Rooma ystävän kanssa part 2/2

No niin!!! Koska edellinen postaus täyttyi jo kuvista niin jatketaas meidän Rooman matkaa toiseen osaan. Paitsi että Roomassa riittää silmänruokaa minne ikinä menetkin, kaupunki ja rakennukset ovat niin kauniita niin suurena ruoan ystävänä sitä on kiinnostunut myös mitä kaikkea siellä syödään. Italialinen ruoka toki hyvää, vaikka varsinkin itsellä vatsa menee aika jumiin pastasta, pizzasta ja vaaleasta leivästä, pakkohan näitä oli toki maistaa kerta niitä oli joka paikassa tarjolla. Me tykättiin aloittaa aamut runsaalla, erittäin hyvällä buffa-aamiaisella hotellissa, vaikka Italiaiseen aamiaiskulttuuriin kuuluu ennemmin nopeasti kahvilassa nautittu cornetto, eli voisarvi ja espresso tai cappuccino. Runsaasta aamiaisesta johtuen lounas venähti usein päivälliseksi ja todella kuumasta kelistä johtuen lounasaikaan ei muutenkaan ollut vielä kovin kummoinen nälkä. Rooman lukuisissa kahviloissa on muuten myynnissä erilaisia täytettyjä sämpylöitä ja panineja jotka toimivat hyvin pikkunälkään.

Tapakset on iso juttu Italiassa ja tästä syystä me haluttiin löytää Rooman THE tapas-paikka. Italialaiset ovat tottuneet tapaamaan ystäviään ja perhettään töiden jälkeen ravintoloissa lasillisen äärellä ja tällöin on ns. happy hour tai italialaisittain aperitivo-aika. Drinkkien ohella tarjolla on tapaksia ja useimmissa paikoissa tapakset kuuluvat itse drinkin hintaan. Aperitivoille mennään yleensä ennen illallista, mutta mikäli nälkä ei ole ehtinyt kasvaa kovin suureksi voi jo tapakset riittää korvaamaan illallisen.

’Gusto on reitattu useimmissa arvosteluissa Rooman parhaaksi aperitivo-paikaksi. Tapas-drinkkibaarin lisäksi samasta rakennuksesta löytyy Pizza-ravintola sekä Ala carte-puoli. Viikonloppuisin paikalla on myös maukas brunssi. Aperitivon hinnalla saa ravintolla siis nautiskella ihanista tapaksista.

Näihin kuviin ja tunnelmiin <3

 

’Gusto
Guston tapaksia
Guston tapas-pöydästä löytyi mm. munakasta, brusettaa, aasialaisittan maustettua salaattia sekä kalamaria!

 

Aperol soda on suosittu aperitivo perinteisen Aperol spritzin ohella.
Paitsi, että Roomassa tuli käveltyä paljon(!) oli meillä myös 48 tunnin liput hop on hop off sighseeing bussiin joka kiertää näppärästi kaikki oleellisimmat nähtävyydet. Voit samalla kuunnella kuulokkeilla tarinoita kaupungista ja nähtävyyksistä ja hypätä kyytiin tai pois kyydistä pysäkeillä.

 

Bussisa matkustaminen helteellä olin tosi tukalan kuumaa. Kaksikerroksissa busseissa ei ollut ilmastointia ja bussin kattona toimi pelkkä pressu
Marmorista valmistettu Viktor Emanuel II:n monumentti on pystytetty yhdistyneen Italian ensimmäisen kuninkaan Viktor Emanuel II:n kunniaksi.
Me testattiin myös *Guston pizzeria ja anjovis, kesäkurpitsan kukka, basillika-pizza valkoisella pohjalla oli varsin mielenkiintoinen, mutta hyvä makuelämys! Pohja on valmistettu ’Guston salaisella reseptillä ja sitä on kohotettu 48 tuntia ennen paistamista.

 

Espanjalaiset portaat on myös suosittu nähtävyys Roomassa sekä tapaamispaikka. Portaiden alapäässä on laivan muotoinen suihkulähde ja yläpäässä kaunis kirkko. Portaat on saaneet nimensä aukion mukaan jossa sijaitsee Espanjan Pyhän istuimen suurlähetystö.
Näkymät espanjalaisilta portailta alas aukiolle.

