Tahmeat proteiinikeksit (GL, vegaani)

20160819_15355020160819_153556Laitetaanpa raikkaan sunnuntaiaamun kunniaksi jakoon uudestaan näiden tahmeiden proteiinikeksien ohje jota en lakkaa ylistämästä vieläkään! Nämä todellakin toimivat!

Terveelliset tahmeat suklaakeksit, vieläpä proteiinilla terästettynä, kiitos tänne! Näiden kanssa kävi niin hassusti että pari kuvaa ehdin kekseistä napsaista kun ne oli jo syöty, pidä varasi siis jos innostut tekemään – nämä ovat niin hyviä että pellillinen on syöty hetkessä! Liotetut chiansiemenet tuovat koostumukseen kivaa tahmeutta sekä proteiineja ravintoarvoihin. Chiansiemenet sisältävät kuituja, kalsiumia ja magnesiumia. Ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin mikään muu ruoka (21% siemenen kokonaispainosta). Proteiinia chiansiemenissä on yli 20g/100g. En voi hehkuttaa tarpeeksi, näitä on vain kokeiltava, nimittäin toimii!

  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 dl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram, Semper)
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,7 dl kookosöljyä sulana
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 dl kaakaonibsejä, pieneksi pilkottua kaakaomassaa, raakasuklaapaloja tms.)

Liota chiansiemeniä vedessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy sekä turvotetut chiansiemenet. Sekoita ainekset lusikalla ja lisää sekaan lopuksi halutessasi raakasuklaapalaset). Muotoile keksit lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle, yht. n 7 kpl. Jätä keksit suht paksuiksi, ne säilyttävät muotonsa uunissa paistamisen ajan. Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 12-13 minuuttia.

20160819_153713

 

Tallenna

Jogurttikeksit (sokeriton, vegaani, gluteeniton)

Ystävät hyvät, miten keksit voivat olla niin hyviä, vaikka ne ovat sokerittommia, gluteenittomia ja vielä vegaaneja? No tällä reseptillä ne vain voivat!

Tässä on sinulle kiva reseptipohja, joiden makua voit vaihdella täytevaihtoehdoilla. Minä kokeilin täytteessä cashew-pähkinöitä, mantelirouhetta, vadelmahilloa ja raakasuklaata. mm.mm en voi kertoa mikä näistä vaihtoehdoista oli paras, maistan ehkä vielä muutaman ja päätän vasta sitten..

20150227_122225

20150227_122050

Kokeile täytteeksi pähkinöitä, maapähkinävoita, tummaa suklaata, hilloa…

aineet

  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl kookosöljyä
  • 3 rkl makeutusta, käytin kookospalmusokeria (mutta esim. hunaja, vaahterasiirappi sopii myös)
  • 2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia (soija-, kaura- tai kreikkalaistajugurttia)
  • 3, 1/4 dl kaurajauhoja / -hiutaleita
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Laita jogurtti suodatinpussiin ja suodatinpussi juomalasiin. Valuta jogurttia n. 20 minuuttia. Sekoita kuivat ja märät ainekset erikseen ja yhdistä toisiinsa vasta lopuksi, lisää jogurtti viimeiseksi ja sekoita hyvin kunnes saat taikinasta pallon. Muotoile taikinasta pieniä palloja, aseta ne leivinpaperin päälle. Paina sormella keksipalloja hieman kasaan ja jätä keskelle kuoppa, johon voit lisätä täytteen, varo rikkomasta rakenetta. Huom. keksit eivät juuri muuta muotoaan paistettaessa, joten painele niistä hieman ohuempia.

Paista 170 asteessa keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

Vadelmahilloa voit tehdä esimerkiksi survomalla pakastevadelmia ja laittamalla sekaan pari lusikallista chian-siemeniä

20150227_122216