä on niin yksinkertaisia valmistaa että toimivat hyvin varmasti myös esimerkiksi lastenkutsuilla. Puisiin grillitikkuihin tökätyt omenat kun on helppo syödä siitä suoraan sotkematta sormia. Ja hei mitä sanotte hienosta koristelusta, suklaan päälle olen ripotellut syötävää hilettä, jota löytyy ainakin Confetti kakkutarvikkeitä myyvästä kaupasta. Mitään makua / lisäarvoa sillä ei lopputulokseen varsinaisesti ole, mutta näyttää hauskalta.

Raakasuklaan valmistuksessa voit käyttää joko raakakaakaojauhetta ja siihen lisäksi kookosöljyä-mannaa ja/sekä kaakavoita. Tai raakakaakaomassaa.

Perus raakasuklaan valmistukseen tarvitset esimerkiksi seuraavat aineet

2-3 rkl Raakakaakaojauhetta

1 dl Kaakaovoita

2-3 rkl (mausta riippuen) makeutukseen jotain näistä esim. agavesiirappia, kookospalmusokeria, vaahterasiirappia, hunajaa ja steviaa. Itse suosin kahta ensimmäistä.

SIINÄPÄ NE! kolmella raaka-aineella voit valmistaa jo itse raaksuklaata! Jos haluat hifistellä voit lisätä sekaan kookosöljyä, lucumaa, macaa, goji-marjoja, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, raastettua appelsiininkuorta, pähkinöitä, siemeniä ym ym.

 

Nyt viikonloppuna tulee mun rakas ystävä tyttönsä kanssa kyläilemään ja meillä on edessä varmaan touhun täyteinen viikonloppu.

Oikein ihanaa viikonloppua myös sulle <3