 

Supermakea muotitalon näyteikkuna
Meidän hotelli Piram Hotel Roma oli myös onnistunut valinta. Huoneet olivat siistejä ja ilmastointi pelasi hyvin!
Ennen kaikkea hotellin aamupala oli hyvä! Itsetehtyä leipää, kakkuja, croisantteja, hedelmiä, jogurtteja, kasviksia, juustoja, mustekalaa ja jopa Proseccoa oli saatavilla runsaasta aamiaispöydästä mielin määrin. Kahvit ja mehut toivat tarjoilivat suoraan pöytiin kauniissa karahveissa ja pienissä kahvipannuissa.
Moscow mule
Kippis! Reissu oli varsin onnistunut! <3

 

”It is not a death that a man should fear, but he should fear never beginning to live.” – Caesar Marcus Aurelius

Rooma – ystävän kanssa part. 1/2

Reilu viikko sitten palasin lyhyeltä viikonloppureissulta Roomasta, jonne suunnattiin kahdestaan  mun erittäin hyvän lapsuuden ystävän Lauran kanssa. Perillä oltiin kolme yötä, mutta lennot osuivat onneksi niin nappiin, että ehditiin hengailla Roomassa käytännössä 4 päivää, sillä perillä oltiin jo heti aamusta ja poislähtö ajoittui myöhäisen iltaan. Aurinko paistoi joka päivä pilvettömältä taivaalta ja lämpötilat hipoivat 35-39 c välillä, joka kaupunkilomalla on omasta mielestäni ainakin jo aivan liikaa. Mutta ei me valitettu, vaikka auringossa meinasi sulaa! Onneksi hotellihuone, ravintolat ja kaupat olivat Roomassa kuitenkin hyvin ilmastoituja. Elokuu on pahinta turistiaikaa ja sen kyllä huomasi että kaikki nähtävyydet olivat hyvin kansoitettuja, erityisesti kiinalaisia, japanilaisia ja jenkkejä on oli paikalla runsaasti. Tiukentuneet turvatoimet näkyivät myös Rooman kaduilla; isoimmat turistinähtävyydet oli tiukassa valvonnassa; rynnäkkökiväärit kädessä olevia sotailaita ja vartijoita oli joka puolella ja osa kaduista jotka johtivat turistinähtävyyksille ja suosituille ostoskaduille oli myös suljettu autoilta. Rooma oli meille molemmille entuudestaan tuntematon, vaikka muualla päin Italiaa onkin tullut käytyä. Me pyhitettiin tämä loma sopivassa suhteessa nähtävyyksien katseluun, ruokailuun ja kahviloissa istuskeluun sekä siinä ohella myös hieman shoppailuun ja tämä kombo kyllä toimi loistavasti. Hyvän ystävän kanssa oli ihanaa olla reissussa ja mahat oli kipeinä nauramisesta, meillä oli niin hauskaa! Olet niin rakas Laura, lähdetään taas joskus uudestaan!!!

Koska kuvia tuli räpsittyä aika reippaanlaisesti (useita satoja) ajattelin päästää teidät lukijatkin lyhyelle kaupunkilomalle meidän kanssa.

Ihan ensimmäiseksi kun kamat oli saatu hotelliin lähdettiin kiertelemään keskustaan ja haluttiin syödä pizzat – koska Italia.
Keskusta on levittäytynyt aika pienelle alueelle ja siellä on suht helppoa liikkua jalkaisin. Varaa mukaan tosin hyvät kävelykengät!
Rooman suosituin suihkulähde: Fontana di Trevi.Fontana di Trevi on suihkulähde Quirinalen alueella Roomassa. Se on kaupungin suurin ja tunnetuin suihkulähde. Vuonna 1762 valmistunut suihkulähde sisältää suuren tekokallion, altaan ja 20 metriä korkean ja 26 metriä leveän seinän, joka on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Kompleksin keskellä, tekokallion päällä, lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Barokkiseinän reunasyvennyksiin on myös sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat. (Wikipedia)
Kuumuus altaalla oli jotain aivan järkyttävää! Altaan ympärillä pörräävillä poliiseilla ja vartioilla riitti kaitsemista, sillä turistit yrittivät pulahtaa tämän tästä vilvoittelemaan altaaseen.
Italia on tunnettu sen ihanista jäätelöistä jotka on useimmiten itsetehtyjä ja makuina toinen toistaan ihanampia yhdistelmiä
kookosta ja nutellaa. Lauran kipossa kirsikkaa ja suklaata

Tapas-aikaan kannattaa suunnata aperitivolle, jolloin drinkin hinnalla on tarjolla joko lautasella valmiiksi tuotuja tapaksia tai seisovasta pöydästä noudettavia tapaksia.
Kippis!
Colosseum iltavalaistuksessa

Reissun ehdottomasti kaunein nähtävyys oli Vatikaani, johon meillä oli opastettu kierros. Paikka oli niiiiiiin kaunis! Paikka on aivan jäätävän suuri joten oppaasta oli todellakin hyötyä, sillä saatiin hyvä kierros ja käytiin läpi kaikki oleellisimmat huoneet, veistokset, patsaat ja maalaukset. Ihan joka paikassa ei kameraa saanut ottaa esille.

Pyhän Pietarin kirkko

Vatikaanin vaativin osuus oli ehdottamasti Pyhän Pietari kirkon kellotorniin kapuaminen, jonne olisi toki päässyt myös hissillä (osan matkaa) mutta me haluttiin reippaina tyttöinä kiivetä kaikki toistatuhatta porrasta ylös ja huhuhhhh että siinä oli urakkaa kauheassa helteessä, mutta oli se sen arvoista!