Maukas proteiinipitoinen lounassalaatti vegesti!

Mitä sitä tänään söis? Haluan jakaa sulle aivan tosi maukkaan ja herkullisen lounassalaatin  ohjeen joka nyt sattumoisin on vieläpä kasvisruokavalioon sopiva, mutta silti täyttävä! Proteiinin lähteenä tässä salaatissa on punaiset linssit sekä lehtikaali. Punaiset linssit on todella nopea valmistaa, sillä niitä ei tarvitse erikseen liotella kuten muita papuja.. ja toki kaupasta löytyy hätävarana myös valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä, joilloin niistä tarvitsee vain huuhtaista pois ylimääräinen neste ja ne ovat heti käyttövalmiita.

Punaisissa linsseisä on vähän energiaa, mutta silti ne ovat proteiinipitoisia ja sisältävät runsaasti kuituja, antioksidantteja sekä kivennäisaineita. Maultaanhan punaiset linssit ovat todella mietoja joten ne sopivat hyvin lisukkeeksi, muhennoksiin tai jopa lihapullataikinan sekaan!

Normi salaatin sijaan olen käyttänyt tässä ”salaatissa” lehtikaalia. Vaikka kyseessä on kaali, muistuttaa se koostumukseltaan ja maultaan hyvin pitkälle normaali salaatteja, mutta se sisältää huomattavasti enemmän lehtivihreää, karoteeneja ja rautaa. Lehtikaalista kannattaa poistaa aina puiset lehtiruodot. Lehtikaali on todella hyvä c-vitamiinin lähde, sillä siinä on sitä jopa kaksi kertaa enemmän kuin esimerkiksi appelsiinissa. 100 grammaa lehtikaalia on nimittäin hurjat 110 mg c-vitamiinia. Lehtikaalin energisisällöstä on 35 prosenttia proteiinia. Kannattaa kokeilla lehtikaalia myös esimerkiksi smoothie-juomien joukossa, paistettuna lisukkeena tai oletko vielä testannut lehtikaalisipsejä?

Tässä on aika reilu annos lounassalaatiksi, joten itse jaoin sen kahdelle päivälle. Tämä salaatti ei kovin helposti myöskään nahistu joten sen voi hyvin valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi maustumaan.

Maukas proteiinipitoinen lounassalaatti linsseistä ja lehtikaalista

  • nippu lehtikaalia, poista lehtiruodot
  • 2 rkl kapriksia
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 3-4 tomaattia
  • 3-4 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipaprika palko
  • (0,5 dl feta tai aurajuustoa murusina)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa/mustapippuria

Värikäs lounas johon ei hetkeen kyllästy!

Sunnuntain ja lisääntyvän valoisuuden kunniaksi värikkäin ja maukkain lounasvinkki lähtee jakoon just nyt. Tässä on sen verran onnistuneet ainekset että suosittelen lämpimästi testaamaan, itsellä valuu kuola jo näitä kuvia katsellessa ja annosta muistellessa, että taitaaapa olla niin että tätä täytyy tehdä ihan pian uudestaan! Tää on niin herkullinen annos, että takaan, että tähän ei ihan heti kyllästy!

Oonkin aiemmin maininnut että mulla on usein jokin ruoka-aine mihin koukutun siinä määrin, että tykkään syödä sitä niin usein että ihan kyllästymiseen asti. Yks tällainen ruoka-aine on tällä hetkellä Lidlin hummus. Hummushan yksinkertaisuudessaan valmistetaan kikherneistä, öljystä, valkosipulista ja tahinista. Tän annoksen ja salaattien ohella suosittelen kokeilemaan hummusta myös dippinä kasviten kera. Ja yks todella herkku on syödä sitä Lidlin luomu kaurasydänten kAnssa, sekä hummuksen päälle vielä runsaasti tuoretta kurkkua. Nam!! Tää on oikeasti niin hyvää!

Hummustahan on todella helppo valmistaa myös itse, tässä siihen helppo ohje jos haluat kokeilla.

värikäs savulohi-hummus lounas

  • (gluteenitonta) spagettia
  • savulohta
  • keitettyä parsakaalia
  • porkkanaa
  • sipulia
  • siemennäkkäriä (itsetehtyä tai kokeile esim. Murtolan hamppufarmin hamppusnacksejä)
  • hummusta
  • tilkka öljyä (sipulien ja porkkanoiden kuullottamiseen)
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä spagetti ohjeiden mukaan kypsäksi ja mausta se suolalla. Keitä myös parsakaalin kukinnot ja lisää ne spagetin sekaan. Kuullota sipuli ja porkkanat pannulla nopeasti ja lisää sekaan parsakaali, spagetti, sekä savulohen palaset. Tarjoile hummuksen ja näkkärin tai hamppusnäcksien kera.