Suklainen smoothiekulho kukkakaalista!

Kokeilin viime syksynä ensimmäisen kerran kukkakaalia smoothien seassa. Tämä trendi herätti itsessä alkuun hieman epäilyksiä kuinka kukkakaali oikeasti toimisi, mutta yllätti kyllä melkoisesti. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Smoothien joukossa käytetään siis keitettyä kukkakaalia. Voit keittää kerralla vaikka isomman erän ja pakastaa keitetyt kukkakaalit ja käyttää osana smoothie-juomia aina erissä. Sitäpaitsi pakastetut kukkakaalit voi heittää smoothien joukkoon sellaisenaan, silloin saat mukavan kylmän ja raikkaan juoman, ilman, että sinun tarvitsee lisätä sekaan enää jääpaloja.

Keitetty kukkakaali ei maistu lainkaan smoothien seasta, sillä saat helposti lisättyä kasviksia päiväkulutukseen ja lisäksi se tekee lopputuloksesta uskomattoman kermaisen ja pehmeän kuohkean.

Tällä kertaa halusin kokeilla kukkakaalia suklaisen smoothien joukossa, lisänä banaania sekä Alpron kookosmaitojuomaa. Nami, ihan kuin vanukasta! Mulle riitti pelkkä banaani tuomaan makeutta, mutta halutessasi vielä makeamman juoman lisää sekaan pari medjoul-taatelia!

Kukkakaali sisältää runsaasti hyvänlaatuista kuitua edistäen näen suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa, useita B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja kuten kaliumia, mangaania, fosforia, magnesiumia, kalsiumia sekä omega-3 rasvahappoja.

Kukkakaali – suklaasmoothie

 • 1 banaani
 • 2 dl kookosmaitojuomaa
 • 2 dl keitettyä kukkakaalia
 • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta
 • (2 medjoul-taatelia, jos kaipaat lisää makeutta)
 • pinnalla tattarimuroja, puolukoita ja kurpitsansiemeniä

Keitä kukkalaalit kypsiksi (tai käytä pakastettuja) ja jäähdytä. Sekoita ainekset smoothieksi blenderissä. Lisää/vähennä kookosmaitoa sen mukaan miten paksua tai ohutta haluat smoothiesi olevan.

Katso myös vadelma-banaani kukkakaalismoothie

Trendiherkku: Kukkakaalismoothie

Kukkakaalipitsaa, kukkakaaliwingsejä, kukkakaalimuussia, kukkakaaliriisiä…you name it! Ainakin vuoden pari on kukkakaali taipunut varsinkin terveellisimmissä resepteissä yhteen jos toiseen annokseen aina hieman eri muodossa. Mutta en ehkä ensimmäisenä olisi noin ajatuksen tasolla lähtenyt viemään sitä osaksi smoothieta?! Vai minkälaisia ensireaktioita tämä sinussa herättää??

Ennakkoluulot sikseen! Somen kansainvälisillä näyttämöillä terveysbloggaajat ovat ottaneet kukkakaalin osaksi smoothiereseptejään ja eipä sitä auttanut kuin hieman ehkä jälkijunassa lähteä kokeilemaan itsekin että onko tästä kyseistä raaka-aineesta nyt oikeasti makunsa puolesta moiseen yhdistelmään. Ja mitä mitä… todellakin se toimii! Kukkakaali keitetään siis ensiki kypsäksi ja jäähdytetään (tai jopa pakastetaan, tämähän on varsin helppo tämä saada smoothiesta varsin raikas ja kylmä lopputulos kun sinne sekaan heitetään hieman jäiset kukkakaalit) sekaan sitten omien mieltymysten mukaan niitä lempi marjoja, hedelmiä joilla lopputulos taiotaan. Kukkakaali tekee todellakin lopputuloksesta uskomattoman pehmeän (koostumukseltaan ja maultaan) sekä todella kuohkean.

Ai niin..ja olihan sillä tosiaan jotain terveysvaikutuksiakin 😉 Kukkakaali sisältää runsaasti hyvänlaatuista kuitua edistäen näen suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa, useita B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia sekä antioksidantteja kuten kaliumia, mangaania, fosforia, magnesiumia, kalsiumia sekä omega-3 rasvahappoja.

Vadelma-banaani kukkakaalismoothie

 • 2-3 dl keitettyä kukkakaalia
 • 1/2 banaani
 • n 2 dl jäisiä vadelmia
 • ~2,5 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
 • (1 rkl hamppurouhetta)

sekaisin ja nauti 🙂

Tallenna

Tallenna