Super vanilja-mustikkasmoothie ja muut mustikkareseptit!

Nyt on kuulkaas pakkasessa reilusti mustikkaa ja sitä onkin tullut syötyä tässä viimeiset pari viikkoa lähes päivittäin, aamupalalla ja välipalasmoothiessa. Tästä viimeisimmästä onkin muodostunut mun lempparivälipala viime aikoina (huomautuksena, että toimii äärimmäisen hyvin myös vaihtamalla mustikat mansikoihin) lisänä vielä muita toimivia mustikkareseptejä muille mustikan ystäville! Mustikkasesonki on edelleen käynnissä, joten vielä ehdit jos et jostain syystä ole ehtinyt vielä säilömään mustikoita talven varalle.

Mustikka-vaniljasmoothie

  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl Alpron mustikkajogurttia
  • reilusti  (2-3 dl) mustikoita
  • 1 scoop vaniljanmakuista herajauhetta*
  • 1,5 dl Alpron vaniljanmakuista soijamaitoa
  • jääpaloja

*Heraproteiini on tutkitusti yksi parhaista proteiinin lähteistä. Mitä sitten on heraproteiini? Heraproteiinia syntyy maidon valmistuksen yhteydessä. Herasta on poistettu kaseiini ja tästä syystä se soveltuu siis suurimmalle osalle niistä ihmisistä jotka muuten saavat ongelmia tai vatsanväänteitä maitotuotteista. Valitessasi heraproteiinia kannattaa ostaa laadukas tuote, jossa on korkea proteiinipitoisuus ja rasvan ja laktoosin määrät taas alhaisia.

Heraproteiini ei missään nimessä ole välttämätön lisä ruokavalioon. Jos syöt monipuolisesti, mutta jos haluat hyvän laadukkaan proteiinilisän tukemaan treenaamistasi ja auttamaan palautumisessa (tai vaikkapa painonpudotuksen tueksi) on syytä silloin miettiä olisiko heraproteiinista sinulle hyötyä. Heraproteiinia on saatavilla useilta eri valmistajilta, se mihin tuoteselosteessa kannattaa kiinnittää huomiota on heraproteiinin määrä, sisältääkö tuote sokeria ja makeutusaineita.

Heraproteiinit voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan:

1. Heraproteiinikonsentraatti on yleisin heraproteiinivalmiste. Se on yleisin jo edullisimman hinnankin tähden. Konsentraattiin jää valmistusmenetelmän tähden jäänteitä maitorasvasta ja -sokerista. Heraproteiinikonsentraatin proteiinipitoisuus on noin 75–80 %.

2. Heraproteiini-isolaatti on pidemmälle ja tarkemmin jalostettua heraproteiinia, jossa on pyritty poistamaan kaikki ylimääräinen rasva ja maitosokeri. Heraproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on noin 80–92 %.

3.  Hydrolysoitu heraproteiini. Hydrolysoinnissa heraproteiinin rakenne on hajotettu edelleen, jolloin proteiini on huomattavasti nopeammin imeytyvää. Hydrolysaatti voidaan valmistaa joko konsentraatista tai isolaatista.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Helppo proteiinivaahto (sokeriton)

Gluteeniton mustikkapiirakka

20160719_161454

Mustikkainen tonnikala-halloumsalaatti

Kuningatar smoothie bowl

20150202_120309

Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

Mä haaveilen jo tuoreista kotimaista metsämustikoista, ilmeisesti jossain päin etelä-suomea niitä jo metsästä löytää?! Sillä välin minä kuolaan ja haaveilen tästä viime kesäisestä mustikkapiirakasta, jota on muuten pakko saada heti kun vain niitä mustikoista taas saa!!!

20160719_16145420160719_161253

Mustikat ovat mitä parhainta kotimaista superfoodia, sillä ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia, mangaania ja kuituja. Mustikoiden sanotaan paitsi estävän tulehduksia, alentavan verenpainetta. Niiden sanotaan olevan myös hyväksi silmille ja parantavan insuliiniherkyyttä. Täältä löytyy muuten mustikkarahkapiirakan ohje joka on yksi ehdottomasti luetuimpia reseptejäni! Tässä hieman toisen tyyppinen mustikkapiirakkaresepti joka toimii aivan varmasti.

Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

  • 1,5 dl kookossokeria
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 tl kanelia

täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl koivusokeria

Sekoita piirakkapohjan ainekset kulhossa ja kaada taikina irtopohjavuokaan (18 cm halkaisijaltaan) käytä irtopohjavuoan pohjalla ja reunoila leivinpaperia. Esipaista pohjaa 175 asteisessa (kiertoilmauunissa) n. 15 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte.  Nosta vuoka uunista ja kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa uunissa vielä 25 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja jäähdytä ennen irroittamista irtopohjavuoasta.

20160719_16141820160719_161246