Gluteeniton mustikka- chiakauramurupaistos!

Ei ehkä kaunein resepti, mutta sitäkin maukkaampi tuo paistettu kauramuruseos joka on mun mielestä pääosassa tässä annoksessa. Siksipä mukana onkin paljon tuota muruseosta, koska sen pitää maistua! 🙂 Sesongin mukaan tein paistoksen mustikoiden kera, mutta tämä sama reseptihän toimii erinomaisesti myös muiden marjojen ja esimerkiksi omenoiden kera. Kauraseokseen laitoin sekaan chiansiemeniä* ja pähkinöitä, jotka eivät siinä välttämättömiä ole, mutta tuovat kyllä lisää makua! Muista malttaa hetki ennen kuin tarjoilet annoksen uunista ottamisen jälkeen, sillä marjat kuumuvat todella kieltä polttaviksi muhiessaan tuolla kaurakerroksen alla! Bon apetit baby! Ja jos vielä jotain ekstraa kaipaat annokseen, kokeile tarjota sitä esim. vaniljaisen kaurakerman kera. Slurps!

Gluteeniton mustikka-murupaistos

  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 3 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
  • 1,5 rkl chiansiemeniä
  • 3 rkl vaahterasiirappia/kookossiirappia/kookospalmusokeria
  • 0,5 dl gheetä (sulana)
  • 3 rkl kaurajauhoja
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl ceylonkanelia
  • n. 6 dl mustikoita

Sekoita muruseoksen ainekset (kaikki muut paitsi mustikat) kulhossa sekaisin. Kaada mustikat vuoan pohjalle ja muruseos mustikoiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes muruseos on pinnaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua. (Tarjoile halutessasi vaniljaisen kaurakerman kera)

*Chia on mintun sukuun kuuluva kasvi, jonks siemenet ovat hyvin ravintorikkaita. Chia sisältää mm. 15 kertaa enemmän magnesiumia kuin parsakaali, 8 kertaa enemmän omega-3 rasvahappoja kuin villi lohi, 8 kertaa enemmän fosforia ja 6 kertaan enemmän kalsiumia kuin täysmaito, 7 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, 6 kertaa enemmän proteiinia kuin kidneypavut, 3 kertaa enemmän seleeniä kuin pellavansiemenet, 3 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikat, 3 kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti ja 2 kertaa enemmän proteiinia kuin mikään muu siemen

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

Mä haaveilen jo tuoreista kotimaista metsämustikoista, ilmeisesti jossain päin etelä-suomea niitä jo metsästä löytää?! Sillä välin minä kuolaan ja haaveilen tästä viime kesäisestä mustikkapiirakasta, jota on muuten pakko saada heti kun vain niitä mustikoista taas saa!!!

20160719_16145420160719_161253

Mustikat ovat mitä parhainta kotimaista superfoodia, sillä ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia, mangaania ja kuituja. Mustikoiden sanotaan paitsi estävän tulehduksia, alentavan verenpainetta. Niiden sanotaan olevan myös hyväksi silmille ja parantavan insuliiniherkyyttä. Täältä löytyy muuten mustikkarahkapiirakan ohje joka on yksi ehdottomasti luetuimpia reseptejäni! Tässä hieman toisen tyyppinen mustikkapiirakkaresepti joka toimii aivan varmasti.

Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

  • 1,5 dl kookossokeria
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 tl kanelia

täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl koivusokeria

Sekoita piirakkapohjan ainekset kulhossa ja kaada taikina irtopohjavuokaan (18 cm halkaisijaltaan) käytä irtopohjavuoan pohjalla ja reunoila leivinpaperia. Esipaista pohjaa 175 asteisessa (kiertoilmauunissa) n. 15 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte.  Nosta vuoka uunista ja kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa uunissa vielä 25 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja jäähdytä ennen irroittamista irtopohjavuoasta.

20160719_16141820160719_161246