Maailman parhaat pannukakut omena-inkiväärihillolla

20160904_183844

Joka syksyinen dilemma, toisilla niitä on enemmän kuin tarpeeksi ja toiset voivat vain himoita niiden perään? Oman pihan omenat. Täällä mun uudessa kodissa voin vaan kaiholla haaveilla oman omenasadon perään, toistaiseksi. Pihalla ei ole vielä yhden yhtä marjapensasta saati hedelmäpuuta, joten nyt täytyy vain suunnata toiveet omenoista sukulaisten ja kauppiaiden suuntaan, että saan edes jonkinlaisen omenaerän talven varalle. Ihan jos vähän haaveilen niin saatan lähes jo haistaa sen imelän omenahillon tuoksun mikä syntyy hilloja tehdessä. Lääh. Omenahimoissani kaivoin arkistoista tämän erittäin onnistuneen reseptin johon omenahilloke sopii kuin nenä päähän. Inkiväärillä vielä ryyditettynä, tuoden siihen vähän jotain uutta ja ekstoottista makua.

Tätä täytyy saada – ja pian!

Inkivääri on muuten sellainen raaka-aine joka on jäänyt osaksi mun lähes jokaista arkipäivää. Sitä tulee sujautettua töissä aamuisin matcha-latten sekaan ja toimiihan se erinomaisesti myös vaikkapa keitoissa mausteena. Toimii muuten näin syksyisin nuhaneniin myös. Inkivääristä on apua ruoansulatukselle, sillä se stimuloi ruoansulatuksessa tarvittavia entsyymejä sekä auttaa osana pitämään ruoansulatuskanavan bakteeritasapainoa. Siitä on myös apua flunssan oireisiin kuten nuhaan ja nivelkipuihin. Inkivääri sisältää beta-karoteenia, kurkumiinia, kapsaisiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoa jotka vähentävät kipua ja tulehdusta. Itämaisen lääketiede on jo vuosisatoja käyttänyt inkivääriä tulehduskipulääkkeenä, apuna pahoinvointiin, ruoansulatuskanavan ongelmiin ja jopa libidon virkistämiseen.

20160904_183914

Maailman parhaat pannukakut Pannukakut n. 7 kpl

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 muna
  • 2 dl raejuustoa
  • ripaus vaniljajauhetta ja laadukasta suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Paista pannukakut paistinpannulla kookos- tai oliiviöljyssä – keskilämmöllä! Seos on melko paksua, mutta nostelemalla lusikalla taikinaa pannulle (ja hieman painelemalla seosta) onnistuivat omat pannukakkuni ainakin hyvin. Varo polttamasta pannukakkuja, paista niitä ennemmin miedolla kuin keskilämmöllä. Pannukakut voit kääntää kun niihin muodostuu pieniä ”reikiä”.

Inkivääri-omenahillo

  • n. 1 l kotimaisia omenoita pieneksi pilkottuna
  • n.  1 tl tuoretta inkivääriä pieneksi raastettuna
  • n. 2 dl vettä
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • (tarvittaessa 2-3 rkl kookospalmusokeria tai muuta makeutusta, kuten esim. hunajaa)
  • suurustamiseen:
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoja

Pese ja pilko kotimaiset omenat pieniksi lohkoiksi, poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita omenalohkot ja inkivääri kattilaan vesitilkan kera ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes omenalohkot ovat pehmenneet. Riippuen omenoiden makeudesta lisää tarvittaessa sekaan tilkka makeutusta esim. hunajaa.

Sekoita perunajauhot tilkkaat vettä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Hillo on valmista kun se on kattilassa muutaman kerran ”pulpahtanut”. Nosta seos hyvin pestyihin hillopurkkeihin, anna hillon jäähtyä, sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.

20160904_183855

Herkkuja viikonloppuun – Raakasuklaa omenat!

Asiat kannattaa pitää yksinkertaisina, myös ruoanlaitossa on mun ykkösajatuksia. Koska hyvillä raaka-aineilla ei yksinkertaisesti voi mennä paljoa pieleen. Tämä simppeleistä simppelein idea on muhinut mun päässä jo pitkään. Olen varmaan jossain leffoissa ja amerikkalaisten ruokakuvissa nähnyt niiin superherkullisen näköisiä karamelliomenoita et oon pitkään päässä pohdiskellut miltä ne mahtavat a. maistua, b. kuinka ne loppupeleissä tehdään. Ja daa, ethän sä tarvitse kuin pelkkiä omenoita ja raakasuklaata johon dipata niitä! 🙂

Aika moni on kehunut tänä vuonna saaneensa mahtavia omenasatoja (tätä mieltä ei tosin ollut meidän pihan omenapuu, kun satoa lähti tänä vuonna tekemään!) Onneksi äidiltä tuodut omenat kestivät todella pitkään hyvänä ihan terassilla kulhossa. Valitsin tarkoituksella hieman pienempiä omenoita karkkiomenoiksi koska ajattelin että nämä varmasti maistuvat itseni lisäksi myös pojalle ja eipä se omena tässäkään tapauksessa kauas tippunut puusta 🙂

Nämä on niin yksinkertaisia valmistaa että toimivat hyvin varmasti myös esimerkiksi lastenkutsuilla. Puisiin grillitikkuihin tökätyt omenat kun on helppo syödä siitä suoraan sotkematta sormia. Ja hei mitä sanotte hienosta koristelusta, suklaan päälle olen ripotellut syötävää hilettä, jota löytyy ainakin Confetti kakkutarvikkeitä myyvästä kaupasta. Mitään makua / lisäarvoa sillä ei lopputulokseen varsinaisesti ole, mutta näyttää hauskalta.

Raakasuklaan valmistuksessa voit käyttää joko raakakaakaojauhetta ja siihen lisäksi kookosöljyä-mannaa ja/sekä kaakavoita. Tai raakakaakaomassaa.

Perus raakasuklaan valmistukseen tarvitset esimerkiksi seuraavat aineet

2-3 rkl Raakakaakaojauhetta

1 dl Kaakaovoita

2-3 rkl (mausta riippuen) makeutukseen jotain näistä esim. agavesiirappia, kookospalmusokeria, vaahterasiirappia, hunajaa ja steviaa. Itse suosin kahta ensimmäistä.

SIINÄPÄ NE! kolmella raaka-aineella voit valmistaa jo itse raaksuklaata! Jos haluat hifistellä voit lisätä sekaan kookosöljyä, lucumaa, macaa, goji-marjoja, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, raastettua appelsiininkuorta, pähkinöitä, siemeniä ym ym.

 

Nyt viikonloppuna tulee mun rakas ystävä tyttönsä kanssa kyläilemään ja meillä on edessä varmaan touhun täyteinen viikonloppu.

Oikein ihanaa viikonloppua myös sulle <3