Proteiinia puuroon?

20160821_19045520160821_190520

Erilaiset puurot on mun lemppareita joko aamiaisena tai toisinaan niitä tulee syötyä myös iltapalana. Puurot on helppoja, nopeita ja edullisia valmistaa ja kauppojen hyllyiltä löytyy tätä nykyä runsaasti myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Puuron lisäksi kaipaan yleensä myös jotain proteiinipitoista pitämään nälkää ja kananmuna vatkattuna puuron sekaan on oiva vaihtoehto tähän komboon, oletko kokeillut? Kananmuna lisätään puuron joukkoon vasta kun puuro on hautunut kypsäksi, rikottu muna vatkataan nopeasti vispilälällä puuron joukkoon, jolloin se kypsyy nopeasti, ei jää klönteiksi ja puurosta tulee samalla kuohkeaa ja pehmyttä. Proteiinipitoinen vaihtoehto kananmunalle on raejuusto joka myös toimii yllättävän hyvin puurossa marjojen kera! Vegaanivaihtoehto on puuron sekaan haudutettavat chiansiemenet (n. 1 rkl/annos). Siemenillä (esim. auringonkukan) saa puuroihin myös enemmän rakennetta ja makua. Puurot siis kunniaan!

Puuron kanssa syön yleensä paljon marjoja sekä mahdollisesti jotain hedelmää. Tänä vuonna puolukkasato on jo ainakin paikoitellen kypsää ja marjoja on tulossa paljon. Puolukka makeutettuna ripauksella koivusokeria toimii myös puuron kera. Aiemmin tuo kirpeä marja sai lähinnä ilmeen irvistykseen ja kitalaen karvaaksi mutta vasta poimittu marja ei itseasiasa maistu niin kirpeältä. Tästä samaa mieltä kanssani on 3,5 vuotias poikani joka haluaa puolukoita niin puuron, lounaan kuin päivällisenkin kera 🙂 Täytyy siis äidinkin totutella puolukoiden käyttömahdollisuuksiin entistä tarkemmin, sillä nyt niitä on ainakin koko talven tarpeiksi!

Reseptit-välilehdeltä löydät runsaasti myös muita ideoita puurojen tekoon!

20160821_190507
Kaurapuuroa raejuustolla sekä joukkoon vatkatulla kananmunalla. Päällä paljon puolukoita koivusokerilla makeutettuna sekä omassta pihapuusta omenaa! Nami!!

Tallenna

Tallenna

Terveellisemmät onion ringsit! (gluteeniton, vegaani)

20160517_19173520160517_191622

Kuka muistaa vielä kukkakaali wingsit? Ohje täällä. Tämä herkullinen gluteeniton ja vegaani marinadi sopii erinomaisesti myös rapeiden sipulirenkaiden tekoon. Korvasin gluteenittoman jauhoseoksen tällä kertaa maissi- ja riisijauhoilla (50:50) ja ripauttelin sekaan vielä cayenne-pippuria. Öljyn määrää vähensin myös 1/3 desiin. Oi nam, nämä herkut valmistuivat uunissa reilussa 15 minuutissa. Dippailuun soveltuu erinomaisesti tulinen salsa! Nyt kokeilemaan!

  • 0,5 dl vettä
  • 1/3 dl öljyä
  • 0,5 dl maissi- ja riisijauhoja (50:50)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl väkevää chilikastiketta

Sekoita aineet ja anna turvota n. 5 minuuttia. Marinadista riittää 1-2 kahdelle isolle sipulille. Kuori ja lohko sipulit, irroittele renkaat ohuemmiksi renkaiksi. Paista 225 asteisessa kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia.

20160517_191738