Rapea pinta ja mehukas sisältä? Testissä Philips Airfryer

*Sisältää mainoslinkkejä

Terveellisemmän ruoan valmistaminen on tuonut kauppojen hyllyille niin uusia elintarvikkeita kuin tuotteita joilla valmiistaa niitä. Uusi Philips HD9641/90 Airfryer on uusi pienikokoinen kiertoilmauuni jolla voit friteerata ruokaa terveellisesti ilman paistoöljyjä. Sain tuotteen testiin Verkkokaupasta ja mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan miten tää tuote sitten itseasiassa toimii? Kyseessä on kiertoilmauuni pienoiskoossa!

Pienikokoinen Philips HD9641/90 Airfryer mahtuu hyvin pöytätasolle ja tarvittaessa kaappiin piiloon. Tuote saatu blogin kautta

Philips HD9641/90 Airfryer uunissa on pieni esiin vedettävä paistokori, jonka osat voi helposti pestä astianpesukoneessa, osat on myös pinnoitettu tarttumattomaksi. Uunin sisällä paistotilanteessa kuumaa paistoilmaa kierrättää tasaisesti TurboStart-tekniikka, jonka ansiosta paistotulos on tasainen joka puolelta. Korissa olevia paistettavia ruokia ei tarvitse myöskään erikseen käännellä vaan ne friteerautuvat tasaisesti joka puolelta.

Philips HD9641/90 Airfryerin paistokori avautuu kätevästi kannesta vetämällä.
Paistokori paistaa ruoka-aineet tasaisesti joka puolelta, ilman että niitä tarvitsee käännellä välillä.

Laitteen käyttöääni on hiljainen ja laitteen mukana tuli käytännöllinen paisto-opas erilaisille ruoka-aineille. Korissahan paistuvat helposti esimerkiksi itsetehdyt peruna- tai bataattiranskalaiset, kala, kana ja lihat. Jos kaipaat erityisesti reseptivinkkejä niin siihen on sovelluskaupasta ladattavissa oma ilmainen appi, josta löytyy laitteelle omat reseptivinkit. Uunissahan voi paistaa esimerkiksi bagelit, muffinsit kuin browniet. Pienestä koosta huolimatta koriin mahtuu esimerkiksi 800 grammaa bataatiranskalaisia.

Philips HD9641/90 Airfryer on kokonsa puolesta näppärin pieni ja se sujahtaa tarvittaessa pöytätasoilta kaappiin piiloon. Plussaa helppokäyttöisyydestä sekä valmiista paisto-ohjelmista sekä oppaasta josta on nopea tarkastaa suositellut paistoajat. Airfryeriin on saatavilla lisävarusteena myös erillinen grillipannu.

Paistoajat myös tällaisille pienemmille määrille ovat todella nopeat, Philips HD9641/90 Airfryer uuni on heti valmis joten siihen on helppo ohjelmoida haluttu paistolämpötila, sekä paistoaika. Halusin testata miten lohimedaljonki onnistuu Airfryerissä ja onnistui todella hyvin! Mä tykkään että kala jää hieman rapsakaksi pinnalta ja on kuitenkin mehukasta sisältä. Mikäänhän ei estä laittamasta koriin eri ruoka-aineita jos paistolämpötila (ja ajat ovat kutakuinkin samat) kylkeen pilkoin vielä bataattia. Bataattiranut ja lohimedaljonki valmistuivat kerralla 200 asteessa noin 15 minuutissa. NAM

Philips HD9641/90 Airfryer Verkkokaupasta

Salaatissa baby-pinaattia, kurkkua, avokadoa sekä violettia porkkanaa ja kurpitsansiemeniä

 

Mistä on herkullinen lounas tehty?

20160414_090252

Salaatista, kasviksista, pavuista, kalasta ja riisistä..

Se ois maanantai ihana toukokuu oon täällä ja sininen taivas ja heti aamusta lempeän leuto ilma antoi jo merkkejä kesän läheisyydestä.

Tässä sulle hyvä vinkki nopeasta hyvästä monipuolesesta lounaasta. Kylkeen kunnolla savustettua siikaa, hieman keitettyä riisiä, tuoretta avokadoa ja salaattina toimi loistavasti kikherneistä, sipulista, tomaatista, kurkusta ja rucolasta kasattu salaatti. Mukaan vielä pari yrteillä maustettua oliivia, nam.

Minkälainen on hyvä lounas? Minä syön useimmiten töissä kotoa tuotua lounaan, toki vähintään kerran viikossa tulee käytyä myös lähistön lounaspaikoissa mutta pääosin syön omia eväitä. Hyvän lounaan tulisi ravita hyvin, mutta liian raskasta settiä ei pysty vetämään tai loppupäivä menee melkoisessa horroksessa. Paljon salaattia ja kasviksia ja kylkeen jotain proteiinia ja mahdollisesti riisiä tai muuta hiilaria. Avokadosta, öljystä, siemenistä tai pähkinöistä hyviä rasvoja.

Syö kotimaista kalaa

Syötkö sinä usein kalaa? Ravitsemussuositukset suosittelevat syömään kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Kauppojen kalatiskeistä useimmiten mukaan lähtee kuitenkin ulkomailta tuotuja kaloja, lohta, pakastealtaista seitä ja tonnikalaa purkista. Ulkomaisia kalalajikkeita syödään kolminkertaisesti kotimaiseen verrattuna, eikä ihme onhan hintaero varsin merkittävä. Useat ulkomaisista kalakannoista ovat kuitenkin uhattuina, kuten esimerkiksi tonnikala. Meidän omissa järvivesissä elää varsin paljon hyviä syömäkelpoisia kalalajikkeita, kuten kuhaa, siikaa, haukea, ahventa, muikkua, silakkaa jne.

Suomessa ei juurikaan ole ammattikalastajia, ne jotka syövät kotimaista kalaa pyytävät sitä useimmiten itse. Ammattikalastajien saaliin osuus jää noin onnettomaan kiloon per suomalainen vuodessa, aika vähän! Ammattikalastus on hiipunut vuosi vuodelta ja se näkyy myös tarjonnassa. Täällä tuhansien järvien maassa me syömme vain noin neljä kiloa henkeä kohden kotimaista kalaa vuodessa. Kotimaista kalaa pitäisi saada ehdottomasti enemmän tarjolle jotta sen kulutus voisi kasvaa. Kotimaiset kalat ovat lähinnä sesonkituotteita ja niistäkin on pulaa.

Toivottavasti kotimaisen kalan kysyntä ja tarjonta kasvaisivat. On harmi, että yksi niistä luonnonvaroista joita meillä olisi täällä helposti käsillä jää täysin hyödyntämättä.

20160414_090258

20160414_090253
savustettua siikaa, hieman keitettyä riisiä, tuoretta avokadoa ja salaattina toimi loistavasti kikherneistä, sipulista, tomaatista, kurkusta ja rucolasta kasattu salaatti. Mukaan vielä pari yrteillä maustettua oliivia, nam.

(Lähde: Sakl.fi)