Kreikkalainen pastalautanen, lounasvinkki (kasvis)

Höyryävän lämmin pastalautanen? Oon aika paljon vältellyt pastaa sillä no, perus vehnästa valmistettu makaroni ei vain sovi vatsalleni. Onneksi tänä päivänä on tarjolla runsaasti jo erilaisia pastavaihtoehtoja, gluteenittomia, linsseistä ja pavuista valmistettuja pastoja sekä kuten tässä omalla lautasellani kaurapastaa, ei aiheuta vatsanväänteitä ja turvotusta kuten ne peruspastat.

Höyryävän kuuman pastan sekaan laitoin mustia oliiveja, lorauksen oliiviöljyä sekä fetajuustokuutioita. Lisäksi sekaan meni lehtikaalia, minitomaatteja ja pinnalle tuota suolattua paahdettua hampunsiemenrouhetta jota tulikin hehkutettua jo tuolla aiemmassa postauksessa Terveellisemmät snacksit herkutteluun  Annos on siis varsin nopea valmistaa. Keitetyn pastan sekaan vain ainekset. Lehtikaalin ja tomaatit jätin tarkoituksella erikseen kypsentämättä sillä näin niiden hyvää tekevät antioksidantit ja ainesosat eivät tuhoudu kuumentaessa, ne kuitenkin ehtivät lämmetä höyryävän kuuman pastan seassa.

Kreikkalainen pastalautanen:

  • n. pari dl kaurapastaa (tai muuta valitsemaasi)
  • loraus oliiviöljyä
  • kourallinen minitomaatteja
  • kourallinen pieneksi revittyä lehtikaalia (poista isommat lehtiruodot)
  • 1 rkl paahdettua ja suolattua hampunsiemenrouhetta
  • n. 1 dl mustia oliiveja
  • n. 0,5 dl fetajuustoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta ohjeiden mukaan, kaada keitin vesi pois kattilasta ja lisää öljy ja muut ainesosat. Sekoita ja tarjoile välittömästi.

Tankkasin lautaselle tarkoituksella pastaa, hyviä hiilareita, sillä viikonloppuna mennään taas joka vuotisen perinteen mukaan metsään ja edessä on vaellus ystäväporukan kanssa!

Edessä on joka vuotisen perinteen mukaan reissu Sotkamoon, Vuokatin jylhiin maisemiin, jossa järjestetään taas jokavuotinen Halti outdoor weekend tapahtuma. Tämä on itselleni nyt neljäs kerta ja kun tämä näyttää jo muodostuvan perinteeksi niin eihän siitä enää poiskaan malta tältä reissulta jäädä! Tiedossa ystäviä, naurua, vaeltamista, jonka jälkeen saunaan ja paljuun juhlimaan ystävän pyöreitä! Huippuhauskaa viikonloppua myös sulle! 🙂

fbt

Kuvia viime vuoden vaellukselta:

 

Vaihtoehto pastalle?

20160629_170532Sisältää kaupallisia linkkejä

Sain testiin nu3-verkkokaupasta näitä Nutri Nickin mustista pavuista valmistettuja spagetteja ja ne kyllä yllätti erittäin positiivisesti kaikki ennakko-odotukset. Maku on hyvin sama kuin normi pastassa, eikä siitä uskoisi, että valmistukseen on käytetty vain proteiini- ja kuitupitoisia luomu papuja sekä vettä! Luontaisesti gluteeniton mustapapuspagetti sisältää proteiineja huimat 45,1g/100 grammassa, hiilareita 16,2 g/100 grammassa. Valmistusaika on nopea, spagetit valmistuvat 5 minuutissa kiehuvassa vedessä ja tekaisin näistä varsinaista pikaruokaa (kiitos Tiina sinulle taannoin jakamastasi ohjeesta!)

  • 100 g Mustapapuspagettia
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1-2 kevätsipulia
  • 0,5-1 dl fetajuustoa
  • pinnalle ripaus oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustaa pippuria

20160629_170529

20160629_17050320160629_170510

 

Tallenna