Gluteeniton pannukakku

Mun reseptien tekemiset on jääny viime viikkoina todella todella naurettavan vähiin. En ole jaksanut, ehtinyt tai edes viitsinyt viettää keittiössä pakollista kauempaa ja huomaan että mitä pidemmäksi tauko käy sitä suuremmaksi myöskin luomisen tuska tuntuu menevän. Hivenen ärsyttävää, mutta pakon edessä on turha tehdä mitään luovaa, se on tullut todistettua jo nuorempana. Olkoon sitten pieni tauko tekemisten suhteen, ehkä se on välillä ihan paikallaan? Mutta en oikeasti jaksa ottaa stressiä tästä, koska tiedän että tilanne tästä taas varmasti muuttuu ja jos ei niin sitten ei, mutta itseni tuntien se muuttuu 😀

Olis kiva kuulla kuitenkin sieltä ruudun toiselta puolelta minkälaisia tekstejä/reseptejä ois kiva lukea? Vinkkejä otetaan kiitollisuudella vastaan.

Tämä kyseinen resepti tuli tehtyä kuitenkin lomalla ja sehän oli perinteistä pannukakkua, ilman valkoisia vehnäjauhoja ja valkoista sokeria tosin! reseptistä tulee pellillinen ja nyt kannattaa kyllä päälle lykätä runsaasti kotimaisia marjoja 🙂

Gluteeniton pannukakku (uunipellillinen)

  • 3 kananmunaa
  • 8 dl maitoa (maitojuomaa)
  • 4 dl kaurajauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinajauhetta
  • 2 rkl kookossokeria (koivusokeria tai muuta makeutusta)
  • 2 rkl gheetä*
  • pinnalle tuoreita marjoja (+koivusokeria)

Sekoita ainekset ja kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista pannukakku 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. puoli tuntia, kunnes pannukakku on kypsynyt. Jäähdytä hetki ja tarjoile tuoreiden marjojen kera.

 

*Ghee on kirkastettua voita. Voin kirkastaminen tarkoittaa, että siitä on poistettu vesi ja maidon valkuainen hitaasti miedollä lämmöllä hauduttaen, gheetä voi valmistaa myös itse. Gheetä käytetään erityisesti osana intialaista keittiötä ja se kuuluu myös ayuervedaan, jota pidetään yhtenä vanhimpina hoitomuotoina. Gheetä käytetään normaalin voin tapaan, se säilyttää kuitenkin ravintoarvonsa myös korkeissa lämpötiloissa. Sen säilyvyys on hyvä (jopa kolme kuukautta) eikä se tarvitse välttämättä kylmäsäilytystä

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Mehevä rahkapannukakku (gluteeniton)

20160410_16043220160410_16054120160410_160454

Uusi viikko ja uudet kujeet? Miten sun viikonloppu meni? Meidän viikonloppu oli kovin leppoisa, paljon rästiin jääneitä kotitöitä; siivoamista, ikkunoiden pesua, pihatöitä, pyykin pesua ja siinä ohella leikkiä, ruoanlaittoa ja rentoilua perheen kesken.

Tekaisin viikonloppuna meille välipalaksi pellillisen pannukakkua ja ai että tuli hyvää! Kauppoihin on tullut juuri uusia Skyr-rahkoja ja innostuin kovin testailemaan itselleni mieluisimpia maustamattomia Skyrejä. Rahkaa meni siis myös pannaritaikinaan ja sen ansiosta siitä tulikin ihanan kuohkea ja pehmeä. Tekaisin täytteeksi vielä vaahterasiirapilla ja aidolla vaniljalla maustettua Skyriä, päälle mansikoita ja mustikoita. Lapsi söi monta palaa vielä vadelmahillon kera. nam nam!

Gluteeniton pannukakku (pellillinen)

  • 1 prk Skyr maustamatonta rahkaa
  • 2 munaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram Yleisleivontamix)
  • 2 dl maitojuomaa (riisi-, manteli-, kookos-, kaura tms.)
  • 3 rkl kookossokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka, kanamunat ja maito kevyesti vispaten. Lisää sekaan kuivat ainekset, sekoita ainekset hyvin ja anna taikinan turvota n. 5-10 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteisessa (kiertoilma) uunissa n. 20 minuuttia.

Rahkatäyte

  • 1 prk Skyr maustamaton
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta

Sekoita ainekset ja tarjoile pannukakun kanssa yhdessä tuoreiden hedelmien tai marjojen.

20160410_16051420160410_160729