Herkut välipalapatukat! (gl, vegaani)

Morjens! Onko sulla jotain ruoka-aineita jotka nousevat aika-ajoin ”ykköseksi” ja niitä tulee sitten käytettyä vähän joka paikkaan kunnes kiinnostus laantuu ja tuote unohtuu taas pitkäksi aikaa? Kuten alustuksesta voi päätellä omalla kohdallani näin ainakin on. Yksi tälläinen on/off-tuote on maapähkinävoi! Menee pitkiäkin aikoja, että saatan unohtaa sen täysin ja sitten taas kun sen makuun pääsee sitä tulee käytettyä leivonnassa, puuron päällä, smoothiessa jne. Maapähkinävoissakin on muuten eroja, kannattaa rohkeasti kokeilla eri valmistajien tuotteita ja löytää se ”oma suosikki” on rouheisempia ja sileämpiä versioita ja toki kannattaa aina vilkaista ainesosaluettelo, ettei sekaan ole laitettu sokeria, makeutusaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Maapähkinävoi on nimensä mukaan paahdetuista maapähkinöistä jauhettua tahnaa.

No tää maapähkinäbuumi innosti taas kokeilemaan jotain uutta ja tekaisin tällaisia ”patukoita” jotka muuten menevät kiireisen arjessa vaikka aamupalan ohessa tai välipalana. nam!

Herkut välipalapatukat (gluteeniton, vegaani)

  • 1 banaani
  • 1,dl maapähkinävoita
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2-3 dl paahdettua tattaria (tai kvinoaa, amaranttia tai riisikakkuja murennettuna)
  • 4 taatelia
  • 1,5 rkl kookosöljyä

 

Sekoita blenderissä banaani, maapähkinävoi, raakakaakaojauhe, taatelit (muista poistaa kivet) sekä kookosöljy (käytä kookosöljyä sulana). Kun tahna on sekaisin lisää lopuksi sekaan paahdettu tattari lusikalla käännellen (löytyy valmiina hyvin varustelluista kaupoista). Voit myös kokeilla sekaan tattarin sijaan paahdettua kvinoaa, amaranttia tai vaikkapa murennettuja riisikakkuja). Painele seos vuokaan (käytin 1,2l leipävuokaa jonka vuorasin leivinpaperilla) ja nosta noin tunniksi pakkaseen jähmettymään. Leikkele tämän jälkeen patukoiksi/paloiksi. Säilytä jääkaapissa, nauti kylmänä.

Aurinkoista ja iloista viikkoa!

Tallenna

Taivaallinen raakasuklaaherkku; suolaisella mpv täytteellä

Ystävänpäivä on ensi viikolla ja mistähän ihmeestä se johtuu että tähän juhlaan yhdistetään aina suklaa? Vai olenko se taas vain minä joka haluaa asian näin nähdä? Jos kuitenkin haluat yllättää rakkaan tai ystävän jollain herkulla, suosittelen ehdottomasti tähän raakasuklaata! Se saa samanlaisen endorfiiniryöpyn ja hyvän olon tunteen aikaiseksi kuin ihastumisen tunne. Ja onhan kaakao yksi maailman ravinnerikkaimmista aineksista ja se sisältää paljon antioksidantteja sekä mm. rautaa, magnesiumia, kromia, rikkiä, kuparia, mangaania jne.

😀 Jokatapauksessa tämä helppoakin helpompi suklaaresepti on niin taivaallinen että kyllä tähän rakastuu jokainen! Kaupoistakin löytyy jo paljon hyviä valmiita raakasuklaalevyjä ja patukoita, mutta siltikin kannatan itsetehtyä koska tämä on niiiiin helppoa ja makua voi tuunailla mielin määrin omaan suuhun maistuvaksi.

Sen kummemmitta perusteluitta jätän tämän reseptin nyt vain tähän, kokeile ja nauti! Tätä tuhtia herkkua riittä pienkin palanen sammuttamaan makeannälän.

Pohja:

  • 0,5 dl kookosöljyä sulana
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
  • 3 rkl maapähkinävoita (ilman lisättyä sokeria)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl vaahterasiirappia / hunajaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä

 

Pinnalla

  • 0,5 dl kookosöljyä sulana
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia/hunajaa

Valmista ensin pohja; sulata kookosöljy ja lisää sekaan raakakaakaojauhe, maapähkinävoi, suola ja makeutus. Rouhi cashew-pähkinöitä hieman ja lisää ne sekaan, tarkista maku ja kaada seos vuokaan tai muuhun reunalliseen astiaan. Käytä pohjalla leivinpapaperia. Nosta pohja hetkeksi kylmään, jotta se ehtii jähmettyä. Valmista tämän jälkeen pintakerros; sulata kookosöljy ja lisää sekaan raakakakaaojauhe, suola ja makeutus. Tarkista maku ja kaada seos jähmettyneen pohjakerroksen päälle. Nosta vielä hetkeksi kylmään jotta pintakerros ehtii jähmettyä. Irrota levy vuoasta ja leikkaa se sopivan kokoisiksi neliöiksi. Säilytä paloja kannellisessa lasiastiassa jääkaapissa.

Tallenna