Kukkakaali wingsit (gluteeniton, vegaani)

20160306_17120620160306_17122520160306_171158

Olen törmännyt kukkakaali wingsit kuviin ja resepteihin nyt jo niin moneen otteeseen somessa kuin ruokablogeissa, että tässä lienee uusi trendiherkku sitten smoothiebowlien, siemennäkkärin ja lehtikaalisipsien. En tiedä kuka tämän lienee ensimmäisenä keksinyt, omia versioita resepteistä kun on jo netti pullollaan. Kyseessä ovat siis marinoidut kukkakaalin kukinnot jotka paistetaan kullan ruskeiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi uunissa, jonka jälkeen nämä nautitaan joko sellaisenaan, chilikastikkeen tai -salsan kera kuten kanasta valmistetut wingsit niin ikään.

Ja pakkohan niitä oli sitten kokeilla itsekin. Kehittelin oman reseptin koska halusin pinnasta ehdottomasti rapean, joten here we go. Testasin samaa marinadia myös bataattilohkoihin ja pidin todella, tällä ohjeella saat myös bataateista ekstra rapsakoita ja maistuvia! Jos haet suoraa korviketta niille aidoille kanasta valmistetuille kanansiiville, niin suoraa verrannollista makua saati koostumusta ei kannata edes odottaa, koska tämä on kukkakaali ja se on kana = ei yhteyttä. Mutta jos haet jotain uutta erilaista naposteltavaa, kevyempää vaihtoehtoa vaikka lounaalle tai päivälliselle niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, minä ainakin pidin ja kuten sanottu bataatit on jo pyöritelty tässä samassa nesteessa onnistuneesti, ehkä seuraavaksi kokeilen palsternakkaa, kesäkurpitsaa tai jotain muuta.20160306_171135

 

Wings marinadi

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Urtekramin yleisleivontamixiä)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl väkevää paprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl väkevää chilikastiketta

Sekoita marinadin ainekset kulhossa vispilällä ja anna marinadin turvota ja maustua n. 10 minuuttia.

Pilko kukkakaalit ja lisää ne marinadin sekaan, pyörittele kukkakaaleja kunnolla, jotta marinadi tarttuu joka puolelle. Paista 225 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 25-30 minuuttia, käännä kukkakaaleja paiston puolivälissä, jotta saat rapean pinnan joka puolelle.

Tarjoile limelohkojen ja esim. chili-salsan kera