4 ainesosan herkkukeksit (sokeriton, gl, vegaani)

Nyt lähtee taas jakoon yks helppookin helpompi resepti jossa ei tarvitse sekoitella kuin neljä ainesosaa ja silti lopputulos on herkku välipala, jolla voi nautiskella ilman omantunnon tuskia vaikka päiväkahvin kera.

(ohjeella valmistuu n. 10 kpl kämmenen kokoisia keksejä)

  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 3 rkl maapähkinävoita maapähkinävoita
  • 2 banaania
  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

Vinkki:

(jos haluat tuunailla keksejä vielä niin sekaan sopisivat hyvin esim. 1 tl ceylonkanelia/ripaus kaakaonibsejä/kourallinen kuivattuja marjoja tai hedelmiä)

Survo banaanit haarukalla tai survimella tasaiseksi mössöksi. Lisää sekaan kaurahiutaleet, rouhitut saksanpähkinät sekä maapähkinävoi ja sekoita taikina tasaiseksi lusikalla/kauhalla. Nostele taikinasta palloja ja muotoile ne käsissä kämmenen kokoisiksi kekseiksi. Asettele keksit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.

Katso myös Tahmeat proteiinikeksit (gl, vegaani)

20160819_153550

Tahmeat proteiinikeksit (GL, vegaani)

20160819_15355020160819_153556Laitetaanpa raikkaan sunnuntaiaamun kunniaksi jakoon uudestaan näiden tahmeiden proteiinikeksien ohje jota en lakkaa ylistämästä vieläkään! Nämä todellakin toimivat!

Terveelliset tahmeat suklaakeksit, vieläpä proteiinilla terästettynä, kiitos tänne! Näiden kanssa kävi niin hassusti että pari kuvaa ehdin kekseistä napsaista kun ne oli jo syöty, pidä varasi siis jos innostut tekemään – nämä ovat niin hyviä että pellillinen on syöty hetkessä! Liotetut chiansiemenet tuovat koostumukseen kivaa tahmeutta sekä proteiineja ravintoarvoihin. Chiansiemenet sisältävät kuituja, kalsiumia ja magnesiumia. Ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin mikään muu ruoka (21% siemenen kokonaispainosta). Proteiinia chiansiemenissä on yli 20g/100g. En voi hehkuttaa tarpeeksi, näitä on vain kokeiltava, nimittäin toimii!

  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 dl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram, Semper)
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,7 dl kookosöljyä sulana
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 dl kaakaonibsejä, pieneksi pilkottua kaakaomassaa, raakasuklaapaloja tms.)

Liota chiansiemeniä vedessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy sekä turvotetut chiansiemenet. Sekoita ainekset lusikalla ja lisää sekaan lopuksi halutessasi raakasuklaapalaset). Muotoile keksit lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle, yht. n 7 kpl. Jätä keksit suht paksuiksi, ne säilyttävät muotonsa uunissa paistamisen ajan. Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 12-13 minuuttia.

20160819_153713

 

Tallenna