Herkut välipalapatukat! (gl, vegaani)

Morjens! Onko sulla jotain ruoka-aineita jotka nousevat aika-ajoin ”ykköseksi” ja niitä tulee sitten käytettyä vähän joka paikkaan kunnes kiinnostus laantuu ja tuote unohtuu taas pitkäksi aikaa? Kuten alustuksesta voi päätellä omalla kohdallani näin ainakin on. Yksi tälläinen on/off-tuote on maapähkinävoi! Menee pitkiäkin aikoja, että saatan unohtaa sen täysin ja sitten taas kun sen makuun pääsee sitä tulee käytettyä leivonnassa, puuron päällä, smoothiessa jne. Maapähkinävoissakin on muuten eroja, kannattaa rohkeasti kokeilla eri valmistajien tuotteita ja löytää se ”oma suosikki” on rouheisempia ja sileämpiä versioita ja toki kannattaa aina vilkaista ainesosaluettelo, ettei sekaan ole laitettu sokeria, makeutusaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Maapähkinävoi on nimensä mukaan paahdetuista maapähkinöistä jauhettua tahnaa.

No tää maapähkinäbuumi innosti taas kokeilemaan jotain uutta ja tekaisin tällaisia ”patukoita” jotka muuten menevät kiireisen arjessa vaikka aamupalan ohessa tai välipalana. nam!

Herkut välipalapatukat (gluteeniton, vegaani)

  • 1 banaani
  • 1,dl maapähkinävoita
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2-3 dl paahdettua tattaria (tai kvinoaa, amaranttia tai riisikakkuja murennettuna)
  • 4 taatelia
  • 1,5 rkl kookosöljyä

 

Sekoita blenderissä banaani, maapähkinävoi, raakakaakaojauhe, taatelit (muista poistaa kivet) sekä kookosöljy (käytä kookosöljyä sulana). Kun tahna on sekaisin lisää lopuksi sekaan paahdettu tattari lusikalla käännellen (löytyy valmiina hyvin varustelluista kaupoista). Voit myös kokeilla sekaan tattarin sijaan paahdettua kvinoaa, amaranttia tai vaikkapa murennettuja riisikakkuja). Painele seos vuokaan (käytin 1,2l leipävuokaa jonka vuorasin leivinpaperilla) ja nosta noin tunniksi pakkaseen jähmettymään. Leikkele tämän jälkeen patukoiksi/paloiksi. Säilytä jääkaapissa, nauti kylmänä.

Aurinkoista ja iloista viikkoa!

Tallenna

Itsetehdyt flap-jackit! (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

Löytyykö täältä muita jotka on heikkona flap-jackeihin? Itse olen löytänyt ainakin Punnitse&Säästä-kaupoista herkkuja flap-jack patukoita, mutta koska ainesosat on varsin simppelit täytyihän tätä testata myös itse kuinka onnistuu. Kyseessä on siis varsin terveellinen ”välipala” patukka, joka on tehty kaurahiutaleista ja lopputuloksen on tarkoitus olla pehmeä ja hieman sitkas. Tein oheisen reseptin 1,2 litran leipävuokaan josta se oli varsin helppo irroittaa ja leikata valmiiksi patukoiksi. Flap-jackejä voi tuunailla oman mielen mukaan, itse laitoin sekaan rusinoita, mutta ne voi hyvin jättää pois tai laittaa tilalle kuivattuja marjoja/hedelmiä, erilaisia siemeniä

Gluteenittomat flap-jackit

  • 2,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 2 munaa
  • 0,75 dl paahdettuja kookoslastuja
  • 0,5 dl kookosöljyä (sulana)
  • 0.25 dl rusinoita
  • (pinnalle ripaus hunajaa)

Valmista taikina sekoittamalla ainekset sekaisin kulhossa. Kaada taikina 1,2 litraiseen leipävuokaan tai muuhun uunivuokaan (käytä pohjalla leivinpaperia). Paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 15 minuuttia. Anna taikinan jäähtyä, kaada pinnalle halutessasi ripaus hunajaa ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi.

 

Tallenna