Vegaanit mustikkamuffinssit (gl)

 

 

Kesä ja kärpäset! 🙂 siltä ainakin on tuntunut viime päivät kun on oikeasti paistanut aurinko ja luonto ja kukat ovat suorastaan revähtäneet kukkaan. Itsellä teki mieli kovasti testailla jotain vegaania leipomusta ja päädyin tekemään mustikkamuffinsseja. Tässä yhteydessä täytyy paljastaa että pitkästä aikaa ensimmäinen reseptikokeilu meni niin pahasti mönkään että se kuohui ensin pitkin uunia jonka jälkeen lässähti muffinssipellin pohjalla litkuksi eikä siitä enää herännyt henkiin joten setti lensi roskiin! Mun kokeilu oli sen verran lennokas että jätän sen vielä toistaiseksi paljastamatta mitä oikeastaan yritin tehdä, koska ehei, en todellakaan anna tästä yhdestä kerrasta periksi vaan meinaan palata tuon alkuperäisen suunitelman pariin ja saada sen onnistumaan! 🙂

Mutta tässä toinen ei lässähtänyt vegaani mustikkamuffinssien resepti 😀 ota talteen, nämä onnistuivat oikein hyvin! Kauppoihin on ilmestynyt uusia vegaaneja kookosjogurtteja, nam! Käytin tuota maustamatonta Happy cocoa tässä reseptissä.

Vegaanit mustikkamuffinssit, n. 7 keskikokoista

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram)
  • 1 prk happy coco kookosjogurttia
  • 2-3 rkl koivusokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl psylliumkuitujauhoja
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 dl soijamaitoa (vaniljalla maustettua)
  • 1,5 dl mustikoita

Pinnalle vaahtoutuvaa vanilja soijakermaa + koivusokeria, sekä Biokian karpalojauhetta.

 

Sekoita kuivat ja märät ainekset ensin sekaisin omissa kipoissaan ja yhdistä nämä kevyesti sekoittaen. Nostele taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 15-20 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Kun muffinssit ovat jäähtyneet vaahdota pinnalle soijakerma ja tarjoile!