Espresso suklaamousse chiasta (gluteeniton, vegaani)

Haluan laittaa jakoon yhden yksinkertaisimmista jälkiruoista joilla voi kevyesti herkutella. Tämä sopii erinomaisesti kaikille kahvin ystäville.

Espresso suklaamousse chiasta

Annos yhdelle

  • 1,5 rkl chiansiemeniä
  • 2 dl espressoa / vahvaa kahvia
  • 2-3 medjoul taatelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • pinnalle 1 dl maitoa vaahdotettuna sekä puutarhavadelmia

Sekoita chiansiemenet kahviin ja anna niiden turvota yön yli tai vähintään kolme tuntia. Lisää sekaan taatelit (poista kivet) ja vaniljajauhe. Sekoita tehosekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ja nosta annos laseihin/kulhoihin. Valmista maitovaahto lämmittämällä maitoa hetken kattilassa ja vispaamalla se tämän jälkeen vaahdoksi, tai maihtovaahdottimella. Nosta maitovaahto annoksen päälle ja koristele halutessasi vadelmilla.

Jälkiruokia jouluun

Viime hetken vinkit joulupöytään!

Kun on vatsat täynnä jouluruokaa tekisi mieli kuitenkin vielä jotain makeaa? 🙂 Kokosin sulle vielä viime hetken jälkkäri-/jouluherkkureseptejä joita voi valmistaa nopeasti ja helposti ja ne ovat myös terveellisempiä vaihtoehoja. Olen kyllä sitä mieltä, että jouluna tulee ja pitää ehdottomasti herkutella ja naustikella hyvästä ruoasta ja seurasta ilman omantunnontuskia. Siltikin niitä maukkaita reseptejä voi toteuttaa myös hieman kevyemmin. Ihanan rentouttavaa ja leppoisaa joulunaikaa sinulle!

Hasselpähkinä-tahiniraakasuklaavanukas (vegaani)

20161119_130914

Jouluinen suklaabrownie (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

20151219_111745

Piparirahkalla täytetyt jouluomenat (ilman valkoista sokeria)

20151225_145936

Vegaani kaura-kookoskermajäätelö

Nopeat snickersit (vegaani, sokeriton, gl)

20160526_154924

Piparkakkuset (gl, ilman valkoista sokeria)

Appelsiinikerrosjälkkäri kahvisuklaakastikkeella (maidoton, sokeriton, vegaani)

20160130_153208