Kvinoa”riisi”suklaa (vegaani, gluteeniton, sokeriton)

20161015_17241820161015_172438

Perjantain kunniaksi mun on pakko tulla jakamaan teille tämä helppookin helpompi kvinoaraakasuklaan ohje, joka on maultaan kuin riisisuklaata, paitsi 10 kertaa parempaa! Raakasuklaan valmistus on tosi nopeaa ja helppoa (jollet vielä ole kokeillut) käytännössä yksinkertaisimmillaan raakasuklaan valmistus tapahtuu niin, että hennossa vesihauteessa sulatetaan joko kaakaovoi juoksevaan muotoon ja sekaan lisätään raakakaakaojauhetta sekä makeutusta, ohje. Tai jos haluat toimia vielä nopeammin voit ostaa kaakaomassaa, jota löytyy myös valmiiksi makeutettuna (esim. Foodin).

Kvinoaraakasuklaan valmistukseen olen käyttänyt paahdettua kvinoaa. Kvinoaa voi paahtaa itse kattilassa vesitilkassa popcornin tapaan, täällä ohje, tai sitä löytyy myös valmiiksi paahdettuna (itse olen ostanut paahdettua kvinoaa mm. Punnitse&Säästä kaupoista). Kvinoaraakasuklaan maustoin vielä parilla tipalla piparminttu-uutetta (löytyy esim. Ruohonjuuri-kaupasta), mutta toimii varsin hyvin ilman tätä minttuakin! Kvinoaraakasuklaamassan kaadoin 1,2 litran leipävuokaan, jonka vuorasin kelmulla ja käytin hetken aikaa ulkona jähmettymässä. Siitä valmiistuu juuri sopivan paksuinen ja kokoinen suklaalevy, aivan täydellinen perjantaiherkku! Ota siis resepti talteen, sillä tästä voi alkaa viikonloppu!

Muutama sananen vielä kvinoasta. Olet varmaan syönyt sitä joskus riisin korvikkeena, tai salaatin seassa? Kvinoa on sukua punajuurelle ja pinaatille. Kvinoa sisältää myös proteiinia 14 g/100grammassa. Kvinoan proteiini on myös helposti sulavaa, joten se soveltuu myös herkkävatsaiselle. Kvinoa sisältää myös rautaa, magnesiumia, fosforia, kalsiumia sekä kuitua.

Kvinoa-raakasuklaa

  • n. 2 dl Foodinin raakasuklaa kaakaomassaa
  • 2 tippaa piparminttu-uutetta (esim. Ruohonjuuresta)
  • n.4-5 dl paahdettua kvinoaa

Sulata kaakaomassa vesihauteessa nestemäiseksi, varo kuitenkin kuumentamasta sitä yli 45 asteiseksi. Lisää sekaan pari tippaa piparminttu-uutetta sekä paahdettu kvinoa. Vuoraa esim. 1,2litran leipävuoka kelmulla ja painele massa tasaiseksi sen pohjalle. Nosta hetkeksi kylmään että massa ehtii jäähtyä, nauti.

20161015_17233920161015_172428

 

Tallenna

Kolmen ainesosan herkulliset välipalapatukat (gluteeniton, sokeriton, vegaani)

20160316_17412120160316_17391112920516_10153998133548396_541301258127952294_n

Aurinkoista tiistaita! Pääsiäinen sukulaisissa on takana ja eilinen päivä menikin pitkälti autossa istuessa. Pääsiäiseen mahtui lunta, räntää, vesisadetta mutta myös ihanaa auringonpaistetta. Ihanan pitkät vapaat tulivat tarpeeseen kahden viikon työrupean jälkeen, joskin toinen samanmoinen olisi edessä, mutta nyt taas jaksaa!

Kuten ehkä resepteihini enemmän tutustuneet rakkaat lukijat olette saaneet huomata, terveelliset herkut eivät missään nimeitä ole vaikeita tai monimutkaisia valmistaa. Sitä eivät taatusti ole myöskään nämä kolmen ainesosan välipalapatukat.

Kvinoa kiehtoo minua kovin. Tuo luontaisesti gluteeniton kvinoa on sinulle tuttu ehkä salaateista ja lisukkeista, mutta oletko maistanut sitä paahdettuna? Kvinoaa voi paahtaa itse kattilassa ja pienet jyväset poksahtelevat kuin popcornit ikään, tämä paahteinen maku on myöskin todella herkullinen! Täällä ohjeeni kvinoan paahtamiseen. Jos haluat jättää tämän vaiheen välistä on paahdettua kvinoaa saatavana jo hyvinvarustelluista liikkeistä, omani olen löytänyt mm. Punnitse& Säästä -ketjun myymälöistä.

Medjoul-taatelit ovat erittäin makeita, runsaasti kuituja sisältäviä ja toimivat hyvin sidosaineena näissä patukoissa. Proteiinia patukoihin tuovat kuoritut hampunsiemenet, jotka ovat erittäin ravinteikkaita ja pehmeän pähkinäisen makuisia. Hampunsiemenet voit korvata tässä reseptissä myös pieneksi murskatuilla pähkinöillä tai siemenillä.

 

  • 6 kpl medjoul-taateleita
  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 5 rkl paahdettua kvinoaa (löytyy valmiina tai voit valmistaa itse)

Poista ttateleista kivet, mikäli käytät kuivattuja taateleita, liota niitä puolisen tuntia lasissa, jotta ne ehtivät pehmitä. Pyöräytä taatelit tehosekoittimella sileäksi ja lisää lopuksi paahdettu kvinoa ja hampunsiemenet ja kääntele ne lusikalla taatelimassan sekaan (lisää tarvittaessa siemeniä/kvinoaa, saadaksesi tarpeeksi jämäkän koostumuksen). Muotoile patukoiksi.

20160316_174138