Gluteeniton mustikka- chiakauramurupaistos!

Ei ehkä kaunein resepti, mutta sitäkin maukkaampi tuo paistettu kauramuruseos joka on mun mielestä pääosassa tässä annoksessa. Siksipä mukana onkin paljon tuota muruseosta, koska sen pitää maistua! 🙂 Sesongin mukaan tein paistoksen mustikoiden kera, mutta tämä sama reseptihän toimii erinomaisesti myös muiden marjojen ja esimerkiksi omenoiden kera. Kauraseokseen laitoin sekaan chiansiemeniä* ja pähkinöitä, jotka eivät siinä välttämättömiä ole, mutta tuovat kyllä lisää makua! Muista malttaa hetki ennen kuin tarjoilet annoksen uunista ottamisen jälkeen, sillä marjat kuumuvat todella kieltä polttaviksi muhiessaan tuolla kaurakerroksen alla! Bon apetit baby! Ja jos vielä jotain ekstraa kaipaat annokseen, kokeile tarjota sitä esim. vaniljaisen kaurakerman kera. Slurps!

Gluteeniton mustikka-murupaistos

  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 3 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
  • 1,5 rkl chiansiemeniä
  • 3 rkl vaahterasiirappia/kookossiirappia/kookospalmusokeria
  • 0,5 dl gheetä (sulana)
  • 3 rkl kaurajauhoja
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl ceylonkanelia
  • n. 6 dl mustikoita

Sekoita muruseoksen ainekset (kaikki muut paitsi mustikat) kulhossa sekaisin. Kaada mustikat vuoan pohjalle ja muruseos mustikoiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes muruseos on pinnaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua. (Tarjoile halutessasi vaniljaisen kaurakerman kera)

*Chia on mintun sukuun kuuluva kasvi, jonks siemenet ovat hyvin ravintorikkaita. Chia sisältää mm. 15 kertaa enemmän magnesiumia kuin parsakaali, 8 kertaa enemmän omega-3 rasvahappoja kuin villi lohi, 8 kertaa enemmän fosforia ja 6 kertaan enemmän kalsiumia kuin täysmaito, 7 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, 6 kertaa enemmän proteiinia kuin kidneypavut, 3 kertaa enemmän seleeniä kuin pellavansiemenet, 3 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikat, 3 kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti ja 2 kertaa enemmän proteiinia kuin mikään muu siemen

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kesäinen helppo jälkiruoka

 

Kesälomaviikko nro 2 starttasi juuri ja koski viime viikko meni kokolailla reissussa on ihan kiva rauhoittaa tämä toinen viikko vain olemiselle ja rentoilulle, onneks kelit näyttäis tukevan tätä mun suunnitelmaa! Aikeissa on tehdä pyörälenkkiä, käydän vähän lenkillä ja oleskella ulkona. Saas nähdä tulisko talviturkki heitettyä vielä?!

Tässä jakoon semmonen helppo kesäinen jälkkäri joka kyllä valmistuu hetkessä vaikka yllätysvieraiden varalle. Pistaasti ja paahdetut seesaminsiemet (joita muuten löytyy kaupoista ihan valmiiksi paahdettunakin ja vaaleiden seesaminsiementen lisäksi tarjolla on myös tuollaisia tummia siemeniä) tuovat kivaa pähkinäistä ja paahteista makua jälkkäriin. Tyypillisesti seesaminsiemeniä tulee käytettyä hummuksessa, sämpylöissä ja muissa suolaisissa leipomuksissa, mutta suosittelen kokeilemaan sitä myös makeisiin jälkiruokiin. Seesaminsiemet sisältävät runsaasti sinkkiä, lisäksi kuitua, proteiinia ja kalsiumia.

Kesäinen helppo jälkiruoka 4 hengelle

  • 250g kreikkalaista jogurttia (vinkki: kokeile tilalla rahkaa tai kookosjogurttia)
  • 2 dl kookoskermaa (säilytä kookosmaitoa/-kermaa jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
  • 2 rkl hunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna (käytä suolattomia)
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 dl mansikoita

Sekoita kookoskerma ja jogurtti vispilällä. Lisää makeutus ja vaniljajauhe. Lisää seesaminsiemet, rouhitut pähkinät sekä mansikat varovasti käännellen annoksen sekaan.