Yksinkertaista, helppoa ja nopeeta?

*Sisältää mainoslinkkejä

Ruokatrendeissä on jo hetken aikaa ennustettu snack-tyyppisten välipalojen, pikana valmistuvien ruokien suosiota ja kun katsoo omaa ruokakäyttäytymistä esimerkiksi viimeisen vuoden aikana niin kyllähän sekin on kääntynyt hyvin paljon siihen suuntaan. Aina ei vaan jaksa alkaa vääntämään mitään monimutkaista vaan haluaa ruoan mahdollisimma nopeasti ja helposti ilman hillitöntä kauppalistaa. Salaatit on tän suhteen helppoja ja nopeita, mutta toki vaihtelu virkistää.

Erilaiset wrapit on helppoa pikaruokaa ja vaikka olisi useampikin syöjä paikalla niistä on todella helppo tuunailla versiot jokaisen mieltymysten mukaan. + Näitähän on varsin kiva valmistaa ja syödä vaikka suoraan ulkona hyvillä kesäkeleillä. No mitä vaihtoehtoja on sitten sille perinteiselle vehnätortillalle joka täytetään jauhelihalla tai kanalla ja sekaan parit tomaatit ja kurkut salsakastikkeen kera? Kauppojen valikoimista löytyy jo täysjyväversioita, sekä muita kuin vehnäjauhoista valmistettuja tortillalettuja. Nää mun letut ovat valmistettu bataatista ja ne on täysin vegaanisia, löytyy mm. Hyvinvoinnin tavaratalosta. Ovat koostumukseltaan ja maultaan myös aivan priima, pysyvät hyvin kasassa a ja voin luvata että nää uppoo myös pahimmalle anti-vegelle.

Bataattiwrapit, täyte

  • tuoreita aprikooseja
  • avokadoa
  • sipulia
  • soijasuikaleita (Lidl) paistettu pannulla ja maustettu suolalla ja mustapippurilla
  • salaattia
  • chilikastiketta

Tässä vähän vinkkejä millä muulla voisi vaihteeksi täyttää wrapit

Jotain proteiinia:

  • pororouhetta
  • savukalaa
  • kylmäsavu-/graavilohta
  • paistettuja sieniä
  • paistettua tofua
  • falafelejä
  • paistettua halloumia tai paneerjuustoa
  • paistettua kananmunaa

Kasviksia

  • kokeile jotain erikoisempia salaattilaatuja tai ituja
  • lehtikaalia
  • yrttejä
  • tuoretta ananasta, persikkaa
  • kesäkurpitsaa
  • keitettyä bataattia tai muita juureksia
  • paistettua munakoisoa

Iloista viikkoa!

Maukas proteiinipitoinen lounassalaatti vegesti!

Mitä sitä tänään söis? Haluan jakaa sulle aivan tosi maukkaan ja herkullisen lounassalaatin  ohjeen joka nyt sattumoisin on vieläpä kasvisruokavalioon sopiva, mutta silti täyttävä! Proteiinin lähteenä tässä salaatissa on punaiset linssit sekä lehtikaali. Punaiset linssit on todella nopea valmistaa, sillä niitä ei tarvitse erikseen liotella kuten muita papuja.. ja toki kaupasta löytyy hätävarana myös valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä, joilloin niistä tarvitsee vain huuhtaista pois ylimääräinen neste ja ne ovat heti käyttövalmiita.

Punaisissa linsseisä on vähän energiaa, mutta silti ne ovat proteiinipitoisia ja sisältävät runsaasti kuituja, antioksidantteja sekä kivennäisaineita. Maultaanhan punaiset linssit ovat todella mietoja joten ne sopivat hyvin lisukkeeksi, muhennoksiin tai jopa lihapullataikinan sekaan!

Normi salaatin sijaan olen käyttänyt tässä ”salaatissa” lehtikaalia. Vaikka kyseessä on kaali, muistuttaa se koostumukseltaan ja maultaan hyvin pitkälle normaali salaatteja, mutta se sisältää huomattavasti enemmän lehtivihreää, karoteeneja ja rautaa. Lehtikaalista kannattaa poistaa aina puiset lehtiruodot. Lehtikaali on todella hyvä c-vitamiinin lähde, sillä siinä on sitä jopa kaksi kertaa enemmän kuin esimerkiksi appelsiinissa. 100 grammaa lehtikaalia on nimittäin hurjat 110 mg c-vitamiinia. Lehtikaalin energisisällöstä on 35 prosenttia proteiinia. Kannattaa kokeilla lehtikaalia myös esimerkiksi smoothie-juomien joukossa, paistettuna lisukkeena tai oletko vielä testannut lehtikaalisipsejä?

Tässä on aika reilu annos lounassalaatiksi, joten itse jaoin sen kahdelle päivälle. Tämä salaatti ei kovin helposti myöskään nahistu joten sen voi hyvin valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi maustumaan.

Maukas proteiinipitoinen lounassalaatti linsseistä ja lehtikaalista

  • nippu lehtikaalia, poista lehtiruodot
  • 2 rkl kapriksia
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 3-4 tomaattia
  • 3-4 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipaprika palko
  • (0,5 dl feta tai aurajuustoa murusina)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa/mustapippuria