Rapean rouskuvat ja herkulliset leffaeväät

Mukavaa käsillä syötävää, rouskuvaa ja rapisevaa naposteltavaa leffailtaan? Kriteereinä, helppoa ja mielellään nopeasti valmistuvaa, terveellistä, mutta ahh niin ihanaa rouskuteltavaa, että käsi käy kupissa tämän tästä? 🙂 Tässä mun leffaeväät, pisimmän valmistuajan näistä ottaa gluteeniton siemennäkkäri, ohje täällä. joka on nopea tehdä, mutta vaatii paistoaikaa n. 45 minuuttia. Tällä kertaa sekoittelin taikinan sekaan yrttien sijaan reippaasti kuivattua nokkosta, antaa aivan ihanan vivahteen makuun.

20151031_210439

Lisäksi pöytään katettiin lehtikaalisipsejä, vanha ohje löytyy täältä, nämä ystäväiset tekaisin tummata lehtikaalista (siitä tumma väri, eivät ole palaneita!) 🙂 joista viimeiset nappasin talteen oman pihan puskasta. (note to myself: muista ostaa lehtikaalia myös ensi kesäksi kukkapenkkiin! tämä oli ehdottomasti tämän kesän tuottoisin ja eniten käytetyin lajike)

20151031_210504

Täytetyt riisipaperirullat ohje täällä, saivat sisäänsä mitä jääkaapin kätköistä sattui löytymään; kasviksia kuten salaattia, raastettua porkkanaa, tomaattia, kalkkunaleikettä, kurkkua, sipulia jne. dippailukastikekin on äärettömän helppo sekaisin vain soijaa, tummia paahdettuja seesamin siemeniä ja nokare wasabia.

20151031_210523

Lisäksi paahdoin uunissa kikherneitä. Mistä voi oman mieltymysten mukaan maustaa makeita tai suolaisia naposteltavia. Käytin valmiita luomulaatuisia kikherneitä, kikherneet kannattaa huuhdella hyvin ja valuttaa vesi niistä huolella pois. Tämän jälkeen kikerhneisiin (n.2,5 dl) reilu rkl oliiviöljyä ja mausteita. Halusin suolaisia chili naposteltavia, joten mausteina käytin vain suolaa ja chiliä, mutta erilaiset kuivatut yrtit, tai vaikkapa kaneli tuo näihin lisää makuvivahdetta! Kikherneitä paahdoin n. 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, käännellen niitä välillä, jotta paistuisivat tasaisesti joka puolelta rapsakoiksi.

20151031_210333

Aasialaisten makujen ystävälle: Soba-nuudeli lounaskulho

Aasialainen ruoka niin laaja kenttä kuin se onkaan kyllä osuu ja uppoaa allekirjoittaneeseen. Japanilainen, kiinalainen, thaimaalainen, vietnamilainen ja korealainen ruoka vaikka kaikki ovatkin omia keittiöitään on niillä myös paljon yhdistäviä tekijöitä ja makumaailmoita.

Tämä lounaskulho on melkoinen fuusio, mutta maistui minulle ja siksi haluan jakaa reseptin myös sinulle.

Käytin tässä japanilaisia soba-nuudeleita (näitä löytyy nykyisin isojen ruokakauppojen nuudelihyllyiltä tai aika ajoin myös ihan Lidlistä aasilaisteeman aikana ainakin..) Soba nuudelit on tehty tattarijauhoista, tattari on luontaisesti gluteenitonta joten se sopii myös sitä vältteleville. Soba-nuudelit valmistuvat kiehuvassa vedessä noin kolmessa minuutissa, sekaan lisäksi tuoreita kasviksia, omassa kulhossani oli porkkanaa, kurkkua, tummaa lehtikaalia, ruohosipulia, vihreää chiliä, katkarapuja ja limeä. Kastikkeen nuudeleille tein parilla lusikallisella soijaa, wasabia sekä tummia paahdettuja seesaminsiemeniä. Erittäin nopea siis valmistaa, mutta herkullinen ja värikäs lounas!

20150922_160148

Aasialainen Soba-nuudeli kulho

  • Soba-nuudeleita keitettynä
  • porkkanaa pilkottuna
  • vihreää chiliä
  • kurkkua
  • tummaa lehtikaalia
  • ruohosipulia
  • katkarapuja
  • limeä

kastike

  • pari rkl soijaa
  • pieni nokare (herneen kokoinen) wasabia
  • (tummia) paahdettuja seesaminsiemeniä